Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Koliko vidim sada je najbolje uzimati bez UO podignu cenu odjebatitis odma jer isto ti sada dođe kad kvare ono što je potpisano.
Zato mislim da će izjednačiti cenu freepaidu ekspresno. Da slična Omorika košta oko 800din više i ne uključuje prenos nepotrošenog je pucanje ne sebi u nogu, nego u glavu. A u prošlosti su lagano prekidali započete promocije koliko sutra, kad im dune ili ne odgovara.

Niko ne reaguje ni na kršenje ugovora, pa će na prekid nekakve pripejd akcije da se štrecne...

Pozdrav svima.
Imam paket Jaka osmica, za 3 dana mi ističe, i uključena mi je automatska obnova. Međutim, na njemu cena nije promenjena, i čisto radi testa probam juče i evo sada jutros da uradim ručnu obnovu. Iskoči mi popup za potvrdu obnove, i ništa se ne desi, tj paket se ne obnovi.
Bojim se da mi neće proći automatska obnova jer je moguće da su genijalci iz mts-a prevideli postojanje ovog paketa kada su dizali cene, pa me interesuje da li ima neko aktivan ovaj paket, i da li mu je prošla automatska obnova od kako su podigli cene 01.03?
S obzirom da imam 407GB, mislim da ću pre isteka postojećeg kredita uraditi ručno dodavanje Freepaid paketa kako nebih došao u situaciju da se paket ne obnovi i ostanem bez prenetih GB...

Imam ja taj paket al mi istice tek za mesec dana.Da probas da zovnes call centar prvo?

@NCC-74656 Možda taj paket više nepostoji. Ako ga nema u onom cenovniku onda je ugašen. Bilo kako bilo zovi podršku da vidiš šta da radiš.

Minuti unutar mreze se ne troše od minuta iz paketa, za to im svaka čast. Ima nešto dobro u tom globaltelu 🤣

Сад овај роминг(интернет)хоће ли бити бољи или гори,по количини,видим нема ЗБ као некад да се купи већ се рачуна по оној формули.Раније ми је било једноставније,ал мислим да ни сад није лоше за мању тарифу 300(340) дин. и 5 ГБ.

To je bio promo paket i ostao je aktivan svima koji su ga redovno reaktivirali

To je bio promo paket i ostao je aktivan svima koji su ga redovno reaktivirali
Pa onda bi trebalo da se obnavlja ako je automatska obnova uključena.
Vidim na mts prepaid vodiču nema više kombo a aktiviran mi je na drugom broju a ističe mi za par dana pa ću baš videti da li će se obnoviti.
Da, jaka osmica je bio aktuelan, a i ono okupi ekipu mi je bilo dobro al ja tada nisam bio na globaltelu zbog ugovora.

Nema logike da uzimas kombo
Komplet kombo mix ( 200min/SMS+200MB ) = 1100
Mesecni plan 200 ( 200min/SMS+2GB+10GB d.mreze ) = 600

Mesecni plan 200 ( 200min/SMS+2GB+10GB d.mreze ) = 600600

Mesecni plan 200 ( 200min/SMS+2GB+10GB d.mreze ) = 600
Da, s tim što se na kombu prenosi neiskorišćen saobraćaj.
Spisak zemalja i operatora u romingu:

Поздрав, људи...
Е, нов сам у целој овој причи око оператера...нов сам и на форуму, узгред буди речено...
Не знам кога да питам осим вас.
Истиче ми уговор у Јетелу за пар дана, па вас питам за пријатељски савет. Има ли смисла прелазити у овај Глобалтел? Дају скоро свега дупло више него Јетел, а за знатно мање пара... Има ли нека квака?
Унапред хвала

Kvaka ima kolko hoćeš.
  • SMS poruke raznih servisa (banke, online servisi za 2FA login, PayPal...) sve to radi kako kad i kako kome, nikad nisi siguran da će stići poruka.
  • Internet u roamingu, nekome radi, nekome ne, nekome do max 3G brzine (a ima zemalja u kojima je 3G ugašen pa padneš na EDGE - Grčka, Mađarska...).
  • 4G u Srbiji radi samo dok imaš aktivan internet paket, čim isti istekne ili potrošiš GB, više ti ne radi 4G mreža, a i ako telefon ne "spustiš" ručno na max 3G, hoće povremeno da ispada sa mreže jer proba da se poveže na 4G. Inače, koristi se mts mreža.
  • VoLTE ne radi niti iko zna kad će.

Ako znaš ove mane, i to ti je okej, razmisli o prelasku. Možda bi na tvom mestu prešao na prepaid kod Yettel-a, pa sačekao par dana da dobijem ponudu 50% za prelazak na postpaid. Naravno ako ti Yettel mreža radi dobro.

Брате, хвала ти пуно на одговору...
Каже ликуша из кол центра да користе МТС-ову инфраструктуру, претпостављам да мисли на базне станице. И питао сам је за VoLTE услугу, каже да ради. Није ваљда шашава да лаже? Мислим, била је прича око преноса броја из Јетела код њих... Значи, да их баталим.
Хвала још једном на савету

@Nemooo888 ako ti je bitan VoLTE a da ujedno ostaneš na pripejdu - onda je za tebe najbolji Jetel - oni za pripejd daju i VoLTE i e-sim.
A1 zvanično isto nudi VoLTE na pripejdu, ali mnogi pripejd korisnici se žale da ne prolazi ( automatska ) VoLTE aktivacija pri čemu A1 zaposleni odbijaju ručno da ti uključe VoLTE.

Брате, хвала ти пуно на одговору...
Каже ликуша из кол центра да користе МТС-ову инфраструктуру, претпостављам да мисли на базне станице. И питао сам је за VoLTE услугу, каже да ради. Није ваљда шашава да лаже? Мислим, била је прича око преноса броја из Јетела код њих... Значи, да их баталим.
Хвала још једном на савету
Volte ne radi kod MTS nikome s izuzetkom najskupljih postpejd paketa. I dalje je Globaltel najpovoljniji operater ali morao bi da koristiš viber kad veza ničemu ne valja.

Volte ne radi kod MTS nikome s izuzetkom najskupljih postpejd paketa. I dalje je Globaltel najpovoljniji operater ali morao bi da koristiš viber kad veza ničemu ne valja.
MTS besplatno nudi svim postpejd paketima VoLTE - od najjeftinijeg do najskupljeg.
Znači još uvek ne nudi VoLTE za pripejd i ''kontrola troškova'' korisnike.

1709561781286.png

Ma radi svim postpaid korisnicima na MTS, odavno. Za godinu i po sam promenio MTS, Yettel u A1, svuda radi VoLTE. Imao sam na početku problema na A1, ali je rešeno.

Pozdrav svima.
Imam paket Jaka osmica, za 3 dana mi ističe, i uključena mi je automatska obnova. Međutim, na njemu cena nije promenjena, i čisto radi testa probam juče i evo sada jutros da uradim ručnu obnovu. Iskoči mi popup za potvrdu obnove, i ništa se ne desi, tj paket se ne obnovi.
Bojim se da mi neće proći automatska obnova jer je moguće da su genijalci iz mts-a prevideli postojanje ovog paketa kada su dizali cene, pa me interesuje da li ima neko aktivan ovaj paket, i da li mu je prošla automatska obnova od kako su podigli cene 01.03?
S obzirom da imam 407GB, mislim da ću pre isteka postojećeg kredita uraditi ručno dodavanje Freepaid paketa kako nebih došao u situaciju da se paket ne obnovi i ostanem bez prenetih GB...
Globaltel support nisam uspeo da dobijem, pa sam napisao mail. Očekujem odgovor za dve-tri nedelje :ROFLMAO:
No, probao sam danas ponovo aktivaciju paketa Jaka osmica, nije prošlo, tj ništa se nije desilo. I gledam ja app, ima opcija za način plaćanje dopune, stoji kredit. Kliknem, izbaci mi dostupne opecije kredit i kartica. Ja ponovo odaberem kredit, i ponovo probam obnovu, i prođe. Uredno mi skinuo 888 dinara i aktivirao paket. Evo, da čovek ne poveruje o_O
No, sada sam miran mesec dana.

Jel definitivno više nije moguća uplata preko reciklomata, ono što je moglo sa 50% kod određenih ljudi?

@Nemooo888 ako ti je bitan VoLTE a da ujedno ostaneš na pripejdu - onda je za tebe najbolji Jetel - oni za pripejd daju i VoLTE i e-sim.
A1 zvanično isto nudi VoLTE na pripejdu, ali mnogi pripejd korisnici se žale da ne prolazi ( automatska ) VoLTE aktivacija pri čemu A1 zaposleni odbijaju ručno da ti uključe VoLTE.
Uspeo sam iz 4 puta. Kad sam objasnio da u istom telefonu prepaid drugi broj ima volte. I onda su poslali reklamaciju. I posle toga su upalili. Znači radi na prepaidu i na A1 samo sto se moras cimati ili preko chata ili preko kol centra...
Znači uključuje i A1 ali mora korisnicki ako nije upaljen automatski

Ako ne nameravate na Yettel-u često da uplaćujete kredit i hoćete na tom broju samo da se javljate, ne preporučujem da tražite aktivaciju VoLTE, pošto će nakon isteka važenja kredita periodično ispadati iz mreže i resetovati prijem signala (nedostupni ste u rasponu od 10 sekundi do čitavog minuta).

Meni je istekao freepaid jos u decembru a idalje mi pise neograniceno minuta i poruka da imam, jel ima neko slican slucaj, evo vec 3 meseca ne placam nista, svi paketi istekli a idalje imam neogranicsno minuta i poruka
Ma ćuti do ima dobro je!
Dali vam rade pozivi poruke kod mene neće

Jeste primetili da i globaltel podigao cene paketa, fripejd najjeftiniji 100017097471949515233194380138361368.jpg

Vrh Dno