Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre svega ga upoređujem sa filmovima iz naše kinematografije. A opet , da se ne ponavljam, priča je za sebe. Možda bi neki voleli da se desila katastrofa slilna Černobilskoj pa da nude zamimljivija radnja :)
Šta znam, dovoljno mi je zanimljivo kako
je ispraćena priča o samoj nezgodi jer su to bili studenti pa još za vreme komunista a još zanimljivije je kao su ti isti studenti ušli u istorjske anale kao prvi ljudi kojima je presađena koštana srž...

Po meni,ovo je najgori Bjelogrlicev film. Citao sam puno o ovom akscidentu. Od mene 6/10

Da se pridruzim :) Prvo ocekivao sam sasvim drugu pricu, tako da mi je ovakav film iznenadjenje. Film je gledljiv, meni licno najvise zbog scenografije. Vuce na ozbiljne filmove. Al generalni utisak je - ravna linija. Uvod u film ok, kao sto rekoh iznenadjujuci. Pocetak druge polovine filma, e posle kraja sam se zapitao da l je film zakazao ili ja (u tom pocetku druge polovine), kao da se desila neka praznina, i film mi je odjednom postao dosadan i nezanimljiv, posle je kraj sve ispeglao snaznom porukom. Ono o cemu sam razmisljao tokom filma, a vec vidim da se @emaremare nece sloziti je da mi je nekako izbor glumaca totalno pogresan. Ne kazem da sam u pravu, al opet... Meni recimo Bukviceva gluma uvek ista, takodje i onaj decko sto glumi Radojka... pa jos Pavle Savic :D Ne znam, nisam opcinjen, ali nisam ni razocaran sto sam ga pogledao, mada mislim da ce se vise svideti francuzima nego nama 6.5/10.

p.s. da li je jos nekom bola oci registraciona nalepnica na autu, na samom pocetku filma ili su je francuzi imali jos pedesetih godina? :)

Juče na TVu Tajni život pasa, oba dela. Odličan.

Nesto najbolje sto je snimljeno na temu Chernobila
ima i ovde

Chernobil nije u centru paznje , prica prati dvoje mladih zaljubljenih ljudi i njihove mogu slobodno reci 'muke' izazvane eksplozijom u NPP.
Nisam gledao zapadnjacku seriju , ali sam negde procitao da je 60% scenografije koju su koristili ustvari napravili ukrajinci za ovo.

Ja takodje, pogotovo posle: "...Nisam gledao zapadnjacku seriju"

Da se pridruzim :) Prvo ocekivao sam sasvim drugu pricu, tako da mi je ovakav film iznenadjenje. Film je gledljiv, meni licno najvise zbog scenografije. Vuce na ozbiljne filmove. Al generalni utisak je - ravna linija. Uvod u film ok, kao sto rekoh iznenadjujuci. Pocetak druge polovine filma, e posle kraja sam se zapitao da l je film zakazao ili ja (u tom pocetku druge polovine), kao da se desila neka praznina, i film mi je odjednom postao dosadan i nezanimljiv, posle je kraj sve ispeglao snaznom porukom. Ono o cemu sam razmisljao tokom filma, a vec vidim da se @emaremare nece sloziti je da mi je nekako izbor glumaca totalno pogresan. Ne kazem da sam u pravu, al opet... Meni recimo Bukviceva gluma uvek ista, takodje i onaj decko sto glumi Radojka... pa jos Pavle Savic :D Ne znam, nisam opcinjen, ali nisam ni razocaran sto sam ga pogledao, mada mislim da ce se vise svideti francuzima nego nama 6.5/10.

p.s. da li je jos nekom bola oci registraciona nalepnica na autu, na samom pocetku filma ili su je francuzi imali jos pedesetih godina? :)
Nesto slicno je i kod mene bilo, ravna linija.
Nekako sam ocekivao da Bjelogrlic pusti malo i masti na volji kao sto je i ranije radio a onda sam se zamislio i pitao se a sta moze on da uradi tu, malo ima informacija, nema tu sta da on izmislja toplu vodu, desilo se sta se desilo, on uzeo da obradi i prikaze.
utisak u Cernobilju je bio i da niko nije iznad partije, niko nije bitan samo partija, nesposobni tj. partijski kadrovi su odgovorni.
Ovde je Ej iskopao sam Staru plalninu i ti si zamenljiv kao i Savic i to je to

Nesto najbolje sto je snimljeno na temu Chernobila
ima i ovde

Chernobil nije u centru paznje , prica prati dvoje mladih zaljubljenih ljudi i njihove mogu slobodno reci 'muke' izazvane eksplozijom u NPP.
Nisam gledao zapadnjacku seriju , ali sam negde procitao da je 60% scenografije koju su koristili ustvari napravili ukrajinci za ovo.

S obzirom da nisi gledao zapadnjačku seriju baš smela izjava da je ta ljubavna limunadica nešto najbolje snimljeno na temu Černobila...

Волга !

Pčelar, šta reći, sem uvodne špice i prvih 10 minuta, ostalo je čist trash. Kombinacija Ekvilajzera, Džon Vika i Umri Muški ( ova tri navedena su masterpiece) a kako odmiče tako je sve lošije i lošije .....

Meni je bolji od Wicka, Kijanu kad krene da pada u poslednjem delu kao moj pokojni deda.
Fazon kada Neo pada sa stepenica negde u nekom dvorištu pa pada li pada pola sata pobi pola garnizona i polomi sve koske i na kraju ništa 🤣😂🤣 tu mi je prekipelo i ugasio ,nastavio posle par dana jer mi je bio mazohizam odgledati ceo film bez prekida 😂

Sprdaš li se?

Neki pokušaj cross-overa između Aliena i Starship Troopersa što je rezultovalo da se dobiju Tomorrow War Poopersi.

Onako, prosek neki za ubijanje dosade, nije nešto što će ostati u sećanju.

I dalje ne mogu da svarim tj da se naviknem na Chris Pratta u ovim "ozbiljnim" ulogama.

Ocena? Neka bude 6 zbog Yvonne Strahovski🤗

Samo da napomenem da sam prvi put u bioskopu od 2019. godine. A ranije sam isao barem jednom u 2 nedelje. Bezmalo 5 godina nisam isao, jer sam napravio Dolby Atmos kucni bioskop kod kuce i nisam imao potrebu da idem u bioskop. Necu biti skroman i reci cu da je moj setup bolji za dozivljaj zvuka i snage i lokalizacije zvukova i da je sama slika bolja, pa sam izasao iz bioskopa malo razocaran i tim aspektom...

Elem, isao sam da bih gledao:

Dune: Part Two

Meni nije na nivou prvog dela. Razvoj sporednih likova mi je tanak, nekako mi nije stalo do njih, imperator je - meh (propustena prilika da se dublje pojasni sukob i razlozi njegove odluke da uradi to sto je uradio Atreidama), ispao je mlitav kroz film, Sardaukar posle nezaustavljive sile u prvom delu, u ovom ispadnu jos malo pa nista.

Da ne nabrajam dalje. Prvi deo, 8.5/10, ovaj 7/10. CGI i muzika su masterpieces...

BTW Jako volim i cenim Deni Vilneva i njegove filmove. Ovde sam ocekivao mnogo vise...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno