Hvala na odgovorima, cenim izdvojeno vreme.
Da dodam par stvari, izmedju ostalog i vrlo lose nacrtanu skicu, ali prepoznacete (valjda) osnovne stvari.
U startu sam bio protiv peci zbog svog tog cimanja oko spremanja drva, te obali, te izvuci, te skrati, te istruzi, te preteraj, te iscepaj, te spakuj...i zato je izbor pao na klimu. Ipak, ocigledno je da su toplotni gubitci veliki, potrosnja od 600-800kw nije normalna zbog grejanje jedne prostorije od nepunih 25 kvadrata.
Da, budzet mi je ogranicen, zato je moja ideja da pred sledecu zimu ubacim pec i koja bi zagrevala sve prostorije, a ova klima uz jos jednu dogrevale po potrebi kad su minusi. I da tako izguram dve sezone, jer je po meni opet bolje tako jer bi po trenutnoj situaciji sa potrosnjom, bacao na struju svaki mesec po 25-30k, ovako bolje da ostanem na nizoj cifri i malo se mucim sa drvima, a da te pare ostavljam sa strane i izmenjam komplet stolariju. Ogranicen sam sa sredstvima jer sam se tek uselio i ima dosta ulaganja ne samo oko toga, pa onda gledam da resavam malo po malo u hodu.
Nazalost, situacija je takva da mi nista ne ide u prilog, stolarija je ocaj, na prvom spratu niko ne zivi i ne greje se sto bi bar malo dodatno uticalo da pod kod mene ne bude hladan kao led, stepeniste izmedju prvog i drugog sprata je skoro potpuno otvoreno i samim tim "provlaci" iz prizemlja do potkrovlja...jedina pozitivna stvar je sto sam jesenas pokrio pod na potkrovlju kamenom vunom, da bar na taj nacin malo smanjim toplotne gubitke, iako je to samo pocetak.
Ček hoćeš da mu predložiš da zajedno sa hisense u tih 25 kvadrata stavi i amber? To nema nikakvog smisla ako sam te razumeo, računi mu neće biti manji...
Ribolovac je mislio na to da uzmem amber i stavim u kuhinju koja je 25kvm, a da ovu Hisense prebacim u jednu od soba(13kvm). I tako cu i uraditi, logicno je da klima veceg kapaciteta zagreva vecu prostoriju.
@igor84 imas isti ovaj model klime? Mislim, po nekim iskustvima koje sam citao pre kupovine ove klime, nije uopste veliki potrosac i trosila je ljudima u rasponu od 2000-4500 dinara.
Samo sto njima kuce nisu suplje kao meni. 😁