Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Ne može da ostane dosadan, jer ide polovljenje. Cena može samo gore na duže staze.
 
Zatisje pred buru.Koju videcemo 😂
 
Ne znam. Uglavnom, sinoć skočio BTC, sad će da se vrti oko 44k bar se nadam....
 
BTC odlično izgleda. MACD 12 26 je pozitivan i iznad EMA9, EMA 9 pozitivna, RSI 62, cena uskoro može da izađe iz Ichimoku clouda, Chikou se vratio iznad sveće...
 
I u međuvremenu, NY Community Bank je pred kolapsom, sprema se sledeća runda bankarske krize. Mrtva trka između finansijske krize i sledećeg kripto balona.
 
Pozdrav Drstuvo .

Nismo se dugo Citali .
Vidim da je zatvorena stara tema ..
Izgleda da je bila neka zustrija rasprava ..

Kad vec imam priliku da ostavim post na Jednocifrenoj strani da objasnim moju strategiju za neke buduce ( pre ili kasnije ovo ce ponovo da postane "interesantno sirokim narodnim masama" ) pa kad neko za par godina krene da iscitava mozda ce mu znaciti .

1. Kupujem Kripto za 100 evra svaki ili skoro svaki mesec ( i to radim tek nakon sto odovjim za sve ostale potrebe i gledam kao jedan, ali ne i jedini vid stednje )
2. Dobro pazim da kolicina koju odvajam za ovo ne optereti ostale stvari i planove ( ako bude super, ako ne bude boze moj znam da sam malo manje pijancio u kafanama i sacuvo jetru )
3. Odabro sam 5 novcica ( BTC / ETH / ADA / MATIC / DOT ) i uvek kupujem onaj novcic kojeg imam najmanje u $ .

Iskreno da su ALT-ovi na dve trecine ATH-a, kao sto je sad Bitkoin, ja bi verovatno sve rasprodao.
Nazalost toga josh nema tako da se nastavlja lagana mesecna kupovina ( preskocio sam Januar jel malo duzi mesec pa se tad nije ostalo bog zna sta za ovo ) ..

Kako stvari stoje zbog privatnih obaveza postoji mogucnost da ce u toku ove godine ili krajem sledece sve biti rasprodato ( pa i ako cena ne bude bas povoljna ), ali otom potom .
A Nema smisla ceo zivot stedeti kamare para valja nekad i nesta potrositi 🥳

Iskreno ne ocekujem boom odma nakon polovljenja, a ne verujem ni da cemo videti cenu od 100 000 ove godine a mozda i ne do 2028-me.

Moja bas bas dugorocna prognoza glasi ovako.
Nakon ovog polovljenja cena za kopanje jednog BTC-a bi mogla da ode na 40 000$ .
Za 8 godina to ide na 160 000$

Tako da se postavlja pitanje sta bi se moglo desiti ako Bitkoin ne isprati cenu ( nemoguce je da se duplira svake 4 godine cena ) i ako majneri krenu da gase masine ?

Sve u svemu Kripto ce ostati deo stednje cak i kad sve rasprodam.
Sto se tice svetskih bezi / Libor-a / cene zlata / Americke Ekonomije / Kineske invazije na Tajvan i svega toga .. Ne moze covek oko svega da se nervira sta ce bude bice .

Sve najbolje i do nekog buduceg citanja .

P.S. Nedaj se Morbiuse !
 
Poslednja izmena:
Šta raditi sa BTC? Trenutno sam u plusu za nekih (bogami) 10%... Dokle će da gura BTC na gore? Ima li neko prognozu? Da li još čekati, ili uzeti neku zaradicu, pa otvoriti poziciju na 40k, opet...
 
To niko sa sigurnošću ne može da ti kaže, čak ni brokeri sa Wall Streeta. Napraviš plan, pa prodaješ po planu. Ako hoćeš da trejduješ, onda hvataš prilike za prodaju i kupovinu. Ako hoćeš da investiraš, onda čuvaš na duže staze, takozvani HODL. Obe taktike su ispravne, na tebi je da odabereš i odigraš kako treba.
 
FG Index je na 62. Držaću još neko vreme, ne može rast da bude konstantan. Pogotovu što ETF-ovci, čekaju sa short pozicijama... na oko 50k, po informacijama...
 
Ja sam danas sve usdt stukao u matic, pa šta Bog da.
On još nije skočio toliko, a mislim da lako može da dogura preko 1$.
 
Uhvatio te FOMO? :)
Nisi jedini, ja sam danas uzeo 75 DOT-a. Imao ordere na 6.5 i 6.2 ali nisam izdrzao.
Imam jos nesto USDT-a pa dokupljivanje.

Dve opcije vidim, BTC se malo ovde konsoliduje pa altovi skoce, ono 10% u jednom danu ( zato sam i poklekao, da ne bude posle, znao sam ).
Druga opcija ( ona koju sam izneo pre par dana ), da se BTC vrati ispod 46, u onaj range 44-46 i da altovi padnu nekih 5-10% u odnosu na ovo sada ( zato sam ostavio nesto malo USDT-a, da ne bude kajanje ).
 
Cena kostanja 1 btc , varira od mesta do mesta , ali ajde spekulativno , kao i uvek. Pre par godina sam (2-3) izveo racunicu da je cena kosanja 1 btc kod nas izmedju 32-36K $. i jos ako dodamo da je u zadnje dve godine cena struje skocila 70%... jedino sto se moze uhvatiti a da je stabilno je prosecna cena kostanja btc u uSa. Tako da mislim da ce cena kostanja 1btc posle polovnjena biti oko 60k$. Kod nas , ne smem ni da pomislim :)
 
Trend je još uvek bullish. Čart BTC-a je mnogo više bullish danas nego pre nedelju dana. Najsigurnije je uvek bilo pratiti trend i ne kockati se protiv njega. Da li može da se okrene trend? To nije pitanje, pitanje je kada će? Ali glupo je čekati da se okrene trend, ako možete da zaradite dok traje. Ja sam sa kupovinom BTC-a završio. Dokupio sam altove iz prvih petnaestak po marketcapu, plus neke sa manjim capom. Dosta sam diverzifikovao portfolio. Plan je da svi altovi odu u BTC kada krene sezona altova, tj. kada dođe vrh. Vrh neću sigurno da uboden, ali nadam se u 10%-15% vrha da ću moći da odradim trejd.
 
Za sada BTC gazi agresivnije od altova, ali pre nekih nekih mesec dana je bilo drugačije, tako da sve ima svoje vreme. Uglavnom, nekako mi sve povezano sa ovim prolepšanjem vremena ☀️.
 
Može da bude lepo vreme razlog, ali je verovatniji razlog chart koji je kolega mmarkomarko postavio.
 
DCR je pre par minuta pukao do 17.45
Izgleda da skuplja snagu za još jedan BUM.
 
Gledam daily chart za DCR. Eksplodirao je 27. decembra i 27 januara. Da li se sprema isti scenario 27 februara :rolleyes:?
 
Boze budale, napisao sam u poslednjem komentaru 75 DOT-a a uzeo sam 229. Nije ni bitno, svakako je za long term.

Gledam prethodnih nekoliko dana FET, imali su turbulencije i FUD oko bankrota firme koja stoji iza njega. Danima je bio na supportu i propustio sam priliku.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240209-145322_Gallery.jpg
    Screenshot_20240209-145322_Gallery.jpg
    61 KB · Pregleda: 58
Deluje da su sa ETFom uklonjene dve glavne stvari koje su mogle da obaraju cenu BTC: pravna nesigurnost i likvidnost. Tone para se konačno slivaju u BTC na regulisan način (po američkim strogim standardima), i time je apsolutna svaka argumentacija oko legalnosti kripta, dugoročno eliminisana.
I uz aktuelni FOMO oko halvinga, nema načina da novi ATH izostane :) možda čak u narednim nedeljama... Jedino što malo može da obara cenu iz ove perspektive, su ta neka saopštenja FEDa, baba Jelen i 40 razbojnika. (odlična prilika da se pojača LONG ;) )
 
Poslednja izmena:
Koliko sam procitao, kupljeno je BTC-a juce za 400miliona i to je to.Move along. Linija se drzi tu negde oko 47.2k zadnjih cca 10-12h.Mislim da je to to od skoka.
 
Poslednja izmena:

Snimak Live stream, gde mogu da se postavljaju pitanja, meni je super lik. Lepa analiza od kripto do raznih akcija i tržišta
 
Ne bih smeo da se kladim na bilo kakav pad, normalno korekcija ce biti ali po meni krecemo se polako ali sigurno ka novom i najjačem ikada bullmarketu.

Ja sam se pozicionirao vecinom u novim coinima a od praistorije samo ETH i BTC.
 
Ne bih smeo da se kladim na bilo kakav pad, normalno korekcija ce biti ali po meni krecemo se polako ali sigurno ka novom i najjačem ikada bullmarketu.

Ja sam se pozicionirao vecinom u novim coinima a od praistorije samo ETH i BTC.
Sto se tice pada nekih 40K koji se spominju... Nema sanse. Dinar ne bih dao da se kladim na to. Sada se samo treba voziti na gore. Bull je bez ikakve sumnja vec neko vreme. Korekcije su normalne, toga cemo imati uvek.

Sto se tice pumpa... E tu jos uvek nisam ubedjen. Dal sam ja ispao iz seme pa vise ne vidim signale kao sto sam do sada, ne znam. Svaki pump nosi neku novu caku ali do sada sam jasno video akumulaciju. Sada mi je volume nekako mrsav.
Nisam ubedjen ni u to da ce biti najveci bull do sada. Ekonomija mi globalno deluje kilavi i dalje da bi imali tako jak bull mada bilo bi lepo 😁
 
Vikend je ljudi. Mali je volumen. Ja sam pripremio sredstva, pa tamo ponedeljak utorak, da uložim ili sačekam neku jaču korekciju, tipa 43-44k (pričam za BTC)
 
Nazad
Vrh Dno