ribolovacr
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.10.2010
- Poena
- 235
Ahahaha. Kakav si ti lik. Neka si mi ziv i zdrav.👍
Nesam strucan, ali zar ne bi trebalo sa bude od zida barem 40cm min, to vazi za vanjsku isto. Nema logike da tolike bude uz zid, zagrije taj mali cosak i onda ti laze 3° sasvim logicno deluje.Evo je montaza
Ne. Cosak je iza klime i ne pregreva se. Ma ok je cela montaza. Kad sledece godine zamenim tu klimu ovde cu da iznesem utiske kako radi japanac sa istom montazom.Nesam strucan, ali zar ne bi trebalo sa bude od zida barem 40cm min, to vazi za vanjsku isto. Nema logike da tolike bude uz zid, zagrije taj mali cosak i onda ti laze 3° sasvim logicno deluje.
Ko će da čeka sljedeću godinu, daj neki račun za donaciju da svi doniramo, svakako je u interesu foruma da se te razlike provereNe. Cosak je iza klime i ne pregreva se. Ma ok je cela montaza. Kad sledece godine zamenim tu klimu ovde cu da iznesem utiske kako radi japanac sa istom montazom.
Neka si mi ti ziv i zdrav, a moje postove nemoj da citas ako te nerviraju.👍Mislim da je svima pre u interesu da doticni napokon kupi TP pa da malo krene da smara don-a svojim nonsensima, a da se mane tema o klimama...
Tako je Xiaomi isto poceo.A Hisensu je Gorenje bila ulazna karta za nase trziste.U to da je Hisense najprodavaniji kod nas verujem, jer ljudi veoma lako 'padaju' na dobre specifikacije za male pare.
Mislim da su im uredjaji ok, secam se pre par godina sam kupio Philips tv i crko dva meseca nakon isteka garancije i u servisu mi kazu 500e opravka...Tasta kupila Hisense tv pre skoro 3god i evo radi bez problema, a svakog dana po ceo dan im radi u dnevnoj,bio tu neko ili ne njima upaljen tv.U to da je Hisense najprodavaniji kod nas verujem, jer ljudi veoma lako 'padaju' na dobre specifikacije za male pare.
Isto vazi za Tesla TV crkavaju im displeji ko ludi. Nakon 3 godine garancije sljedeci mesec crko.... smece ne opevano. Za klime ne znam, vidim reklamiraju grijanje -20 -25 mada cisto sumnjam da grije i na -5Mislim da su im uredjaji ok, secam se pre par godina sam kupio Philips tv i crko dva meseca nakon isteka garancije i u servisu mi kazu 500e opravka...Tasta kupila Hisense tv pre skoro 3god i evo radi bez problema, a svakog dana po ceo dan im radi u dnevnoj,bio tu neko ili ne njima upaljen tv.
ma cim ispod nule krene odmah prebaci na rezim hladjenjaIsto vazi za Tesla TV crkavaju im displeji ko ludi. Nakon 3 godine garancije sljedeci mesec crko.... smece ne opevano. Za klime ne znam, vidim reklamiraju grijanje -20 -25 mada cisto sumnjam da grije i na -5
Taj samИнтересантно колико пута си писао о хајсенсу нонсенсу, колико лоше одржава температуру, и на крају окачиш ову ногама одрађену монтажу. Зезамо се мало што би рекао колега шаљивџија из суседне теме.
Au, kakvi su ovo brojevi silni, pa ovo je kao meteoroloska stanica!Горе треба да буде типа 2 степена више него у остатку простора.
Pogledajte prilog 427561
Pogledajte prilog 427562
Ma slusaj, ako vanjska moze stajati na L profilima, 3 puta laksa unutrasnja moze takodjer. Samo je neobično viditi pa na prvu bode oči. Inače ako je čvrsto, a vidi se da jeste, nema razloga da ista losije radi od klasicnog postavljanja na zid....Posto vidim dosta negativnih komentara po forumu vezano za moju ugradnju klime, rekoh da razjasnim par stvari. Idealno mesto za unutrasnju jedinicu je taj zid sa prozorima i vratima od terase u tom desnom delu. Uj je paralelna sa bracnim krevetom i klima uopsta ne duva u njega. To mi je bilo jako bitno. Takodje u toj poziciji greje kroz hodnik spavacu sobu preko puta.
Zasto klima nije na zidu?
Zato sto bi skoro polovina unutrasnje jedinice pokrivala otvor za odrzavanje roletni.
Klimu je ugradio ovlasteni servis, overio garanciju itd... Takodje su iskomentarisali da se takva montaza primenjuje u objektima gde nije moguce zakaciti UJ na zid zbog raftova, struje itd...
Montaza je potpuno legalna i proizvodjac uredjaja to odobrava.
UJ je montirana na nosace napravljene od l profila, koji su utiplovani u plocu leptir tiplovima. Sve je fiksno i nema nikakvih vibracija i cudnih zvukova.
Spustena je 12cm od plafona da je vrata od terase ne bi kacila.
Prednost ove montaze je mnogo bolji protok vazduha nego kada je UJ na zidu.
U ovakvoj montazi nema coska koji ce da se pregreje i da bude 2c visa temperatura. Protok vazduha je odlican i cela.prostorija se vrlo ravnomerno zagreva kada su zatvorena vrata.
Tu dolazimo do moje price da klima lose meri temperaturu. Na klimi setovano 19c bez ifeel. Posle nekog vremena na metar visine 22c, na usisu klime 23c i ona nastavlja da greje i ne obara modulaciju. Tek kad na metar bude 23c a na usisu 25 nekad obori modulaciju, a nekad ode u pirkanje u zavisnosti od spoljne temperature. Medjutim i to nije pravilo jer ponekad i tu *****e stvar. Sta ovo znaci? Pa znaci da vrsta montaze nema uticaja na rad klime i sve ono sto sam napisao u ovoj temi stoji.
Dobro je sto na ifeel klima radi mnogo bolje ali treba naci zgodno mesto za daljinac sa mu se poklope kockice.
Nadam se da sam razjasnio situaciju dovoljno.
Malo je ruznjikavo ali sta da se radi. Bitno da je toplo a leti ce da me hladi i da ne duva direktno u nas.Ma slusaj, ako vanjska moze stajati na L profilima, 3 puta laksa unutrasnja moze takodjer. Samo je neobično viditi pa na prvu bode oči. Inače ako je čvrsto, a vidi se da jeste, nema razloga da ista losije radi od klasicnog postavljanja na zid....
Ja bi samo klimu uvojek stavljao na sredinu zida (iako i moje obe stoje u uglu, ne skroz u cosku ali 30cm do zida i sada da mi je vratiti unazad postavio bi ih na sredinu)
Video si slike. Naravno da se ne sprdam, nisam *****. Zeznuo sam se sa hisense ali ***. To je sto je. Da preguram jos jednu sezonu pa da se pozdravim sa njim. U pravu ste kad forsirate japance.Nikad ti ta klima neće raditi kako treba, možda neki drugi proizvođeč klime, al Hisense, teško.
Nejasno mi je da neko sa takvim iskustvom i znanjem uradi baš ovako, ili se odlično sprdaš sa nama.
Pa pazi realno neko ko ima dobro usukan prostor i najjeftinija klima moze da mu bude resenje. Vidis meni je pomogao dosta ovaj forum da shvatim kako funkcionise klima kako najefikasnije da je postavim. I koje najbolje da uzmem za moj prostor. Ne sto se tice marke nego sto se tice koliko mi snage treba za moj prostor. Mada i da nisam dosao ovde da vidim ja sam hteo da uzmem 3x gree amber premium a sad vidim da bi one bile malo overkill za moj prostorRealno u Srbiji ( a i verovatno u exyu) se kupuju klime koje su u velikom procentu najjeftinije moguće, ko kaže da je ugradio neki Gree od 50-60 crvene ili Hisense taj se obično hvali da je dao dosta za klimu. Ovaj forum nije baš merodavan jer se ovde okupljaju entuzujasti, a realno je da na zgradama najviše vise vox, tesla, vivax...
Isto i ja mogu reci da on troluje nas.Ja ne mogu da verujem koliko trolujete čoveka u vezi ove montaže. Stvarno ste preterali, a evo i zašto.
Gresis mnogo.Isto i ja mogu reci da on troluje nas.
Imam Hisense koji je bio nepravilno ugrađen i imao sam veće probleme od njega. Majstori koji znaju posao i stoje iza svog posla su mi tako uradili,
U temi Hisense energy pro Nano ima i previše napisano, ali ni jednom nisam nista popljuvao, ostala ja samo moja brzopletost da kupim ono što mogu u tom momentu.
Sve i jedan problem koji ima je upravo zbog montaže koju su mu napravili ovlašteni majstori.
U velikom procentu to su klime koje se koriste od 3 do 20 dana (na nekoliko sati u tim danima) godisnje, da rashlade koji stepena realno je da na zgradama najviše vise vox, tesla, vivax...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari