Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Pa da.
Hoćeš da kažeš da Redmi note uređaji nisu imali taj problem?

Ja realno nisam imao problem sa proksimiti-jem ni sa rn10pro (postojalo prosto rešenje) a sada sa rn12pro+5g taj problem jednostavno ne postoji. Evo već 6 meseci sve je ok, tako da nema potrebe za brigom. Kod kolega koji koriste 13-ice niko nema proksimiti problem.
Ne znam što to ljudi nepotrebno navode..
Pa da se ne zeznem kao sa Redmi note 11 i Mi 11 lite 5g NE :)
Bolje ovde da pitam gde imaju realna iskustva.

Uzeh Redmi Note 13 Pro 5G za neki bekap telefon pa ga čačkam malo od juče, jako prijatno iznenađenje. Od Norda prve generacije nisam imao neki telefon iz te neke klase do 400e, je li realno da u ovoj klasi ide ovako dobar displej 😱

Snapdragon 7s Gen2 radi jako fluidno, sve aplikacije koje koristim otvara bez bilo kakvog stutera. Dobri i zvučnici skroz, haptic feedback, 65w punjenje (kako je meni ovo brzo sad posle S22+ i iphonea 14 Pro) uz to je i i baš kvalitetno odrađen, lajsne su mu od neke plastike koja je imitacija aluminijuma i to djeluje kao jako dobro rješenje.

Za bateriju i kameru javljam

Pa navode. Ko je imao problem zna koliko je iritantan. Moj Poco F3 je blicao kao disko kugla. Ni jedan update nije rešio problem i naravno da me ,kao potencijalnog kupca, interesuje ima li ili nema taj problem. Proksimiti ne služi samo da gasi ekran u toku razgovora već i da ga gasi kad je u džepu, pocket mode. Poco F3 mi se uključivao i u džepu, pravio screenshot, zvao ljude, pokretao programe. Možda sada ugrađuju noviji čip za virtual pa više ne postoji taj problem ali ,sve jedno, želim da znam.
@Vuki1305 Pohvale za recenzije. Trudiš se da pokriješ sve bitne stvari. Sve najbolje i samo nastavi tako.
Hvala ti od srca! Inače na play trgovini postoji aplikacija "quick tuneup phone calibration" i donekle pomaže kod tog problema sa proksimiti senzorom. Naravno, bezveze je uopšte razmišljati o tome, to bi moralo biti hardverski rešeno, ali iz nekog razloga ponovo prave modele sa virtuelnim senzorom.
Ja realno nisam imao problem sa proksimiti-jem ni sa rn10pro (postojalo prosto rešenje) a sada sa rn12pro+5g taj problem jednostavno ne postoji. Evo već 6 meseci sve je ok, tako da nema potrebe za brigom. Kod kolega koji koriste 13-ice niko nema proksimiti problem.
Ne znam što to ljudi nepotrebno navode..
Ja sam imao povremeno problem sa Poco F3, majci sam kupio bio Redmi Note 10 Lite (RN9s) i on je imao često taj problem. Kada razgovaramo ili se čuje "molimo vas sačekajte" ili "ovaj poziv se snima" .... Za sada na RN13 Pro Plus radi odlično, ali ipak je činjenica da je virtuelni i da može početi da zeza.

Po pitanju svih Redmi Note telefona koji su imali senzor na power dugmetu, i koji su se otključavali u džepu, (i svašta drugo radili bez znanja vlasnika), bilo je jedno prosto rešenje:
A po pitanju aktivacije 'koječega' na ekranu tokom poziva, jednostavno bi se, po uspostavi poziva, ručno gasio ekran i to bi bilo to..
Naravno, to nije bilo univerzalno rešenje za sve korisnike, kao ni sve xiaomi telefone..
No, sada sa 12-ticama i 13-ticama to više nije potrebno..

Imam jedno pitanje, nemam vise u plutajucem prozoru ono uvo u yt kad hocu da pustim neki video a da iskljucim ekran, to sam imala na mom starom redmi note 9s a sada ga nema.

Moraš da uključiš sidebar... Dodatna podešavanja pa ideš floating windows, tu imaš sidebar, pa vidi da li je YT štikliran pod video personalizacijom.

Ima danas akcija u Gigatronu 10% na sve u korpi tako da ispadne dobra kupovina ovih telefona s obzirom da se dobijaju i dobre slusalice.

Pozdrav drustvo, kupio sam juce 13 pro+
Za sad mi treba jedna stvar, postoji mogucnost da tapnes dva puta po ekranu i da se telefon zakljuca, tj ugasi ekran.
To se dobija kad su aktivirane odredjene teme, tako pise u sistemu, mene zanima koje su to teme, jer sam promenio 5,6 tema i ni na jednoj nece da se ugasi kad tapnes 2 puta.

Telefoni su vam jeftiniji u Superfonu nego li u Gigatronu sa tih 10%...

^^ MIUI nekom logikom, razumljivom samo Kinezima koji ga prave, nema najobičniji dupli tap za gašenje ekrana/zaključavanje već funkcioniše samo na zaključanom ekranu. To sa temama znači da funkcioniše u tom slučaju, nema veze sa tim kad je telefon otključan.
Enigma da bude veća, na Poco telefonima je dupli tap implementiran normalno.

Imam jedno pitanje, nemam vise u plutajucem prozoru ono uvo u yt kad hocu da pustim neki video a da iskljucim ekran, to sam imala na mom starom redmi note 9s a sada ga nema.
Ukinuta je ta opcija. Ja sam prvo to mislio da je ukinuto na HyperOS, jer sam na Poco F5 dok je bio na MIUI to imao. Međutim nakon nekih manjih ažuriranja više nema tog uha ni na Mi 11 Lite 5G ni na Redmi Note 13 Pro Plus. Šteta, to je bila jako korisna opcija. Sada to ima jedino još XOS na Infinixu, ali verovatno će i oni ukinuti.
Za sad mi treba jedna stvar, postoji mogucnost da tapnes dva puta po ekranu i da se telefon zakljuca, tj ugasi ekran.
To se dobija kad su aktivirane odredjene teme, tako pise u sistemu, mene zanima koje su to teme, jer sam promenio 5,6 tema i ni na jednoj nece da se ugasi kad tapnes 2 puta.
Nema te opcije na Xiaomi modelima, postoji na Poco modelima. Jedino možeš instalirati vidget preko koga ćeš moći zaključavati ekran duplim tapom.
Moraš da uključiš sidebar... Dodatna podešavanja pa ideš floating windows, tu imaš sidebar, pa vidi da li je YT štikliran pod video personalizacijom.
Izbačeno je, verovatno je stigla neka regulativa, kako bi se povećao broj YouTube premium pretplatnika.

Ja sam mogao to ranije na bilo kom xiaomi telefonu kada instaliram poco launcher, probaj.

Ja sam mogao to ranije na bilo kom xiaomi telefonu kada instaliram poco launcher, probaj.
Veruj mi da sam probao. Imao sam tri modela kod sebe - Poco F5, Mi 11 Lite 5G i RN13 Pro Plus i svi su imali. Eno u recenziji koju sam snimio na Sarpi TV YouTube kanalu pokazujem tu opciju, međutim nakon ažuriranja nema više toga.

Kako namestiti da youtube music se prikazuje kad je ekran zakljucan?
Da ne moram svali put da otkljucam telefon kako bih promenio pesmu.

Možda treba da mu omogućiš prikaz na lock screenu?

Lepo telefonce ,uzoh klincu ,preko mtsa ,brutalan punjac ,me izuo iz cipela ,i baterija bas dosta traje ,nisam ovolko ocekivao.Lep ekran ,dobar hardver,sve u svemu ,neocekivano zanimljiv model ,bar za mene ,jedino jaka cena moze da mu bude manji minus ,mada kada se uzme preko operatera manje boli,

To je odobreno, bas sam pogledao ponovo
Kod mene radi bez problema, RN 13 Pro, pogledaj atačment.

Btw, neko je pitao za bateriju i kameru, utiske, baterijom sam jako zadovoljan, ujutru skinem sa punjača oko 8, do ponoći bude oko 45% što mi je fenomenalno. Uveče ne ide na punjač već se ujutru samo dopuni do 100% dok se spremam za posao, sjajno :)

Ono čime nisam zadovoljan je kamera ali mislim da je bug neki. Dok se namiještam da fotografišem nešto, prikaz bude jasan skroz, čim fotkam fotografija bude nekako mutna. Nije do cimanja, probao i na stativu.

Prilozi

• Screenshot_2024-02-06-21-47-28-737_lockscreen.jpg
    Screenshot_2024-02-06-21-47-28-737_lockscreen.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Kod mene radi bez problema, RN 13 Pro, pogledaj atačment.

Btw, neko je pitao za bateriju i kameru, utiske, baterijom sam jako zadovoljan, ujutru skinem sa punjača oko 8, do ponoći bude oko 45% što mi je fenomenalno. Uveče ne ide na punjač već se ujutru samo dopuni do 100% dok se spremam za posao, sjajno :)

Ono čime nisam zadovoljan je kamera ali mislim da je bug neki. Dok se namiještam da fotografišem nešto, prikaz bude jasan skroz, čim fotkam fotografija bude nekako mutna. Nije do cimanja, probao i na stativu.
Moracu da pogledam onda sta se desava, hvala

Jedno pitanje, sat je drugaciji na zakljucanom modelu od mog, jel i dalje imas miui 14 ili je doslo azuriranje na hyper?
I ako neko zna kad se planira azuriranje na rn13 pro+?

Posle 15 dana korišćenja,vratio se stari problem još od RN 10 pro...tokom poziva ulazi u kalendar,crta neke pravougaonike...kako to rešiti?

Vrh Dno