Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razumijem ga, to je problem kad prodaš svoj rad. Ne znači da će napraviti lošu stvar, ali samim tim što je značajno drugačije od uzora lako je stvoriti negativan utisak.
Najveća razlika je što su ranije sezone imale mistične momente koji se ispostave kao nešto objašnjivo, a četvrta sezona eksplicitno ide u natprirodno.

One harsh comment was in response to a fan pointing out how Season 1's Tuttle family, who had a "local construction business and whatnot," was now funding "an entire science research station." Pizzolatto responded, "Haha. So stupid."

Wtf. U sezoni 1 je ta porodica najmoćnija u Luizijani, čak je i guverner Tuttle, a imaju i masu projekata vezanih za religiju i školstvo, ujedno i vodje nedodirljivog kulta a ne samo local construction business lol...Plus je bilo implikacija da su zainteresovani za život posle smrti ili besmrtnost. I to je razdoblje od 95. godine do 2016. kada se sezona dešava. Razumem kritike oko natprirodnog koje je (trenutno) teško za objasniti ali ovo je baljezganje koje me navodi na neke druge motive.

Poslednja izmena:
Koža nakon 4 odgledane epizode odlična. Mislim da je sasvim dovoljno da bi se potvrdilo da je Pejaković sa banjalučkom trilogijom verovatno napravio jedan od najboljih, ako ništa sigurno jedan od najdomljivijih domaćih projekata kada su serije u pitanju. Ja bih rekao da konkurenciju nema; serija ne pati od hiperprodukcijskih boljki kakve su prisutne uglavnom kod nas; zadržava taj svoj pečat melanholične atmosfere još od Kosti, zadržava iste glumce i još bolje ih rotira u skroz nove uloge, i uspeva pričom ono što retko koja domaća serija ume a to je da ne bude pretenciozna, da ne bude prenaglašenih likova i drame a opet da bude verodostojna.
Moram prosto čoveku da oprostim neke loše izbore. 😆
Gde samo nadjose Gvera za tu ulogu.. :p

Deca Zla

Nije loše odrađeno, solidno

Sećam se da je prvo što sam pomislio posle čitanja knjige bilo: ovo neće smeti kod nas da ekranizuje.

Međutim na kraju je ipak ekranizovano ali u odnosu na knjigu rekao bih i dosta ublaženo ali i tako ublažena varijanta je izazvala dosta polemike u društvu.

Ako se dobro sećam iz knjige a što je knjizi dalo težinu a seriji ne je da je Branko Novaković bio nateran da siluje Hajriju jer su mu Drobnjak i Kovač pretili da će ga ubiti ako to ne uradi

7/10

Ja sam i u seriji shvatio da je tako bilo.

Ne znam, ja nisam stekao takav dojam u seriji🤷🏻‍♂️
To mi je baš upalo u oči zato i napisah to.

Solidno. Za jednu priču od 5 epizoda sasvim dovoljno da se preporuči jedna u suštini standardna detektivska drama, ponajviše interna zavrzlama, koja nikoga neće držati prikovanim za stolicu ili na vrhuncu znatiželje, ali i svedenost može biti autentična ako je korektno odrađena.
A ovde jeste... Jedna sasvim relevantna podloga za priču, simpatična junakinja, Piter Kapaldi koji sa druge strane uvek jeste efektna pojava od glumca i lika, i dovoljno dinamična igra mačke i miša u borbi za pravdu i istinu.

Fino.

Pocinjemo sutra posle posla ;)

I Biković u trećoj sezoni White Lotus-a!

Ipak ga izbaciše, ali ne iz razloga koje bi ovde imali za primjedbu!

A što je najjače, Biković nikada nigde nije pominjao trenutnu situaciju niti je stajao na bilo čiju stranu.

Koža nakon 4 odgledane epizode odlična. Mislim da je sasvim dovoljno da bi se potvrdilo da je Pejaković sa banjalučkom trilogijom verovatno napravio jedan od najboljih, ako ništa sigurno jedan od najdomljivijih domaćih projekata kada su serije u pitanju. Ja bih rekao da konkurenciju nema; serija ne pati od hiperprodukcijskih boljki kakve su prisutne uglavnom kod nas; zadržava taj svoj pečat melanholične atmosfere još od Kosti, zadržava iste glumce i još bolje ih rotira u skroz nove uloge, i uspeva pričom ono što retko koja domaća serija ume a to je da ne bude pretenciozna, da ne bude prenaglašenih likova i drame a opet da bude verodostojna.
Moram prosto čoveku da oprostim neke loše izbore. 😆
5. epizoda pun pogodak 👌 sve vreme čekam to nešto i napokon se desilo.. Jovo Maksić me oduševljava, kakva transformacija u odnosu na "Kosti"

Odgledao prve 3 epizode Masters of the Air ("Gospodari Vazduha")

U principu ngnt serija. Radjena je po vrlo popularnoj knjizi ako se ne varam.
Na trenutke ima vajb BoB (prilicno se trude da kopiraju) ali u samom startu jasno je da nije BoB niti to moze biti zbog dinamike ratista koje prikazuju.
Inace deluje da je veliki budzet, solidna ekipa glumaca (2-3 prepoznajem iz drugih projekta) i reditelja (ne znam da li su "Toma" i Spilberg umesani vise u projekat ili samo za reklamu)
Utisak za sada je da su uspesno prikazali brutalnost i klaustrofobicnost kao i sam nacin "air warfare" tj kroz sta su sve piloti prolazili u "letecim konzervama" -> u smislu dosta paznje ka detaljima/autenticnosti je posveceno.
Zamerka je na CGI koji u nekim trenucima deluje prilicno jeftino za ovoliki budzet, ali sa druge strane ok jer su dobro ulozili novac u druge stvari.
Takodje cast mozda nije na nivou BoB ekipe, ali ne verujem da ce se to ikada sve poklopiti kao kod te serije. (meni licno BoB u "top 5" tj. top 3 ikad)

Za sada preporuka i odgledacu definitivno do kraja.
Steta je sto nemam AppleTV pretplatu, voleo bih u 4k da je odgledam jer vredi. (verovatno kada bude izasla komplet sezona ponovicu je)

Odgledao prve 3 epizode Masters of the Air ("Gospodari Vazduha")

U principu ngnt serija. Radjena je po vrlo popularnoj knjizi ako se ne varam.
Na trenutke ima vajb BoB (prilicno se trude da kopiraju) ali u samom startu jasno je da nije BoB niti to moze biti zbog dinamike ratista koje prikazuju.
Inace deluje da je veliki budzet, solidna ekipa glumaca (2-3 prepoznajem iz drugih projekta) i reditelja (ne znam da li su "Toma" i Spilberg umesani vise u projekat ili samo za reklamu)
Utisak za sada je da su uspesno prikazali brutalnost i klaustrofobicnost kao i sam nacin "air warfare" tj kroz sta su sve piloti prolazili u "letecim konzervama" -> u smislu dosta paznje ka detaljima/autenticnosti je posveceno.
Zamerka je na CGI koji u nekim trenucima deluje prilicno jeftino za ovoliki budzet, ali sa druge strane ok jer su dobro ulozili novac u druge stvari.
Takodje cast mozda nije na nivou BoB ekipe, ali ne verujem da ce se to ikada sve poklopiti kao kod te serije. (meni licno BoB u "top 5" tj. top 3 ikad)

Za sada preporuka i odgledacu definitivno do kraja.
Steta je sto nemam AppleTV pretplatu, voleo bih u 4k da je odgledam jer vredi. (verovatno kada bude izasla komplet sezona ponovicu je)
Za sad mi je serija prilicno mlaka i definitivno klasu ispod BoB koja mi je nekako fluidnija bila sa savrseno uklopljenom radnjom. Malo popravlja utisak treca epizoda. Za cgi se apsolutno slazem. Na trenutke kao da se gleda intro od World of warplanes ili slicno. Bas bas razocaravajuce.

Za sad mi je serija prilicno mlaka i definitivno klasu ispod BoB koja mi je nekako fluidnija bila sa savrseno uklopljenom radnjom. Malo popravlja utisak treca epizoda. Za cgi se apsolutno slazem. Na trenutke kao da se gleda intro od World of warplanes ili slicno. Bas bas razocaravajuce.
U odnosu na BoB mozda i dve po pitanju glume i lokacija za sada, ostaje da se vidi ostatak epizoda...
No opet drugacija je dinamika ratovanja i ratista, pa imamo utisak da su lokacije vise "staticne", ali sama brutalnost je dobro prikazana.
Sta znam, meni su legle ove 3 epizode, pretpostavljam da najbolje ostavljaju za pred kraj serije.

Nisam preterani ljubitelj westerna i drama, ali sam pogledao Lonesome Dove (1989) mini-seriju i mogu reci da mi je jako dobro legla. Dobra gluma, solidna prica sa par zanemarljivih nelogicnosti, sve u svemu topla preporuka.

Video sam da postoji, ali kako je skroz druga postava u pitanju, a glumci su bili veliki faktor cele price mislim da cu se zadrzati na originalu.

Valja pogledati i drugi deo, tj. Povratak u golubicu. Inače, početkom odnosno sredinom 90-ih, u standardnom terminu nedeljom oko 14-15 h na prvom programu emitovala se ova serija, znači ovaj prvi deo iz 1989 i nastavak iz 1993. Tada su imale baš uspešno emitovanje kod nas kako zbog kvaliteta tako što se i nije na tv imalo toliko šta pogledati u smislu da su postojala 3 kanala vidljiva širom Srbije te neki lokalni i to je bilo to uz video klubove i kasete naravno. Baš dosta kasnije sam ih smotrio na nekim drugim programima ali nisam uhvatio tu reprizu ili reprize pa se nadam da ću u neko skorije vreme moći ponovo da obrnem ovo štivo. Nisam imao predstavu da ima toliko ''nastavaka'' ali u svakom slučaju prve dve nazovi sezone treba pogledati kako zbog sasvim ok priče tako i zbog niza kvalitetnih glumaca koji su igrali pogotovo u prvom a donekle i u drugom delu ove sage.

Fenomenalna serija, brutalna,odlična radnja, akcione scene vrh. Odgledao sam je u dahu, vjerovatno ću da ju ponovim. Svaka preporuka od mene.
Serija je jedino brutalno naivna. Generalno nije toliko loša, jedino ko može da svari enormnu dozu naivnosti, lošu glumu pojedinih aktera, pre svega glavnog glumca-Šona.

Valja pogledati i drugi deo, tj. Povratak u golubicu. Inače, početkom odnosno sredinom 90-ih, u standardnom terminu nedeljom oko 14-15 h na prvom programu emitovala se ova serija, znači ovaj prvi deo iz 1989 i nastavak iz 1993. Tada su imale baš uspešno emitovanje kod nas kako zbog kvaliteta tako što se i nije na tv imalo toliko šta pogledati u smislu da su postojala 3 kanala vidljiva širom Srbije te neki lokalni i to je bilo to uz video klubove i kasete naravno. Baš dosta kasnije sam ih smotrio na nekim drugim programima ali nisam uhvatio tu reprizu ili reprize pa se nadam da ću u neko skorije vreme moći ponovo da obrnem ovo štivo. Nisam imao predstavu da ima toliko ''nastavaka'' ali u svakom slučaju prve dve nazovi sezone treba pogledati kako zbog sasvim ok priče tako i zbog niza kvalitetnih glumaca koji su igrali pogotovo u prvom a donekle i u drugom delu ove sage.
Ne postoji prvi niti drugi deo..Nikakvi nastavci ne postoje. Postoji jedino serija Usamljena Golubica i ostali budjavi pokusaji da se na konto te "orig." Golubice zarade neki novci.

Serija je jedino brutalno naivna. Generalno nije toliko loša, jedino ko može da svari enormnu dozu naivnosti, lošu glumu pojedinih aktera, pre svega glavnog glumca-Šona.
Meni uopšte nije naivna, nit mi je loša gluma bilo kojeg glumca, svi su mi odlični posebno glavni glumac koji glumi Šona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno