Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Pro 4G ima Džek za sluške.
Iako sam poisključivao sve što sam umeo, sa dodatnim uključenjem čuvara batarije, osetno se produžilo trajanje. Stavio sam vreme osveženja na 60Hz, umesto 120, ne vidim razliku, doduše, nisam merodavan, nosim đozle.

Nemoj to da radiš. Vremenom će se trajanje baterije stabilizovati, a zašto ne bi koristio sve što telefon pruža? U tvom slučaju si onda mogao proći i sa osjetno povoljnijim telefonom. Ne znam, ja bih bar koristio sve što pruža telefon.

Nemoj to da radiš. Vremenom će se trajanje baterije stabilizovati, a zašto ne bi koristio sve što telefon pruža? U tvom slučaju si onda mogao proći i sa osjetno povoljnijim telefonom. Ne znam, ja bih bar koristio sve što pruža telefon.

Ima recimo kamaru nekih obaveštenja, zatim gomilu aplikacija, ala Alliexpres itd.

Od svih YT kanala, Peca pravi najsmorenije recenzije. A što se tiče saradnji, sponzorstva i plaćanja, svi su slični. Da li je Peca nešto stručniji od drugih ne znam, ali nisam baš vidio nešto što kod drugih nema. I pola članaka na sajtu je google translate sa GSMArene.

Koliko vidim svi što se nude u A1 nisu sa Snapdragon-om tj nema XEU rom za njih?
Ne sećam se da li sam pitao,da li imaju problema sa proksimiti senzorom?

Ja na mom RN13 pro5g nemam problem sa proksimiti... Jos za vikend da ga konacno otkljucam i da progledam 😁

Od svih YT kanala, Peca pravi najsmorenije recenzije. A što se tiče saradnji, sponzorstva i plaćanja, svi su slični. Da li je Peca nešto stručniji od drugih ne znam, ali nisam baš vidio nešto što kod drugih nema. I pola članaka na sajtu je google translate sa GSMArene.
Nije tačno.
Njegove recenzije su tehnički najjače (budimo realni). E sad dal nekom proizvođaču "drži" stranu, to je već drugo pitanje? Meni deluje da se trudi da bude objektivan....

Nije tačno.
Njegove recenzije su tehnički najjače (budimo realni). E sad dal nekom proizvođaču "drži" stranu, to je već drugo pitanje? Meni deluje da se trudi da bude objektivan....
Budimo realni, posao se radi za novac.
Xiaomi je u skladu sa rezultatima iz 2023. u ovom regionu skresao reklamni budžet.
Konkurencija ga je potisnula i to je sva istina. Mislim da je to Benchmark u svojoj rekapitulaciji za 2023. i prokomentarisao.
Pitanje je samo da li će toliko često proklamovana objektivnost Benchmarka 'pasti' na jednoj lošoj sezoni tamo nekog Xiaomi-a na Zapadnom balkanu...

Ni ja nemam problema sa proksimiti senzor na Pro+... Mislim da je Xiaomi adresirao tu problematiku još onda kada su pre koju godinu zvanično priznali da problem postoji...

Ne vezujem čipset sa proksimiti senzorom,on me interesuje zbog custom rom-a.
Kao i obično previše verzija/podverzija pa dok pohvatam koji ima konkretan čipset...

Koliko sam ja shvatio otključavanje za custom rom ima smisla samo kod SD varijanti..

Ne da ima smisla,nego samo za njih i prave xeu romove.
Zato se i raspitujem,ne koristim fabrički miui ni na jednom Xiaomi-ju koji sam do sada koristio.

Ja sam na mediateku, tako da ti ne mogu pomoći. Ukoliko te zanimaju SD 13-tice, postavi precizno pitanje za podmodel koji ti je u fokusu.

Ne da ima smisla,nego samo za njih i prave xeu romove.
Zato se i raspitujem,ne koristim fabrički miui ni na jednom Xiaomi-ju koji sam do sada koristio.

Ni ja, flešujem fon odmah nakon što mi se otključa BL.
Inače postoji i community funded sekcija na XEU forumu gde objavljuju ROM i za Dimensity. Košta nešto sitno. Ne znam da li postoji za 13, ali će se sigurno uskoro pojaviti ako već nije.
Svakako i ja praktikujem isključivo SD, prvenstveno zbog full supporta kada je emulacija u pitanju, zato mediatek nikako nije opcija.

Edit :

1706876426575.png

Tu je ipak 13 Pro+

Poslednja izmena:
Tako je, jednom sam se prevario i uzeo Mi 11t i mtk, mislim telefon je vrh ali ipak miui ga dosta koci, ovako na Sd neki Xeu ili neki custom rom i onda stvarno Xiaomi poleti...

Ni ja, flešujem fon odmah nakon što mi se otključa BL.
Inače postoji i community funded sekcija na XEU forumu gde objavljuju ROM i za Dimensity. Košta nešto sitno. Ne znam da li postoji za 13, ali će se sigurno uskoro pojaviti ako već nije.
Svakako i ja praktikujem isključivo SD, prvenstveno zbog full supporta kada je emulacija u pitanju, zato mediatek nikako nije opcija.

Edit :

Pogledajte prilog 426963

Tu je ipak 13 Pro+
Nisam ispratio da ima za Dimensity,dobra informacija,da uzmem njega u obzir.

Koristim nedelju dana RN13 Pro Plus i osim što autonomija nije sjajna, sve ostalo je top u srednjoj klasi. Telefon ima mana, ali ima neke sjajne adute. Ekran je najlepši koji sam video, a u isto vreme sam imao kod sebe Xiaomi 13T, Nord 3, Poco F5, Infinix Note 30 VIP, Mi 11 lite 5G i njega. Takođe haptička vibracija je vrhunska. Recenziju sam snimio pre 2 dana, danas verovatno ide Sarpijeva recenzija RN13 Pro 5G, a onda ću direktno uporediti ta dva modela. U odnosu na Xiaomi 13T ima lošije video snimanje pogotovo noću i generalno lošije fotografije noću. Čipset nije na nivou Dimensity 9200+ u 13T, Dimensity 9000 u Nord 3 koji koristim zajedno sa njim, kao SD7+ Gen 2, ali je potpuno ok za srednju klasu.

Koristim nedelju dana RN13 Pro Plus i osim što autonomija nije sjajna, sve ostalo je top u srednjoj klasi. Telefon ima mana, ali ima neke sjajne adute. Ekran je najlepši koji sam video, a u isto vreme sam imao kod sebe Xiaomi 13T, Nord 3, Poco F5, Infinix Note 30 VIP, Mi 11 lite 5G i njega. Takođe haptička vibracija je vrhunska. Recenziju sam snimio pre 2 dana, danas verovatno ide Sarpijeva recenzija RN13 Pro 5G, a onda ću direktno uporediti ta dva modela. U odnosu na Xiaomi 13T ima lošije video snimanje pogotovo noću i generalno lošije fotografije noću. Čipset nije na nivou Dimensity 9200+ u 13T, Dimensity 9000 u Nord 3 koji koristim zajedno sa njim, kao SD7+ Gen 2, ali je potpuno ok za srednju klasu.
Vredi li po tebi menjati Nord 2T (Mediatek Dimensity 1300) za RN13 Pro Plus?

Mislim da problem sa proksimiti senzorom nemaju ni 12-tice niti 13-tice. I to - bez obzira na chipset..

Vredi li po tebi menjati Nord 2T (Mediatek Dimensity 1300) za RN13 Pro Plus?
Nisam siguran. Ja imam potpuno nov Nord 3 16/256, imao sam do pre par dana i Poco F5 i Infinix Note 30 VIP i kada sam uzeo ovaj RN13 Pro Plus odlučio sam da ostavim Nord 3 i RN13 Pro Plus. Loša je baterija za sada, video snimanje noću je bolje kod Nord 3 iako u 1080p 60fps (pošto nema EiS u 4K) nego kod RN13 Pro Plus u 4K 30fps (primetno ono pulsiranje). Što se čipseta tiče, recimo da su tu negde, u Infinixu sam imao Dimensity 8050 a to je zapravo taj 1300 samo pod drugim imenom. Taj Nord 2T kao i moj Nord 3 ima 80w punjač, ovaj ima 120w ali samo kada se uključi taj režim. Moje mišljenje da ništa nećeš posebno dobiti sa ovim RN13 Pro Plus osim što je ekran fantastičan zaista. Ostalo sve, manje više je tu negde. Da možeš recimo menjati Nord 2T uz 50 - 60e doplatu, rekao bih da vredi. Ali da recimo prodaš taj Nord 2T za ispod 250e a onda kupiš ovaj za preko 350e, po meni ne vredi.

Nisam siguran. Ja imam potpuno nov Nord 3 16/256, imao sam do pre par dana i Poco F5 i Infinix Note 30 VIP i kada sam uzeo ovaj RN13 Pro Plus odlučio sam da ostavim Nord 3 i RN13 Pro Plus. Loša je baterija za sada, video snimanje noću je bolje kod Nord 3 iako u 1080p 60fps (pošto nema EiS u 4K) nego kod RN13 Pro Plus u 4K 30fps (primetno ono pulsiranje). Što se čipseta tiče, recimo da su tu negde, u Infinixu sam imao Dimensity 8050 a to je zapravo taj 1300 samo pod drugim imenom. Taj Nord 2T kao i moj Nord 3 ima 80w punjač, ovaj ima 120w ali samo kada se uključi taj režim. Moje mišljenje da ništa nećeš posebno dobiti sa ovim RN13 Pro Plus osim što je ekran fantastičan zaista. Ostalo sve, manje više je tu negde. Da možeš recimo menjati Nord 2T uz 50 - 60e doplatu, rekao bih da vredi. Ali da recimo prodaš taj Nord 2T za ispod 250e a onda kupiš ovaj za preko 350e, po meni ne vredi.
Tako sam nekako i ja mislio, hvala ti, pratim tvoj kanal ;)

Tako sam nekako i ja mislio, hvala ti, pratim tvoj kanal ;)
Hvala najlepše 👏.
Mislim da problem sa proksimiti senzorom nemaju ni 12-tice niti 13-tice. I to - bez obzira na chipset..
Ovaj RN13 Pro Plus ima virtuelni proksimiti senzor. Ja telefon koristim nešto više od nedelju dana i nije se dogodilo da se uključi ekran, međutim niko ne može isključiti mogućnost da se to kad tad počne događati. Šteta, jer recimo Poco F5 je imao fizički proksimiti senzor. Xiaomi 13T Pro takođe fizički. Ja sam imao i imam još neke modele sa takođe fizičkim senzorom. Da RN13 Pro plus sa onako lepim ekranom ima AOD i fizički proksimiti, verovatno bi pomešao odnose i postao bolja kupovina od nekih skupljih modela. Po meni je to jedini razlog zbog čega se šredelo na tome.

Poslednja izmena:
Ja realno nisam imao problem sa proksimiti-jem ni sa rn10pro (postojalo prosto rešenje) a sada sa rn12pro+5g taj problem jednostavno ne postoji. Evo već 6 meseci sve je ok, tako da nema potrebe za brigom. Kod kolega koji koriste 13-ice niko nema proksimiti problem.
Ne znam što to ljudi nepotrebno navode..

Pa navode. Ko je imao problem zna koliko je iritantan. Moj Poco F3 je blicao kao disko kugla. Ni jedan update nije rešio problem i naravno da me ,kao potencijalnog kupca, interesuje ima li ili nema taj problem. Proksimiti ne služi samo da gasi ekran u toku razgovora već i da ga gasi kad je u džepu, pocket mode. Poco F3 mi se uključivao i u džepu, pravio screenshot, zvao ljude, pokretao programe. Možda sada ugrađuju noviji čip za virtual pa više ne postoji taj problem ali ,sve jedno, želim da znam.
@Vuki1305 Pohvale za recenzije. Trudiš se da pokriješ sve bitne stvari. Sve najbolje i samo nastavi tako.

Pa navode. Ko je imao problem zna koliko je iritantan. Moj Poco F3 je blicao kao disko kugla. Ni jedan update nije rešio problem i naravno da me ,kao potencijalnog kupca, interesuje ima li ili nema taj problem. Proksimiti ne služi samo da gasi ekran u toku razgovora već i da ga gasi kad je u džepu, pocket mode. Poco F3 mi se uključivao i u džepu, pravio screenshot, zvao ljude, pokretao programe. Možda sada ugrađuju noviji čip za virtual pa više ne postoji taj problem ali ,sve jedno, želim da znam.
@Vuki1305 Pohvale za recenzije. Trudiš se da pokriješ sve bitne stvari. Sve najbolje i samo nastavi tako.
Ovo je thread za Redmi Note uređaje..

Vrh Dno