Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Koji app koristite za crtanje prostora?
Ja isproba neka ali sve trazu pare... malo morgen!:rolleyes:
Floor plan creator. I ova se plaća, ali sam fotografisao sa drugog telefona ekran, inače ne dozvoljava slikanje ekrana, a ja to nisam znao dok nisam završio projekat. 🙄 Nisam još našao neku skroz besplatnu.

Floor plan creator. I ova se plaća, ali sam fotografisao sa drugog telefona ekran, inače ne dozvoljava slikanje ekrana, a ja to nisam znao dok nisam završio projekat. 🙄 Nisam još našao neku skroz besplatnu.
I ja sam zavrsio projekat i onda *********... A kuci nikog zbog drugog telefona :ROFLMAO:

Ja sam laik i početnik sa klimom. Moja Muse comfort je za 30 dana potrošila 280 kw. Greje se 45 kwm. Izololovan sam kao Švajcarska banka. Pre ugradnje klime, moja kalkulacija je bila 450-500 kw. To je potrošnja sa kojom bih bio vrlo zadovoljan. Ali klima me neopisivo iznenadila i oduševila. Obe jedinice tihe, razlika u održavanju temperatura, stepen gore stepen dole, ništa toliko da mi smeta.. Malo je reći da sam prezadovoljan sa njom. Znam da će nekima ovo biti velika potrošnja, i da će biti komentara kritike. Ali mene to ne zanima, meni je najvažnije da sam ja zadovoljan, i da mi klima odlično radi, i plus ne košta mnogo. Kad se samo setim drva i *****a.. ije sa njima. A ovo sada, je kao u raju..

Ja sam laik i početnik sa klimom. Moja Muse comfort je za 30 dana potrošila 280 kw. Greje se 45 kwm. Izololovan sam kao Švajcarska banka. Pre ugradnje klime, moja kalkulacija je bila 450-500 kw. To je potrošnja sa kojom bih bio vrlo zadovoljan. Ali klima me neopisivo iznenadila i oduševila. Obe jedinice tihe, razlika u održavanju temperatura, stepen gore stepen dole, ništa toliko da mi smeta.. Malo je reći da sam prezadovoljan sa njom. Znam da će nekima ovo biti velika potrošnja, i da će biti komentara kritike. Ali mene to ne zanima, meni je najvažnije da sam ja zadovoljan, i da mi klima odlično radi, i plus ne košta mnogo. Kad se samo setim drva i *****a.. ije sa njima. A ovo sada, je kao u raju..
Kako modulira muse comfort?

Između 500-600 w, a nekad i malo više. Zavisi od zadate i spoljne temp..

Ovo je bilo najniže..
Ja imam jednotarifno brojilo, i kad to pomnožite po ceni od 7,90 din i još nekoliko para, dobije se smešna cifra za kraljevsko grejanje..
Ja imam jednotarifno brojilo, i kad to pomnožite po ceni od 7,90 din i još nekoliko para, dobije se smešna cifra za kraljevsko grejanje..

Prilozi

• Screenshot_20240124_091728.jpg
    Screenshot_20240124_091728.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:

Ovo je bilo najniže..
Za jednotarifnu struju su cene:
Zelena11.33
Plava16.48
Crvena31.90
To su cene sa taksama, naknadom, akcizom i porezom.

U proseku ako ne zalazis u crvenu zonu 1 kwh je nesto manje od 15 dinara za jednotarifno brojilo ako se uracuna popust od 5% za redovno placanje.
Meni na računu piše 7,90 i neka para.. Na poslu sam, pa ne mogu da slikam račun..
Super je to potrosnja. Uzivaj.

Meni na računu piše 7,90 i neka para.. Na poslu sam, pa ne mogu da slikam račun..
To je cena bez takse, nadoknade, akcize i poreza koji se računaju za svaki kilovat, samo ih na računi stave u posebnu stavku.

U proseku ako ne zalazis u crvenu zonu 1 kwh je nesto manje od 15 dinara za jednotarifno brojilo ako se uracuna popust od 5% za redovno placanje.
Prošli mesec potrošnja 219 kw, račun je bio 2600 i još plus neki dinar. Ne sećam se baš tačno koliko je bilo preko toga..
Ali da je cena i 20 din, opet mi je povoljnije. Za drva bi mi trebalo 10 do 12 hiljada za mesec. A plus *******cija oko njih..

Ja to racunam ovako: ukupno zaduzenje podelim sa brojem potrosenih kilovata i to je to. Kod tebe nesto jeftina struja 🙂

Ja to racunam ovako: ukupno zaduzenje podelim sa brojem potrosenih kilovata i to je to. Kod tebe nesto jeftina struja 🙂
Takav mi je račun. Jednotarifno brojilo obračunska snaga je 17,5 kw..
Možda ima neki popust, jer plaćam na vreme. A uvek neki dinar preko. Ali to nisam video..
A baš me zanima kolika je potrošnja na 45kwm dobro izolovane kuće ili stana, kod nekog ko ima japanca..

Poslednja izmena:
Evo moje proste računice..
Klima sa ugradnjom 82k.Moja potrošnja drva za sezonu 15 kubika=120k plus moj rad sa motornom testerom. I rezultat je i više nego očigledan. Klima mi se isplatila za jednu sezonu grejanja i plus ostaje i neki dinar za hlađenje.. I šta više reći..

Evo trenutno stanje. A ja sam sad na poslu..
Evo trenutno stanje. A ja sam sad na poslu..
Auto fan, i ifell. Zadana temp. 23c..
Uglavnom između 500-700w.
Uglavnom između 500-700w.

Prilozi

• Screenshot_20240131_025658.jpg
    Screenshot_20240131_025658.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 35
Sad nisam kući, i zato je 23c.Kad dođem sa posla, ide na 19-20.Ja volim malo svežije kad spavam. A treba da mi stigne i ovlaživač vazduha.Ponekad mi smeta suv vazduh, pa sam rešio i to da uzmem.

Pozdrav, da li je ova Muse GWH12ACC-K6DNA1F/I iz 2022.04 ona sa bagom? Koju su ispravili (ako uopste jesu), iz 2023?
Prijateljica je ima u stanu 50m2, ima izolacija i PVC stolarija ali je problem sto je ispod stana garaza koja je u nivou zemlje, nije kao podrum i odatle vuce hladno. Predlozio da doda jos jednu u spavacu a Gree je u dnevnoj i trpezariji.

Ne bih razmatrao Muse kao model uopste, nema potrebe eksperimentisati pored toliko klima koje bolje rade.

Pozdrav, da li je ova Muse GWH12ACC-K6DNA1F/I iz 2022.04 ona sa bagom? Koju su ispravili (ako uopste jesu), iz 2023?
Prijateljica je ima u stanu 50m2, ima izolacija i PVC stolarija ali je problem sto je ispod stana garaza koja je u nivou zemlje, nije kao podrum i odatle vuce hladno. Predlozio da doda jos jednu u spavacu a Gree je u dnevnoj i trpezariji.
Po tom broju modela je Gree Fairy u pitanju a ne Muse,to je broj modela sa unutarnje jedinice,vanjske su iste,jer ja imam Fairy,taj model piše i na njoj i na ambalaži,kutijama u kojima je bila upakovana.Bukvalno piše Gree Fairy i ispod taj broj modela.

Meni po oznaci izlazi Muse Evo 12:
muse.jpeg

Ne bih razmatrao Muse kao model uopste, nema potrebe eksperimentisati pored toliko klima koje bolje rade.
Ma ona je vec ima, ja sam pricao da ne uzimaju to ali nece niko da slusa. Ona greje ali ne postize jer je veliki prostor 50m2, to je za Amber comfort 12.
Predlozio sam neku manju Fujitsu ili Daikin za spavacu posto za mesec dana stize beba.

Pogledajte prilog 427060

Ma ona je vec ima, ja sam pricao da ne uzimaju to ali nece niko da slusa. Ona greje ali ne postize jer je veliki prostor 50m2, to je za Amber comfort 12.
Predlozio sam neku manju Fujitsu ili Daikin za spavacu posto za mesec dana stize beba.
E, beba 👶.
Ja bas hteo da ti predlozim da se ti ubacis umesto klime. 😁

Sou :D
Bre Daikin skup, pa devetka je od 60k pa navise, Fuji ima onaj 48k to je dovoljno za spavacu.
Na temu, posto ovi ovde kartelski forsiraju Gree, ima li nesto pristojno tako sedmica ili devetka od njih?

Pogledajte prilog 427060

Isto sve kao i kod mene a evo pogledaj slikao sam pakovanje u kojem je stigla od zastupnika direktno i piše Gree Fairy.
Dakle te nalepnice su jedna do druge na ambalaži(kutiji) u kojoj je došla unutarnja jedinica.
E sad ko nas to vara u tim modelim,bem li ga.....

Prilozi

• IMG_20240203_075121.jpg
    IMG_20240203_075121.jpg
    123.5 KB · Pregleda: 16
  • IMG_20240203_075143.jpg
    IMG_20240203_075143.jpg
    178.6 KB · Pregleda: 24
Pa tako izgleda da jest.Ali ja sam u katalozima gledao za 2022 i 2023 godinu i nema Muse u katalogu a imaju ostale sve čak i ova Fairy zato mi ništa nije jasno.

Sou :D
Bre Daikin skup, pa devetka je od 60k pa navise, Fuji ima onaj 48k to je dovoljno za spavacu.
Na temu, posto ovi ovde kartelski forsiraju Gree, ima li nesto pristojno tako sedmica ili devetka od njih?
Ispravka, ispade da ovde na forumu kartelski, mislio sam na lokalne servisere sto ugradjuju klime. Njih troje nije zadovoljno sa ovim modelom (sto ih znam) a oni opet to prodaju i forsiraju a posto nemaju dil za druge brendove naravno da ce da kude ostale.

Nazad
Vrh Dno