Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

S obzirom da niko nije imao iskustva sa Babyliss Pro, juče sam kupio pomenutu mašinicu Chameleon Boost. Prvi utisci su fenomenalni. Posle toliko godina korišćenja Wahl super taper-a, ovo je nesto sasvim novo i drugačije. Po meni mnogo bolja i jača mašina. Sve preporuke!

Koliko brijanja brade vam traje OneBlade brijač?
Veoma retko ga koristim, pa prvi put nisam ni znao da je ono što promeni boju zapravo senzor istrošenosti. Sa prethodnim nožem, rekao bih da je senzor došao do kraja, na otprilike pola životnog veka. Ali opet mi nekako dodje preskupa ta zamena.

Imam užasno jaku bradu, ali mi ne deluje da se on nešto muči. Samo jednog trenutka vidim da više ne seče.
brijes celu bradu?
kod mene je situacija da sam bateriju punio mozda dva puta (od juna)
i naravno nisam menjao blade jos
brijem vrat i odrzavam bradu
dok nisam "naucio" kako da ga okrenem da radi kako treba, malo mi trebalo, ali sad sam odusevljen spravicom. nema vise zileta

Da, kada ga koristim, brijem celu bradu.
Nisam siguran koliko mi traje baterija, jer mi je pravo sečivo i dalje prvi izbor. One Blade koristim samo kada znam da moram "na suvo" ili u još nekim posebnim situacijam.

Em me ne obrije kao moj brijač, em ostavlja djubre na sve strane.

Баш пре неки дан сам набавио нови сет од 3 оштрице, претходних 4 комада ми је трајало 2,5 године, додатно сам се улењио и бријем се типа једном недељно јер Oneblade ради ок и кад је дужа брада за разлику од жилета.

Koliko brijanja brade vam traje OneBlade brijač?
Veoma retko ga koristim, pa prvi put nisam ni znao da je ono što promeni boju zapravo senzor istrošenosti. Sa prethodnim nožem, rekao bih da je senzor došao do kraja, na otprilike pola životnog veka. Ali opet mi nekako dodje preskupa ta zamena.

Imam užasno jaku bradu, ali mi ne deluje da se on nešto muči. Samo jednog trenutka vidim da više ne seče.
Nisam brojao ali koristim ga tri-četri meseca. Brijem se povremeno, retko češće od jednom nedeljno, često i na dve-tri nedelje, ali tad bradu prvo ošišam mašinicom za šišanje, pa tek onda brijem sa OneBlade.

"Pokazivač istrošenosti" se ogulio posle drugog brijanja. Bateriju nisam nikad dopunjavao, još uvek sam na onom kako je bilo napunjeno kad je kupljeno. Oseti se da više nije oštro sečivo.

Imam utisak da je OneBlade za tinejdžere kojima je tek počela da raste bradica, ona paperjasta.

Kupio sam OneBlade QP6541/15 model, ovaj:
https://www.philips.rs/c-p/QP6541_15/oneblade-pro-360-face-plus-body

Nije mi se davalo par hiljada više za displej sa brojkama umesto crta za napunjenost i vrećicu...
Obrijao lice na suvo, radi fino.
Obrijao međunožje na suvo drugom oštricom, prvo sa onim podesivim češljem, pa sa štitnikom za osetljive delove i na kraju sa golom oštricom, i fino je odradio posao, nijednom me nije počupao ili uštinuo...

Napunio se prilično brzo, punjenje je deklarisano na sat vremena ali nisam merio. Deklarisan je na 90 minuta rada, videćemo koliko brijanja će da izdrži, nakon ove upotrebe nije izgubio ni jednu crtu na indikatoru.
Ne sviđa mi se jedino kako su su napravili unutrašnjost pakovanja, nezgodno je držati dodatke u predviđenim mestima pa ću samo da munem sve na dno kutije...ali, za sada sam zadovoljan.

Stigao mi je one blade i obrijao sam se za sad par puta sa njim. Trenutno se brijem 2-3 puta nedeljno, znači dobije brada neku dužinu.

Realno je genijalno, imam jaku bradu ali to mu ne predstavlja nikakav problem. Zapravo mi se čini da je veći problem tamo gde brada nije jaka, tipa na vratu niže. Na takvim mestima moram da prodjem dva puta, ili u nekom dodatnom pravcu. Ovo što je jako skida bez problema kao i običan brijač.

Nikada se nisam izbrijavao tako da je meni ovo skroz ok i što se tiče skraćenosti. Za razliku od žileta gde se oseti brada ponovo sutra ujutro, sa one blade počne da se oseća pod rukom već uveče. Ali to je svakako svejedno.

Inače, gde je taj indikator na žiletu, na kome se gleda potrošenost?

Gledaš kao onaj "patern" na samom blade-u
Your OneBlade is equipped with a blade-wear indicator that will slowly change after use. The pattern on the blade will let you know when it's time to replace it.

Ја га користим са стандардном пеном, не разбацује длачице и лако се чисти. Иступи се доста пре него што дође до ових ознака изнад.

Btw da li je neko probao kako radi na mokro? Da li to uopšte ima smisla raditi?

Evo nadjoh primer za weardown.
Pogledajte prilog 420633
Probao sam svakojako. Najbolje je kad se brijem kao i sa običnim žiletom, dakle posle kupanja, kada je koža omekšala i obavezno sa gelom ili penom.

Na suvo radi ali samo ako je koža potpuno suva. Ako se pojavi kap vlage, počinje da dere kožu.

U svakom slučaju brijanja sa OneBlade mi traje duže nego sa običnim žiletom.

Sudeći po ovim slikama, onda se moje sečivo nije još istrošilo. Izbledelo je ali je još je u "sivoj fazi", nije došlo do žutog :)

Kupio Brun s7. Interesuje me da li mora svaki dan da se pere u stanici ili kad signalizira sam aparat?
Pre par meseci uzeh Braun Series 9 Pro i mogu reci da je dobar izbor za brijanje brade i glave. Prethodno sam koristio klasicnu Wahl masinicu za brijanje glave i ni priblizno kratko ne shisha kao Braun. Takodje i baterija drzi sigurno mesec dana uz svakodnevno brijanje.
Mora li svaki put kad se koristi brijac i da se pere u stanici?

Poslednja izmena:
A šta je problem sa tim stavljanjem u stanicu? Traži da budeš pored dok to radi? Dugo traje?
Ili samo nemaš gde da držiš stanicu?

Nemam taj model, ali da za ovaj moj imam stanicu za čišćenje, rado bih je svakodnevno koristio.

Uvek dobro operem brijač, pa uvek zaostane neka dlaka, što me nervira.

Kupio sam Braun 71 S7200CC
Nakon brijanja isperem mrežicu, ubacim u stanicu, uključim pranje. Sve to traje 3-4 minute.
Često izađem iz kupatila pa kasnije iščupam kabal struje.
Ne vidim problem

Sve od tog. Tj mora li bas sv jutro kad se obrijem dastavljam brijac u stanicu...
Možda nije odgovor na tvoje pitanje, ali jel imaš možda mesta na zid da zakači na one vakum zakačaljke kao što ima u Ikei? Ili da napraviš tako neku policu, pa da iskoristiš?
Tal ose kace automati za penu za pranje ruku (automatski).

Lično bih zbog higijene čistio svaki dan. Ne bih uošte rizikovao ni brzu degradacije aparata, a pogotovu iritaciju lica.

Ok. Citah danas i neka misljenja da sv dan ciste pod cesmom na na 7 dana stave u stsnicu...tako im patrona duze traje (zatvaraju patronu izmedju ciscenja)...

Ja sam nešto više od 10 godina na aparatima za šišanje koje podesim na minimum, nula (zero gap) ako podržava, i tako brijem kosu i bradu, na jednaku dužinu.
Isprva sam koristio neke jeftine šišače, s kojima nisam bio baš zadovoljan, slabo su rezali i znali čupkati, a htio sam i još malo kraće brijanje.

I tako sam prije oko 4-5 godina našao Wahl Balding, profi aparat, koji sam tada platio oko 60€. Odmah sam ga dodatno podesio na približni zero gap, i evo mogu reći da sam zadovoljan nakon toliko godina stalne upotrebe. Odlično i brzo reže, ne čupka, dlake ostavlja vrlo kratko, ne mogu procijeniti kolika je duljina, ali kao neki prosječan trimer.
S time da je ovo puno izdržljiviji, jači i trajniji aparat od nekakvih trimera. Podmazujem ga otprilike samo jednom u oko godinu dana.
Brijem se jednom svakih 6-7 dana, nije mi problem pustiti da malo izraste, ne volim česta brijanja. Brkove brijem žiletom, jer su deblji i vidljiviji, pa ih više i češće kratim nego bradu.

Zbog odlične cijene, ispod 20€, možda isprobam i Kemei-KM 2299 trimer, koji je izgleda daleko najprodavaniji na Aliju, ima dosta pohvalnih recenzija i demonstracija kvalitete na youtube. Ima širi trimer nož, koji je podešen na nulu. Njegov nož niti ne predlažu mjenjati za alternativne jer je tvornički odličan, a i motor mu je navodno nešto jači od prosječnog trimera.

Ako budem nekad poželio glatko brijanje brade, mislim da bih za početak uzeo komplet metalni Kemei KM-TX1 (30€) , njihov skuplji aparat. Koji je gledajući youtube recenzije i komentare ispod njih, jedan od kvalitetnijih foil (mrežica) brijača na aliexpressu. Ima litijske baterije sa dobrom autonomijom, jeftine zamjenske noževe i mrežice. Dok bi za neki osnovni jeftini Braun serije 3 brijač morao platiti oko duplo više.

Pozdrav, potreban mi je trimer za bradu i telo, cenovni rang je do nekih 5000-6000rsd, potreban mi je da moze sto krace da skrati bradu/telo a da je ne obrije, jer imam osetljivu kozu, cim se obrijem izlaze mi sitne bubuljice, tako da prioritet mi je da moze da skrati sto krace, i naravno da ima par manjih podesivih nastavaka za oblikovanje brade gde zelim malo duze da ostavim, vidim da se na internetu pominju dosta Braun i Philips modela, mada ne razumem se, tako da pitam vas koji bi najbolji bio kada bi se svi parametri uzeli u obzir, hvala.

Pozdrav, potreban mi je trimer za bradu i telo, cenovni rang je do nekih 5000-6000rsd, potreban mi je da moze sto krace da skrati bradu/telo a da je ne obrije, jer imam osetljivu kozu, cim se obrijem izlaze mi sitne bubuljice, tako da prioritet mi je da moze da skrati sto krace, i naravno da ima par manjih podesivih nastavaka za oblikovanje brade gde zelim malo duze da ostavim, vidim da se na internetu pominju dosta Braun i Philips modela, mada ne razumem se, tako da pitam vas koji bi najbolji bio kada bi se svi parametri uzeli u obzir, hvala.
Ako vec nisi kupio, pogledaj ovaj model, koristim vec par meseci i svaka preporuka sa moje strane.

Nazad
Vrh Dno