Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Pregrijavaju li vam Gree klime pa se gase i pale ili pušu hladnjikavo i moduliraju bez gašenja?

Pregrijavaju li vam Gree klime pa se gase i pale ili pušu hladnjikavo i moduliraju bez gašenja?
Moj amber comf. do 5c spoljne se pali i gasi, a ispod toga modulira. Sad je napoju 2c i zakucan je na 186w. Verovatno mu smeta sto je u hodniku.
Ali i sa takvim radom odrzava u dnevnoj 23 u pola stepena. Kad je bilo ono -15 modulirao na 860w.

Da cujete koliko je moja komsinica zadovoljna sa gree muse rekli biste da je klima vrh. Samo sto ona nema pametnu uticnicu za razkiku od vas😁
Od skoro sam uzeo klimu i sad razmišljam da li mi je pametnije da kao komšinica budem zadovoljan i ćutim ili da uzmem pametnu utičnicu, tri termometra za različite pozicije, ustajem u tri noću da vidim potrošnju na -10 uzmem termometar sa senzorom za usis i izduv i računam cop?
Molim iskusne za savjet? 🤪

Gree muse comfort evo greje 45 kwm.Račun za decembar uvećan za 35 eura.Smešna cifra,o čemu onda da pričamo..

Od skoro sam uzeo klimu i sad razmišljam da li mi je pametnije da kao komšinica budem zadovoljan i ćutim ili da uzmem pametnu utičnicu, tri termometra za različite pozicije, ustajem u tri noću da vidim potrošnju na -10 uzmem termometar sa senzorom za usis i izduv i računam cop?
Uzmi tapo 115, da ne ustajes nocu🤣

Najpametnije:
Setujes klimu na 22-24c (Fix Fan 3) ako je solidna klima onda na Auto...Jednom nedeljom ocistis filter i to je to!
Ovde ima ljudi koji verovatno spavaju pored meraci ili samo gledaju u app zbog te modulacije itd :unsure: :ROFLMAO:

Najpametnije:
Setujes klimu na 22-24c (Fix Fan 3) ako je solidna klima onda na Auto...Jednom nedeljom ocistis filter i to je to!
Ovde ima ljudi koji verovatno spavaju pored meraci ili samo gledaju u app zbog te modulacije itd :unsure: :ROFLMAO:
Probao sam sve varijante,čisto iz radoznalosti,mada me modulacija ne zanima.Bitno je da ona greje,što i jeste krajnji cilj.I mogu reći,što god je veća set.temperatura modulacija je manja.Tako da je prosek 1 euro dnevno,ali mnogi kukaju i na to.I šta više onda reći ???
Ja kao orjentir uzimam kubik drva,koji košta 70-80 eura.Plusnmoram da palim motorku da to isečem.Pa gde čišćenje,pa potpala živa *******cija.A ovo 35 eura više i gospodsko grejanje.Malo li je.Ali opet,neki kukaju i na to.Pa šta bi hteli ???Da bude džabe ??

Poslednja izmena:
Najpametnije:
Fujitsu 12llce, 21-23 stepena, auto, ujutro i uveče se koristi daljinski da se poveća ili smanji temperatura. Jednom je ugasio, očistio filtere. Pa računam bolje kao komšinica. Mada da budem iskren pod uticajem sa foruma gledao sam pametne utičnice, baš tapo 115, mada tad ih nije bilo na stanju. Jedino što mi pada na pamet da sa tom aparaturom mogu probati kako je najbolje setovati klimu tj probati sve opcije. Ali realno koliko ja mogu biti veći Japanac od Japanaca i da li mogu nešto uštediti sa drugačijim setovanjem?
"Šta vama Japanci moduliraju klime?"

Fujitsu 12llce, 21-23 stepena, auto, ujutro i uveče se koristi daljinski da se poveća ili smanji temperatura. Jednom je ugasio, očistio filtere. Pa računam bolje kao komšinica. Mada da budem iskren pod uticajem sa foruma gledao sam pametne utičnice, baš tapo 115, mada tad ih nije bilo na stanju. Jedino što mi pada na pamet da sa tom aparaturom mogu probati kako je najbolje setovati klimu tj probati sve opcije. Ali realno koliko ja mogu biti veći Japanac od Japanaca i da li mogu nešto uštediti sa drugačijim setovanjem?
"Šta vama Japanci moduliraju klime?"
Haha i ja zbog uticajem foruma sam kupio u ponedeljak dve uticnice ali Woox R6118 (ima trenutna,dnevna i mesecna potrosnja) steta sto nema na sat ali ***
Muse 12 (2023) je preko noc:
spoljna temperatura bila -2c od 00:do 08:00 potrosila 4.24kw znaci prosek neki 530w! Evo sad je napolje +9c ona gasi/pali...
Kod Amber 9 (2017) jos nisam mogao da vidim sto keva kao iz inata lozi treci dan kamin na donji sprat :ROFLMAO: a ovamo ima bas extra klimu ;)

Probao sam sve varijante,čisto iz radoznalosti,mada me modulacija ne zanima.Bitno je da ona greje,što i jeste krajnji cilj.I mogu reći,što god je veća set.temperatura modulacija je manja.
Objasni ovu rečenicu, kako modulacija manja?

mislim da je hteo reći da je potrošnja struje manja. Odnosno kod mene je što jača brzina izduva, to manja potrošnja. na petici najmanje troši.

U proseku je bila na 22 stepena oko 600 w,a na 25 stepeni je skinula ispod 500 w.Nadam se da je sad jasnije...
Tek sad nista nije jasno.
Kad sam probavao ambera, narihtam ga na 30c, a on iz momenta sukne 1.8kw i to traje i traje i traje. Ja pocinjem da padam u nesvest od vrucine i skontam da je bolje da ja odustanem nego da cekam njega da spusti modulaciju 🤣
@Sg kamikaza
Ti si genjje, pronasao si resenje za problem sa muse klimama.🙂

Poslednja izmena:
Naravno nema logike da će klima da manje vuče ako se podigne zadata temperatura, već suprotno, treba će joj više snage da dostigne zadatu temperaturu.

Tek sad nista nije jasno.
Kad sam probavao ambera, narihtam ga na 30c, a on iz momenta sukne 1.8kw i to traje i traje i traje. Ja pocinjem da padam u nesvest od vrucine i skontam da je bolje da ja odustanem nego da cekam njega da spusti modulaciju 🤣
@Sg kamikaza
Ti si genjje, pronasao si resenje za problem sa muse klimama.🙂
E pa to se i ja čudim,ali je tako..
Naravno nema logike da će klima da manje vuče ako se podigne zadata temperatura, već suprotno, treba će joj više snage da dostigne zadatu temperaturu.
Znam da nije logično,ali se to baš tako dešava..

Nije to meni smesno, nego nesto drugo.
A prvi logican zaključak na osnovu toga sto si ti napisao je ono sto sam ti ja odgovorio.

@Dragivoje11 Kada je povećaš na 28 jel' sukne 1000+W pa onda obori ispod 500W ili?
Krene do 1720 w,pa onda spusti polako i ispod 500w..Na manjim temperaturama,ni jednom nije spustila ispod 500w..Čudno jeste,a nije ni logično.Fan auto,i na ifeel..
@Dragivoje11 Kada je povećaš na 28 jel' sukne 1000+W pa onda obori ispod 500W ili?
To se dešava samo kad je temperatura 25 i više..Ispod te temperature modulacija je u rasponu od 500 pa do 700 w..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno