Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Jedno pitanje za oni koji su tacno pratili potrosnje gree klime sa meraci:
Kolika je razlika izmedlju fan brzine? Znaci na fan 3 toliko wati a na fan 4 itd...

Kolika je razlika izmedlju fan brzine? Znaci na fan 3 toliko wati a na fan 4 itd...
Meni to isto bude potrosnja. Nema razlike. Bude veca temp u prostoriji mozda za pola stepena sa fan4 u odnosu na fan3

To je relativno i zavisi od klime do klime. Izmedju fan 1 i 5 ima razlike u modulaciji a izmedju susednih brzina nema ili to bude marginalno malo.

Malo me nervira trajanje defrosta kod Amber 9 (2017) negde izmedju 10-15min ali skoro uvek preko 14min...jel to normalno?
Sto kod Muse 12 (2023) traje dosta manje izmedju 5-9min
Obe rade na 22c

Kod mene nema neke velike razlike..Povuče do 1720 w,ali kad stavim temp od 30.I to sam samo probao,jer meni je sve preko 20-21 prevruće.A modulacija normalna je uglavnom od 500-600 w.Muse comfort evo.A greje oko 45 kwm..

Nisam opsednut modulacijom.I ako potroši i 400 kw,to po lovi nije dovoljno ni za boks cigareta.A kubik drva je 70-80 eura.Pa kad vidiš to,onda mi prosto bude smešno kad neko kaže da je to velika potrošnja.

Amber comfort 2023 dvanaestica, df traje 10 minuta i prilicno je tih.

Nisam opsednut modulacijom.I ako potroši i 400 kw,to po lovi nije dovoljno ni za boks cigareta.A kubik drva je 70-80 eura.Pa kad vidiš to,onda mi prosto bude smešno kad neko kaže da je to velika potrošnja.
Cisto onako sam pitao u vezi potrosnje Fan speed...
Svakako je jeftinije od drva!
Ja grejem donji sprat sa Amber 9 vec 6 godine a gornji sprat sam sa Gree Boru 12 on/off grejao
Od prosle godine imam sad ovu Muse 12 comfort evo! Nekome je smece nekome ne... Meni je ok greje solidno e sad zbog te modulacije itd *** necu da probadnem...
Na kraj kad stavim sve na papir crno na belo:
Drva neki 15m po 8000.- = 120.000.- a gde jos secenje, cepanje, pakovanje... I onda lozi,ocisti itd
A na klime od Okt do Mart 50.000 - 70.000.-
Ok drva uvek imam neki metar na lager... volim kad tad da zalozim kamin na donji sprat

Cisto onako sam pitao u vezi potrosnje Fan speed...
Svakako je jeftinije od drva!
Ja grejem donji sprat sa Amber 9 vec 6 godine a gornji sprat sam sa Gree Boru 12 on/off grejao
Od prosle godine imam sad ovu Muse 12 comfort evo! Nekome je smece nekome ne... Meni je ok greje solidno e sad zbog te modulacije itd ********* necu da probadnem...
Na kraj kad stavim sve na papir crno na belo:
Drva neki 15m po 8000.- = 120.000.- a gde jos secenje, cepanje, pakovanje... I onda lozi,ocisti itd
A na klime od Okt do Mart 50.000 - 70.000.-
Ok drva uvek imam neki metar na lager... volim kad tad da zalozim kamin na donji sprat
Ja to stalno govorim.U svakom slučaju je bolja od drva.I ja isto imam muse comfort evo 12-ku.I odlično greje.Svi se hvataju za potrošnju,a retko ko da kaže kako super radi i na većim minusima..

Ja to stalno govorim.U svakom slučaju je bolja od drva.I ja isto imam muse comfort evo 12-ku.I odlično greje.Svi se hvataju za potrošnju,a retko ko da kaže kako super radi i na većim minusima..
Musa greje ekstra, ako se zanemari modulacija. Moja komsinica greje skoro 50 kvadrata sa njom. Ekstra zadovoljna.

Ja za moju Muse iz 2021 god mogu da kazem samo naj gore , Od fan 5 dva i tri ne rade samo hladno duva

Ja za moju Muse iz 2021 god mogu da kazem samo naj gore , Od fan 5 dva i tri ne rade samo hladno duva
Kako hladno? Kako ne rade brzine fana? Moja na zadatu 22c duva mlako i odrzava 22-23c a kad je setujem na 24c duva kao luda toplo dokle ne dostigne tu temperaturu...

Ti jos mucis muku sa tom klimom. Jel jos u garanciji
Valjda jeste 2021 god, nemam zivaca da se raspravljam , tu je pelet klimu samo kad je debelo u plusu
Pozovi onog sto ti je ugradio klimu da ispise zapisnik sa opisom kvara, da te brzine ne rade kako treba, da klima hladi, da kompresor zaglavi na 300w i da ne mrda na drugoj brzini, odnesi taj zapisnik sa racunom tamo gde si kupio, zapreti inspekcijom, trazi zamenu za drugi brend klime, npr za te pare ima midea extreme...
Nema te klime nigde, u tri o samo nordic

Pozovi onog sto ti je ugradio klimu da ispise zapisnik sa opisom kvara, da te brzine ne rade kako treba, da klima hladi, da kompresor zaglavi na 300w i da ne mrda na drugoj brzini, odnesi taj zapisnik sa racunom tamo gde si kupio, zapreti inspekcijom, trazi zamenu za drugi brend klime, npr za te pare ima midea extreme...
Ma drug nemam zivaca ni vreme , njima je ok klima,
Dobro si me posetio da zovem onog tipa da vidim sta kaze , sto menja elektroniku ako i to dobro a pitanje

Ti jos mucis muku sa tom klimom. Jel jos u garanciji

Nema te klime nigde, u tri o samo nordic
Tek sam video kada sam otvorio dostupnost u prodavnicama,umesto da napisu da trenutno nije dostupan a ne cenu da stave..

Nikad nisam se bavio specifikacijama moje Gree Amber 9 (2017)... pa ajde danas sam malo gledao pa ona je mozda na papir 9 kad vidim protok vazduh i scop ona je jaca i od ove nove Gree 12 inverter
Bas sam se zacudio... Lepo rekao tad majstor stavi nju i zaboravi na drva 😁

Nikad nisam se bavio specifikacijama moje Gree Amber 9 (2017)... pa ajde danas sam malo gledao pa ona je mozda na papir 9 kad vidim protok vazduh i scop ona je jaca i od ove nove Gree 12 inverter
Bas sam se zacudio... Lepo rekao tad majstor stavi nju i zaboravi na drva 😁
Kod tebe je Amber Nordic ? Ako je tako ta "9ka" ima vanjsku od 43 kg, i unutrasnju od 13kg. Ogroman dvostepeni komoresor. To je samo na papiru 9ka, hardverski jaca od 90 posto 18ki. Malo softverski "ustinuta" i tjt.

Kod tebe je Amber Nordic ? Ako je tako ta "9ka" ima vanjsku od 43 kg, i unutrasnju od 13kg. Ogroman dvostepeni komoresor. To je samo na papiru 9ka, hardverski jaca od 90 posto 18ki. Malo softverski "ustinuta" i tjt.
Moja je Gree Amber Premium 9 iz 2017 nigde ne pise Nordic
Vajnska je 45.5kg 😁
I da dvostepeni kompresor

Gree amber premium u srb je Nordic u Mk koliko sam video po netu

A moja Muse duplo laksa plus elektronika nula

Vrh Dno