Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Sve si u principu rekao ono što se odnosi na sve Muse, nebitno koja je godina proizvodnje. Regulacija , odnosno termometar je užasan. Potrošnja struje je suluda. Kad je sada bilo ovo hladno i malo veći minus i meni dnevno ide i preko 20kw. Održavanje temperature ne postoji, samo gruva topao vazduh do beskonačnosti.

Ovo oko povezivanja apk je zeznuto sa svim Gree modelima. Ja iskreno nisam imao velikih problema. Pre par godina apk je užasno radila, često te anloguje pa moraš opet onaj proces, a sada ove poslednje verzije malo bolje rade i nemam tih problema. Probaj da resetuješ ruter, da je konektuješ na 5 ghz wifi mrežu.

App radi odlicno bar meni,i lako se poveze skroz,ili nesto pogresno radite. Jedina mana sto zna jednom mjesecno izbaciti pa moram password utipkati i to je to

Aplikacija radi odlično..Gree comfort muse takođe radi odlično.Kako podesim temperaturu tako i bude,možda nekad bude razlika za 1 stepen.Kao od šale je gurala na - 11.Krene malo više da vuče,ali posle ide od 530 pa do 700 w.To mi je nebitno,bitno da ona radi kako treba.I opet ponavljam,bolja i čistija je od drva i drugih grejalica koje gutaju struju a nemaju učinak kao klima.Većina kuka na gree muse,a ja sam prezadovoljan sa njom.Toliko od mene..

Pouu svima,
Registrovah se zbog strasnog popizditisa sa Gree Muse Confort 12 klimom, uzeh je na preporuku kolege belotehnicara koji ih ima kod kuće i vrlo je zadovoljan.
Regulacija u obicnom rezimu grejanjanje OCAJNA, ne razumem da uredjaj te vrste ima tako los algoritam regulacije temperature. Bukvalno za 20-30 evra se napravi smart termoregulator sa dve redundantne sonde koji posao radi zilion puta bolje.
Sa druge strane i feel radi fantasticno. Pronasao sam nacin da sa njim grejem tih 15-20 kvadrata uz pik od 1000-1300w i regulaciju temp do 24-25° na min 500-600w. Sto je za ovoloko malu povrsinu uzas, ali bolje od svih dosadasnjih nacina grejanja.
U obicnom rezimu bez i feel opcije potrosnja je izmedju 800 i 1400w. U sobi je prijatno( uvek sam u kratkim rukavima, nikad dugacko).
Da napomenem na Tesy grejalica koju sam prosle godine uzeo radi fantasticno i neuporedivo bolje uz regulaciju kakvu joj vi zadate u aplikaciji, samo trosi 2,4kw satno kad je hladno.

Mana jos jedna- nemogucnost povezivanja aplikacije ako je wifi otkljucan. Ni posle tri meseca nisam povezao app i to me strasno nervira.
Defrost radi unutar par minuta, potrosnja oko 600-650w.
Kad je bilo hladno isla je potrosnja do 20kw(s tim sto je prva 3-4h radila i na 1700w jer sam klimu isključio preko noci).
Generalno nije za preporuku, e sad, za ovih 58 000 koliko je placena, da l' ima bolje i sta...
Tebi prostor puno trosi, ne klima. Moje 2 Muse Profi 12 koje greju 60 kvadrata stare gradnje (spoljni zidovi izolovani sa 10cm vune, spusteni plafoni i PVC stolarija) sad kad je bio najveci minus potrosile 20kW za 24h. Inace od 01.10.2023. do danas potrosile 770kW! Sto se tice kulture rada, nekome odgovara nekome ne, meni licno ne smeta, bitno da ima snage i da ne stuca po "debelom" minusu... Veci mi je problem to sto su se kadice u unutrasnjim jedinicama raspale posle nepune 2 grejne sezone!

Poslednja izmena:
Tebi prostor puno trosi, ne klima. Moje 2 Muse Profi 12 koje greju 60 kvadrata stare gradnje (spoljni zidovi izolovani sa 10cm vune, spusteni plafoni i PVC stolarija) sad kad je bio najveci minus potrosile 20kW za 24h. Inace od 01.10.2023. do danas potrosile 770kW! Sto se tice kulture rada, nekome odgovara nekome ne, meni licno ne smeta, bitno da ima snage i da ne stuca po "debelom" minusu... Veci mi je problem to sto su se kadice u unutrasnjim jedinicama raspale posle nepune 2 grejne sezone!
Kako mislis "raspale kadice"?

Jel to krenuo da se ljusti premaz preko plastike ili je pukla plastika?
Sto ne reklamiras?

Inace od 01.10.2023. do danas potrosile 770kW!
obe klime?
Sta onda ja da kazem... meni svaki mesec Muse comfort 12 i Amber 9 potrose sigurno neki 600-700+kw a gde jos drugi potrosaci?
Od Oktobar do Mart mi je potrosnja svaki mesec izmedju 1100-1500kw ali ipak mi se vise isplati nego na drva
Kad bilo -7 Muse je preko noc od 22:30 do 06:30 potrosila neki 4kw sto mislim da je ok... ali zato Amber 9 13kw (po strujomeru)
bolje da ne kupujem ovi meraci da ne prolupam skroz

Poslednja izmena:
obe klime?
Sta onda ja da kazem... meni svaki mesec Muse comfort 12 i Amber 9 potrose sigurno neki 600-700+kw a gde jos drugi potrosaci?
Od Oktobar do Mart mi je potrosnja svaki mesec izmedju 1100-1500kw ali ipak mi se vise isplati nego na drva
Kad bilo -7 Muse je preko noc od 22:30 do 06:30 potrosila neki 4kw sto mislim da je ok... ali zato Amber 9 13kw (po strujomeru)
Mozda meraci lazu

obe klime?
Obe klime toliko. Za celu grejnu sezonu, od oktobra do pocetka maja potrose oko 2000kW. Ovo mi je inace cetvrta grejna sezona sa klimama...

Dobar dan,planiram da kupim klimu Gree muse comfort prof 12 i planiram sa njom da grejem dnevni boravak od ~25m2 ali kacim je na zid koji je u pravcu godnika i sobe (koja je ~16m2 koju ne grejem na temperature preko 18-19c) pa me zanima vase misljenje. Procitao sam da je neko od vas zadovoljan neko ne pa opet da vidim sa vama.

Ali razlika je ~30.000din sto i nije malo.
Nije malo, ali ljudi su ti već napisali, i većina je negativnih komentara na rad Muse modela, e sad ako ti se rizikuje (isprobava) onda samo napred ali klima nije tv pa da možeš tek tako da je vratiš ako ti se ne sviđa.

Dobar dan,planiram da kupim klimu Gree muse comfort prof 12 i planiram sa njom da grejem dnevni boravak od ~25m2 ali kacim je na zid koji je u pravcu godnika i sobe (koja je ~16m2 koju ne grejem na temperature preko 18-19c) pa me zanima vase misljenje. Procitao sam da je neko od vas zadovoljan neko ne pa opet da vidim sa vama.
Kupi vox ihd12

Nasao sam Hisense energy pro plus 12k za 70.000 sto je prihvatljivo,sta ostali clanovi misle o tome?

Ako nema amber za 80k onda to. Ja se kajem sto sam ustedeo 200e na nordicu. A ti kako resis.🙂

Vrh Dno