Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

Samo grejanje telefona koje se javlja kad se puni od 20% utice na bateriju dovoljno da vam tako brzo pada health. Punite ga kad padne na 50% i nek se puni do 100% batalite teorije , praksa je nesto sasvim drugo, sto manje grejanja za bateriju to bolje.
Vi kad punite tel od 50-100% em manje przite bateriju, em se tih zadnjih 20% od 80-100% tel puni sporo. Evo moj 14 pro je 7 meseci star i 100% je bh, isto tako mi je gurao i prethodnih xr kad sam uzeo nov.
Ne koristimo svi isto telefona, meni je malo van pameti da stavim zbog BH da mi se svaki dan puno tel kad padne na 50% ipak i ovo 20% me nervira, ja bi ga spustao na 5% pa bi stavio da se puni.

Dobar dan 100e nova baterija. Cak mislim da je 3 meseca za 1% super, neka tako samo nastavi dalje :D za dve godine ako spadne na 92% ja cu da budem srecan covek :D iPhone 17 i ovaj ide na prodaju.

Tipa iPhone 13PM mi sa 100 pao na 91% za 17 meseci, sto opet nije lose al 94% je bilo sa 14 meseci dok sam ga ja koristio. Zena je uspela za 2 ipo meseca da pojede 3% jer koristi 2 sim kartice i veci heavy user nego ja.

Ne koristimo svi isto telefona, meni je malo van pameti da stavim zbog BH da mi se svaki dan puno tel kad padne na 50% ipak i ovo 20% me nervira, ja bi ga spustao na 5% pa bi stavio da se puni.

Dobar dan 100e nova baterija. Cak mislim da je 3 meseca za 1% super, neka tako samo nastavi dalje :D za dve godine ako spadne na 92% ja cu da budem srecan covek :D iPhone 17 i ovaj ide na prodaju.

Tipa iPhone 13PM mi sa 100 pao na 91% za 17 meseci, sto opet nije lose al 94% je bilo sa 14 meseci dok sam ga ja koristio. Zena je uspela za 2 ipo meseca da pojede 3% jer koristi 2 sim kartice i veci heavy user nego ja.
Meni je na 50% treci dan i to kraj dana, evo sad u ovom momentu je treci dan na 59% batt. Ok svi koristimo drugacije ali prvih 50% je bukvalno u realnom koriscenju 70%, drugih 50% svuce dok si rekao keks.

Nazalost 100e je mozda u USA ili u pravoj Euro evropi, ovde je malcice (skoro duplo) vise, ali ko zna mozda daju akciju neku nekad..mada slaba vajda.

1703941501100.png

Okreni obrni, valja limit na 80% i puniti kad spadne ispod 40-50%, srecom bar sad to ide brze nego ikad.

Sta znam, ne isplati se takvo koriscenje telefona, padne 30% i na punjenje, sve i da potraje tako baterija do vecnosti.
Naravno, nismo svi isti, mozda neko planira da jedan telefon gura decenijama.

Sta znam, ne isplati se takvo koriscenje telefona, padne 30% i na punjenje, sve i da potraje tako baterija do vecnosti.
Naravno, nismo svi isti, mozda neko planira da jedan telefon gura decenijama.
Sve zavisi od korisnika, ko radi na terenu, kao dostavljac, kurir, ili generalno kuci dodje da prespava i da se okupa, taj nema izbora. Vecina nas sto smo kancelarijski ili kucno-orijentisani, uvek imamo steker negde. Ja znam sto je najcrnje i ljude sa 6S i 7, koji su jednom menjali bateriju pre X godina a i dalje nose telefon, samo sa powerbankom..jer ili nemaju novca da kupe novi ili jednostavno nemaju potrebu.

Ne znam da li je za ovu temu. Interesuje me da li i koliko koriscenje bluetooth slusalica utice na potrosnju baterije na telefonu? Ukoliko resim da kupim (to jos nije sigurno) koristio bih slusalice dok sam u prevozu do posla i nazad ili kada sam u gradu.

^ bukvalno ništa. Čisto nešto malo što ostvaruje vezu sa telefonom.

Hvala ovo sam pitao jer sam negde procitao da koriscenje bluetooth slusalica dovodi do brzeg praznjenja baterije na telefonu. Nego kada bi se koristile zicne slusalice.

A AW?

Trosi i jedno idrugo ali mislim da sat trosi vise,bar po mom nacinu koriscenja obe stvari.

Imaš li predstavu koliko baterije ti ode na sat?

Da se razumemo mislio sam na bateriju na telefonu ne na slusalicama. ;) :)

Da li je realno da od 7. aprila do danas battery health padne na 94%, a da telefon prethodni koristim samo za chill, deezer i drustvene mreze? telefon sam cak dobrih 5 meseci punio od 20-90%, izbegavao nocna punjenja i sl... Meni deluje da je ovo previse brzo i naglo. Mnogo servisi su ugaseni takodje... Iphone 13 je u pitanju, nov, A1.
Od 18.12 do 22.01 jos dodatnih 2%... Iskreno, da se ne ponavljam, ne znam koliko je to ok ali kad vidim da drugina nakon god i po drzi taj procenat, cak i za starije telefone tipa 11,12, ne kapiram kakva su ta indvididualna odstupanja... Light sam korisnik, deezer, drustvene mreze, punim ga jednom dnevno od 20-30% do 90-95% i skoro nikad preko noci, znaci do 1h na punjacu, ne izlazem ga toploti, igricama i sl... iskreno jesam malo ogorcen i diskitabilno je da li cu vise da se opredelim za nesto sto nije Pro ili Pro max verzija...
OS 17.2

Zato sto ga pazis, zato ti tako i opada BH.

Meni je posle 13 meseci bio 100%, posle 15 meseci je na 96%. Ne pratim kada ga punim. Wireless ili na kabl, stoji nekad i satima na wireless-u zbog StandBy funkcije, puni se preko noci itd itd.

04.02.2024. će biti gudinu dana kako koristim 14PM. BH je na 91% i uopšte se ne opterećujem procentima.
Dok sam koristio Note 20U nisam mogao ceo dan da izguram već sam ga dopunjavao u toku dana. Sa 14PM nemam taj problem ni sada kada je, navodno, manji BH. Bez problema izgura ceo dan na poslu i još ostane baterije za poslepodnevno/večernje čačkanje.

Zato sto ga pazis, zato ti tako i opada BH.

Meni je posle 13 meseci bio 100%, posle 15 meseci je na 96%. Ne pratim kada ga punim. Wireless ili na kabl, stoji nekad i satima na wireless-u zbog StandBy funkcije, puni se preko noci itd itd.
ma nije da se opterecujem nego sam vise u fazonu da li mi je zapao neki felericni, ili prosto to tako mora... ali ocigledno je sve idividualno i nema pravila....
iskreno, nije da ga mnogo pazim, vec sam ono inicijal o razvio neku disciplinu i to je to, akam ga sto bi narod rekao, na light nacin 🤣😂 nek bude kako mora bit, ko ga beje 😂

Za 6 dana još 2, evo ga na 90% haha ovo je presmeno postalo iskreno... ja brate pri svakom punjenu pocinjen da proveravam, jer ako mi je na punjacu i ne daj boze ukljucen dizer, garantovano pada.... javljam se za 6 dana 😂🤣

BH jednostavno ocitava parametre sa same baterije, broj ciklusa, voltazu pri odredjenim loadovima, itd, jednostavno se desi zbog prirode stvari nekad da bude losija baterija u nekim primercima naspram drugih. U svakom slucaju nije nista strasno, vrlo je moguce da ce da zakuca na nekih 80 i nesto i da se ne pomera mesecima. Evo ja imam u kuci 12 Pro Max koji je pre godinu dana bio 79%, service battery, i sad je 77%, isto service battery, a proslo je ravno godinu dana od tada.

Ali prethodno je svakih 2 nedelje po 1% gubio, godinu dana pre toga.

17 meseci od kako imam 13 pro.

Terorisanje je jedina reč kojom bih opisao moj način korišćenja.

Prosek SOT-a radnim danima 8 do 11 sati, vikendom oko 4 sata.

Telefon uvek povezan na AW7, skoro uvek na TWS slušalice.

Delim net sa njega na Macbook skoro svaki dan.

Punim ga kada stignem, ne gledam nikada procente, jedino pokušavam da ne idem ispod 20%, ali često se i to desi.

Testiraju se aplikacije na njemu, 4 mail naloga, teams, nemam društvene mreže i ne igram igrice, video pozivi, osvetljenje ekrana minimum na 80% preko celog dana, fotke, snimci...

Stvarno mu vadim dušu i battery health je na 85% sada.

Nikada zaštucao nije nešto epski, desi se nekada neki bug ili restart i izlečio je moju bolest da ne menjam telefon na svakih par meseci, a ta bolest je trajala od S2 Samsunga, do ovog telefona.

Svrbi me povratak na android ovih dana ipak.

Sve u svemu, stvarno mislim da kada se dadnu ovolike pare, red je koristiti bez ikakvih uvijanja i paženja.

Ovo je možda treći put da sam pogledao BH od kako imam telefon.

Imam 14 plus 10 meseci, broj ciklusa 171, baterija na 100%, barem tako pokazuje. Za punjenje koristim Anker 511 nano 3, 30W u kombinaciji sa Magsafe bežičnim punjačem. Ostavljam ga preko noći da se puni i svakih pet, šest puta mi baterija dođe do 20% ili ispod. Sve radim kako se ne preporučuje a i dalje mi pokazuje 100%. 😄

Dajte bre prave log-ove, nemojte te od IOSa 😂 oktobar 22 do sad

Prilozi

• IMG_0168.png
    IMG_0168.png
    77.2 KB · Pregleda: 119
Ja sam ipak bolji, na oba mi pokazuje isto.
😀😀😀

Prilozi

• IMG_4069.jpeg
    IMG_4069.jpeg
    682.1 KB · Pregleda: 97
  • IMG_4070.png
    IMG_4070.png
    171.9 KB · Pregleda: 83
Ja imam iPhone 14 PM vec 15 meseci. BH je na 89. Povremeno udjem i proverim i samo se iznerviram,pa se trudim da ne obracam uopste paznju na to.
Prethodni mi je bio 12PM koji sam imala 20 meseci i BH mu je bio 91 cini mi se pre prodaje- pri tome punjen svaku dan,umeo i da ode ispod 20% pre punjenja. Ovaj cesto punim svaki drugi dan,ne ide ispod 20%,pa eto BH mu je losiji. Klincov matori iPhone 11 koji se cesto puni i dva puta na dan,prazni do gasenja,dakle ni ocemu ne vodi racuna-za 15 meseci mu je BH opao za 3,meni za isto vreme 11.

Od 17.4 battery health visw nece biti prikazivan u % nego good, normal, bad

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno