Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ova, verziju sa 2/32 sam uzeo, 4/64 je vise nego duplo razlika u ceni, a ocekujem da i 2/32 radi sasvim pristojno.jer sam u predhodnom autu imap 1/16 Mekede, i bio sam prezadovoljan.

Tacno za mesec dana je isporucena, tada placena 103e.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €75.88 31%OFF | 9 Inch Car Radio Type-c Interface Android 10.0 Bluetooth GPS Navigation Multimedia Player Autoradio For Volkswagen Golf Skoda

Nekad u "jace" multimedije trpaju jos ponesto osim konfiguracije RAM/ROM ali ako ti vrsi posao boli te uvo.

Javi kako radi, kako radi carplay i android auto. Ja imam u autu neku koje je bila kad sam i kupio auto. Radio stanice mi ne hvata uopšte. Android auto nije podrzan pa razmisljam da kupim neku bolju.

Pre nekoliko meseci naručio multimediju za Hondu Accord VIII :
Ujedno i najskuplja stvar ikada naručena na Aliju, ali sve je super prošlo, prodavac maksimalno izašao u susret i oko slanja i oko neke sitne asistencije prilikom puštanja u rad tako da stvarno bacam sve preporuke i pohvale. Uređaj fantastično radi i auto je bukvalno preporođen. U paketu sa uređajem stigla je i rikverc kamera. Bilo je malo cimanja oko povezivanja, ništa komplikovano, ali zahtevalo je vreme i živce. Moram da dodam samo da je zvuk fantazija, u prednjim vratima su Alpine zvučnici, ali uređaj izvlači maksimum i iz fabričkih zvučnika + subwoofer.

Slicna prica i kod mene po pitanju zvuka kad sam doveo dobar zvuk preko UGREEN aptX adaptera na Hondu Jazz.

Tek kad sam uboo UGREEN sam shvatio koliko se fabricki zvucnici dobro cuju

To je to.
Da dodam da sam takođe povezao i senzore sa merenje pritiska u gumama. Preko aplikacije se dobija vizuelni prikaz na ekranu. Sjajno rade.

Baterija im traje oko 3 godine u proseku, nakon toga se menjaju kompletni senzori. Mada postoji neka varijanta da se promene i baterije, ali mislim da je žestoko cimanje jer su zatopljene u plastici.

Samo bih skreno pažnju oko tih multimedija. I ja sam sredinom 20222. ugradio u svoja kola (astra j), isto tako oduševio se, super radi. Godinu dana kasnije, akumulator mi se ispraznio. Kako je bio pod garancijom, odnesem ga u servis i oni konstatuju da je sa akumulatorom sve OK, i da u kolima posotji neki "izvor koji troši struju" :D
Tako da podesite da vam se ugasi multimedija kad se ugasi i auto. Meni je je bilo podešeno da se ugasi 1 dan nakon poslednje vožnje (do tad je u svom standby-u, mislim da je bilo tako fabrički podešeno).

I vodite računa da je dosta nezahvalnija za korišće u odnosu na klasičan radio aparat usled nedostataka dugmića, na kladičnom bez sklanjanja pogledasa puta može da se promeni stanica, pojača/smanji, javi na poziv, touch screen su veća distrakcija.

Samo bih skreno pažnju oko tih multimedija. I ja sam sredinom 20222. ugradio u svoja kola (astra j), isto tako oduševio se, super radi. Godinu dana kasnije, akumulator mi se ispraznio. Kako je bio pod garancijom, odnesem ga u servis i oni konstatuju da je sa akumulatorom sve OK, i da u kolima posotji neki "izvor koji troši struju" :D
Tako da podesite da vam se ugasi multimedija kad se ugasi i auto. Meni je je bilo podešeno da se ugasi 1 dan nakon poslednje vožnje (do tad je u svom standby-u, mislim da je bilo tako fabrički podešeno).

Upravo ovaj problem sam imao, android ide na sleep mode nakon gašenja motora osim ako se drugačije ne podesi. Stara varta nije mogla više da izdrži, sada duracell cepa, ali je podešeno da multimedija ide na shut down nakon gašenja motora.
I vodite računa da je dosta nezahvalnija za korišće u odnosu na klasičan radio aparat usled nedostataka dugmića, na kladičnom bez sklanjanja pogledasa puta može da se promeni stanica, pojača/smanji, javi na poziv, touch screen su veća distrakcija.

Fabrički stereo je tu i dalje, ful funkcionalan. Samo je uklonjen monohrom displej i njegovo mesto je zauzela multimedija. S druge strane, komande na volanu dobrim delom kontrolišu i android, ne moram svaki put da se naginjem ka ekranu za svaku sitnicu.

Radi li sve na tome i komande sa volana, one poruke od board kompjutera, dakle sve kao na fabrici da li radi?

Apsolutno sve. Jedino lažno prikazuje temperaturu u autu jer fabrički monohrom ekran pokazuje u pola stepena, dok su na androidu zaokruženi brojevi. Sve ostalo je okej.

Radi li sve na tome i komande sa volana, one poruke od board kompjutera, dakle sve kao na fabrici da li radi?
I kod mene rade sve komande na volanu/poruke od board kompjutera. Jedino što mi ne radi su zvučna obaveštenja. Npr. ne čujem kad dajem migavac, ne vežem se itd. Imam vizuelno obavešenje, al zvučno ne. Uz multimediju sam dobio i zvučnik koji verovatno pušta te zvučne signale, al nisam znao u koji slot da ubacim (tj. nisam našao slobodan). Mada mi to ne smeta.

Može li malo više detalja oko urešaja za Astru J, i ko je to znao da montira? :)

baci neku sliku
U kojoj fazi? Ovako kako je stigla ili kad se ugradi? Ne planiram jos ugradnju jer ne postizem i u nedoumici sam da li da ubacim i rikverc kameru, jer na predhodnom autu sam se toliko navikao, da mi je trebalo vremena da se odviknem, a i jos nisam odlucio koju bi, onu sto je integrisana sa rucicom za otvaranje gepeka ili sa osvetljenjem tablice. Nesto kontam da ako bude u rucici za gepek vrata nece bas dugo trpiti zatvaranje gepeka.

može i bez ugradnje, da vidim kako izgleda pakovanje

Obicna kartonska kutija, a unutra lepo napakovano, sve podrebno can modul, gps antena (uz predhoni uredjaj koji je kod nas kupljen, morao sam da je dokupljujem).

Inace imam i fabricki uredjaj, al je muka za korišćenje, touch jako spor odziv, mape zastarele, nece biti novije, a poslednja verzija iz 2021, bt modul koji ne podrzava novije telefone, tako da je neminovno da leti napolje, bez obzira sto se najlepse bas ona uklapa. I pored toga svega kao polovna ima vrednost 150-200e.

Prilozi

• 20240122_224112.jpg
    20240122_224112.jpg
    150.9 KB · Pregleda: 230
  • 20240122_222057.jpg
    20240122_222057.jpg
    287.2 KB · Pregleda: 214
Može li malo više detalja oko urešaja za Astru J, i ko je to znao da montira? :)

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD8,556.36 41%OFF | Android 12 Car Radio for Opel Astra Vauxhall Buick Verano 2009-2015 Multimedia Video 2Din Head Unit Carplay Stereo Speaker Audio

Ja sam ovu uzeo, 32 gb memorije 4 gb rama. Sa svim dodacima (prednja kamera, zadnja kamera, cooler).
Što se instalacije tiče, drugar i ja smo radili. Ima dosta klipova na yt koji pokazuju kako se ubacuje. U principu, sve je jack na jack, najteži deo je bio da se svi kablovi i delovi ubace iza multimedije i da se zašrafi.
E da, setih se još jedne mane, a to je desi mi se leti da mi ovaj preostali deo sa dugmićima (podešavanje ventilacije, klime, zadnjeg grejača), upadne unutar rama multimedije. U tom slučaju mora da se skida i vraća. To mi se 2x desilo, uvek leti jer dugme za klimu je baš gore levo i ono upadne. Poslednji put smo stavili neka plastična ojačanja unutar rama kako ne bi taj deo upao unutra. Videćemo na leto da l će biti problema.

Što se carine i PDVa tiče, poručio sam je na adredu u EU, tako da nisam imamo nikakvih problema oko toga. Koliko je pisalo toliko sam platio. Tačnije, bila je 280 dolara, od toga je uređaj bio 230, carina 50. I dostava je bila 10ak dolara.

najteži deo je bio da se svi kablovi i delovi ubace iza multimedije i da se zašrafi.

Isti slučaj. Psovao sam Kineze na sav glas što su se štekali za dužinu kablova. Bukvalno su sekli knap u centimetar, taman posla da su slučajno pustili par santima duže da imam ikakvog lufta oko provlačenja i aranžiranja. Bilo kako bilo, sve sam završio sam i tu je bilo fine uštede jer su pojedini tražili između 70 i 100 evra za ugradnju.

Edit : evo i par slika tokom i nakon ugradnje :

Prilozi

• IMG_20240123_112913.jpg
    IMG_20240123_112913.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 175
  • IMG_20240123_112959.jpg
    IMG_20240123_112959.jpg
    278.7 KB · Pregleda: 172
  • IMG_20240123_113202.jpg
    IMG_20240123_113202.jpg
    170.6 KB · Pregleda: 190
Poslednja izmena:
Isti slučaj. Psovao sam Kineze na sav glas što su se štekali za dužinu kablova. Bukvalno su sekli knap u centimetar, taman posla da su slučajno pustili par santima duže da imam ikakvog lufta oko provlačenja i aranžiranja. Bilo kako bilo, sve sam završio sam i tu je bilo fine uštede jer su pojedini tražili između 70 i 100 evra za ugradnju.

Sasvim fino ovo izgleda!

Meni ovo licno nije po ukusu, mada iskreno ne znam kako to kod Hondi funkcionise,odnosno ne svidja mi se sto imas iza taj display (ne znam za sta je pre sluzio),ali ovako mi deluje kao da nije bas 1/1 tipski. Idealno po meni da ide umesto tog iza displaya ili samog radija (jel ti on i dalje u funkciji?povezan sa tom multimedijom?). Mada kod svih je razlicito, znam da su kod pojedinih bmw ljudi morali seci tablu da bi je stavili da to bude kao sto je fabrika propisala.

Taj displej koji vidiš na prvoj slici je fabrički displej koji je uklonjen i prikazivao je vreme, status klime i radio stanicu koja se emituje. Umesto njega je tu sada android multimedija. Možemo da se složimo da je u neku ruku i prevelika, možda nije ni bilo potrebe za ekranom dijagonale 12.3", ali brzo se čovek navikne. I da, nema nikakve prepravke, u svakom trenutku sve može da se vrati na fabričko stanje.

Evo kako moja izgleda u e91 ugrađena pre neki dan. Koštala 27000din sa silnim popustima plus 14000din uvoz. Verzija 6gb/128gb, 10.25" ekran.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD26,181.28 21%OFF | Factory Price ID8 10.25" Central Multimedia For BMW 3Series E90 E91 E92 E93 Carplay Car Video Player GPS Navigation Android Auto

Prilozi

• IMG_20240123_133703.jpg
    IMG_20240123_133703.jpg
    237.2 KB · Pregleda: 200
To mu od prilike dodje kao ovo, s obzirom da je fabricko ostalo sve na svom mestu, samo dodat displey.

Razmisljao sam ovo da uzmem da se nadje za neki poklon, mislim da za ove pare (30ak eur) sasvim lepa spravica.

Ne baš, ona multimedija preuzima CAN bus tako da imaš potpuni prikaz svega. Dok ovaj sistem radi nezavisno.
Da dodam još ovo - zanimljivo da je sada zapravo imam dva FM prijemnika, jedan fabrički i drugi u samom android uređaju. Tako da, kada stisnem FM na stereo sistemu kreće da radi fabrički radio, a na AUX prebacujem FM na multimediji. Opcionalno može da se nabaci i plugin koji bi prikazao i sličice odnosno logo FM stanice koja se emituje.

Evo kako moja izgleda

Ovo je sasvim pristojna varijanta. Koja je verzija androida?

Ne znam da l' samo ja tako mislim ali ovo je mnogo novca za mene i kinesku igracku sumnjivog kvaliteta/porijekla i garancije.

Ako vec nemam fabriku (koja je opet najbolja kakva god bila), odlican je i kvalitetan bluetooth transmiter i nosac za telefon.

Danas/sutra prodajes auto, neces sigurno vaditi ove uredjaje, a neces auto skuplje prodati...

Zanima me, za sta najcesce koristite ove multimedia-e?

Brate stoji ti u tom bmwu ko piletu sise. 😆

nije sumnjiv kvalitet, ispratio sam ruski honda forum i lika koji je ugrađivao sebi pre dve godine isti model tako da nije baš da sam se upustio u nepoznato, dasa je otvorio temu i podelio svoje iskustvo i nije imao nekih zamerki, čak sam naručio od istog prodavca kao i on tako da sam i tu rizik sveo na minimum

namene su razne - android auto/car play, muzika, navigacija, tpms, rikverc kamera, hands free sistem, live dijagnostika itd, drugim rečima - eksploatišem je maksimalno

@faxcool Android 12

Ne znam da l' samo ja tako mislim ali ovo je mnogo novca za mene i kinesku igracku sumnjivog kvaliteta/porijekla i garancije.

Ako vec nemam fabriku (koja je opet najbolja kakva god bila), odlican je i kvalitetan bluetooth transmiter i nosac za telefon.

Danas/sutra prodajes auto, neces sigurno vaditi ove uredjaje, a neces auto skuplje prodati...

Zanima me, za sta najcesce koristite ove multimedia-e?

Brate stoji ti u tom bmwu ko piletu sise. 😆

Stoji odlično. Tebi krivo što nemaš. 😉

@faxcool kako je fiksirana, to ne vidim? Naslonjen je i gornji deo pozadi, ne trese u vožnji?
Hvala!

Nazad
Vrh Dno