Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Odgledao jutros. Nekako mi je previše happy face sa naznakom da će nešto ispraviti pa je delio ocene od 5 do 9.

Mene zanima jos trajanje baterije. Mozda je punjenje sporo, ali ako baterija traje, onda je opravdano. Trenutno sam na tefonu sa slabijom baterijom ali brzim punjenjem. Zeleo bih da bude obrnuto pa me zainteresovao i Samsung. No cekam testove za to

5 godina je već glupo menjati telefon koji je stariji generaciju jednu samo od onog koji imamo.

Niti je isplativo, a čak ni moguće da u 365 dana dobiješ wow proizvod.

Odlična strana toga je da na popustu uzmeš S23 ili IP15 godinu dana nakon njihovog izlaska.

Meni je takođe tastatura iskreno dobra inovacija baš i to što ulažu u dobro hlađenje uređaja

Društvene mreže ne koristim, ali ko koristi i voli android, dobre vesti za fotke.

Verovatno će biti najbolji ili drugi najbolji uređaj ove godine, koliko god se kukalo.

Drago mi je da Google uzima sve više stvari od Samsunga i da će quick share biti standard u android svetu sada, konačno da se to uredi.

To će se čekati još neko vreme. Merodavan je period od najmanje 7 dana i konstantno njakanje uređaja.

Zanimljivo da ove godine i s24 i s24+ imaju ltpo ekrane
20240118_122949.jpg

Oko kakve trke sa kinezima?Losa kamera na s24 ultra zaostaje za kinezima.Ne budi smesan.
I Vivo i Huawei imaju bolje kamere od S23 pa je logično da će imati i od S24. I to proslogodisnji P60 Pro. Ja sam mislio da je i Honor Magic5 Pro blizu, dok nisam uporedio sa drugarom koji ima Huawei, ono je next-gen u odnosu na moj Honor.

A gde su tek novi Oppo itd. Barem nekoliko modela je next-gen za Samsung i ekipu koja se prodaje ovde i na Zapadu.

I Vivo i Huawei imaju bolje kamere od S23 pa je logično da će imati i od S24. I to proslogodisnji P60 Pro. Ja sam mislio da je i Honor Magic5 Pro blizu, dok nisam uporedio sa drugarom koji ima Huawei, ono je next-gen u odnosu na moj Honor.

A gde su tek novi Oppo itd. Barem nekoliko modela je next-gen za Samsung i ekipu koja se prodaje ovde i na Zapadu.
Ja posedujem flegsip Huawei-a, i kamere su vrh, nemam zamerki, ali ima ostalih mana sto me nervira, i ovo mi deluje kao ok. Ne mislim bas da su kamere toliko lose na ultri, ne znam, mozda sam malo samo ima prilike da cackam proslogodisnju Ultru, ali sve ostalo mi je na mestu. E sad ako je mala razlika u unapredjenjima uodnosu na proslu ultru, onda ne znam dal je pametnije uzeti proslu ili ipak ovu pa biti miran naredni period.

Молио бих да се раздвоји камере(као систем) од једне камере. Пошто на Хуваеју је боља главна камера. А систем који чине предња, ултра широка, телефото сигурно нису боље.

Za 3,4 meseca kada padne cena na 1000,1100,evra za ultru bice to ok kupovina.

Baš me zanima kako će se ponašati novi materijali.

Inace, s24u ima losiji telefoto od Xiaomi 13u koji je izasao pre skoro godinu dana :D

Xiaomi 13u Sony imx858 sa otvorom blende F3, a Samsung s24u Sony imx854 sa F3.4 😂

Što je najgore radimo sa Vijetnamcima :D. Nema S21 Ultra, običan S21 ima već 3+ godine. Kaže da je red da se malo počasti :D.
To mi je potpuno OK, on posle 3 godine, ja ću posle 2 godine (uskoro mi ističe ugovorna obaveza za S22U)...

Ko ima S23 već je pitanje da li zameniti, osim ako nije neki neizdrž u pitanju, onda podržavam :ROFLMAO:

Kod mene je svaki put neizdrž kada vidim nešto od Samsung-a. Što je najgore, rekao sam da neću pre par postova, onako rešen na max, ali onda mi je neki đavo rekao, upri u S24 seriju :D.

Teška je Android publika. 😁
Pre kad su proizvođači isporučivali 2-3 OS nadogradnje i to kao privilegiju flagship uređaja bilo je u fazonu Apple ne mirišem nešto ali svaka im čast koliko dugo podržavaju iPhone.

A danas kada Android proizvođač obeća podršku koliku ima i iPhone biva Čemu to, ko će uopšte toliko dugo da koristi telefon.

Paradoks konzumerizma, potrošači su počeli da ne praštaju proizvođačima što telefon hoće da podrže značajno iznad veka prosečnog potrošačkog poriva da ga promeni.

Pa nažalost tu je Samsung isto iskopirao Apple sa nadogradnjama. Sve, ali sve su pogazili što su rekli. I za sadržaj pakovanja, i za punjače, i za nadogradnje. Kao da nemaju više svoj identitet. Neki nerealni snimci su se pojavili kako zoom na S24 seriji hvata avion u pokretu tako što mu bukvalno vidi natpis ispod. Kao kamere su ludilo sa novim setup-om.

Neko da pročitao,iskopao grafikon potrošnje baterije na One UI 6.1?

Pa nažalost tu je Samsung isto iskopirao Apple sa nadogradnjama. Sve, ali sve su pogazili što su rekli. I za sadržaj pakovanja, i za punjače, i za nadogradnje. Kao da nemaju više svoj identitet. Neki nerealni snimci su se pojavili kako zoom na S24 seriji hvata avion u pokretu tako što mu bukvalno vidi natpis ispod. Kao kamere su ludilo sa novim setup-om.

Iz istog tog aviona se vidi da je fake 🤣

Evo realnog testa kamera, jedini lik kome verujem...

Lupas gluposti ceo sistem kamera se gleda ne jedna stavka.Probao sam kameru od p60 pro ostale te nisam i apsolutno nigde p60 nije bolji sem u nocnom rezimu.

Ovo Nikon P1000

Iz istog tog aviona se vidi da je fake 🤣

Evo realnog testa kamera, jedini lik kome verujem...

Sije ga iPhone po svim duzinama i sirinama. Sramotno je sta su uradili od kamera poslednjih meseci, kao da im je odjednom OneUI 6 sve pokvario, i na S23 seriji a S24 uopste ne izlgeda dobro pored iPhone-a.

Zanemarite ovu temperaturu, pošto očigledno nije to u pitanju.

Nego razlika u rezultatu plus kriva temperature, toliko je snap stabilniji a Exynos opet throttluje

Vrh Dno