Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Veliko razočarenje u sve Youtube-ere i kanale poput bencha.
Nije normalno da se toliko hvali svaka promena, da je u svemu bolji telefon o prethodnih itd. Koliko nisu svesni da sami sebi pucaju u nogu zbog prodanih recenzija.
Ljudi, pa ove AI funkcije su mogle kroz OS update da se odrade.
Nemaju šta više da ponude pa sad hajmo AI da naplatimo. Koji AI? Neke pripremljene fotkice retuširati u galeriji? Vidim Peca je uzbudljivo najavio live translation AI opciju, kao da imaš srpski jezik u opcijama?
Mislim...
Ne unaprediti telefon nikako, i opet ga nahvaliti toliko... Providno.

Jedna velika nula od mene kao krajnjeg korisnika.

Htedoh da zamenim Pixel 7 Pro sa S24U ali ništa od toga.

• Snapdragon Gen3
  • Cena ista, pogodnosti su ok za prednarudzbu

• Kamere ostale iste ili lošije.
  • Izvikan "AI"
  • Premalo unapređenja u odnosu na S23U i generalno u odnosu na kineske flagship modele za ovu godinu

Pixelinho još jednu godinu do boljeg Pixel 9 Pro ili boljeg S25U :)

Pa tako je već par generacija unazad kod svih. 10%, negde 15% maksimalnog unapređenja. Ovde je navodno hlađenje bolje zbog većih bakarnih odvoda, baterija do 15% bolja, ekran svetliji, chipset napucaniji i više klokan.

Na kraju će se stvarno ispostaviti ono što znamo, a to je da svaka neparna serija nečemu vredi. I oni su svesni izgleda toga, ali kada se štanca, neka se štanca.

Meni se ravan ekran svidja, za koriscenje mi je udobniji, vizelno nije lep kao zakrivljen. Sa ravnim ekranom dobijate i laksu zastitu bez da se mucite sa folijama i ivicama.
Ono sto meni nije jasno, a verujem da je jos neko primetio je sledece, mi npr gledamo ako uzmemo zadnjih 5 god, colgate paste koje svakih 5 meseci 10x bolje izbeljuju zube, ako uzmemo u obzir 20god , mi bi trebali da bljestimo sa tom tehnologijom, Feri za sudobe, pa ja ne znam sto mi i peremo sudove, samo sipas tecnost i ona 200 mil% bolje pere ako uzmemo u prosek svaku reklamu zadnjih 10god i koliko je bolji od prethodnika. Prasak za ves sam pere, jer novi Persil pere svetlosnim godinama bolje od onog od pre 5-10-15god. Realnost su minimalne ili nikakve promene, isto rade i u auto i mob i svakoj industriji, negde su cak i gori iz god u god. Nemojte zamerati ni Samsungu ni Apple-u vec direktno sebi, jer ako nismo skontali da nas svi, ali bas svi sisaju kao ovce, a mi trcimo u njihov tor onda smo samo mi krivi. Udobnost zivota koriscenja s9 u njegovo vreme i s24 sada je podjednaka, ali je s24 12485% brzi, bolji, lepsi, itd itd, i naravno daleko skuplji. Ja sam ubedjen da smo mnogo vise bili odusevljeni fotkama tog s9 u njegovo vreme, nego fotkama s24 u sadasnje vreme. Zato lepo promislite sta vam treba, i za sta zelite da date novac, jer nije niko kriv sem nas samih.

U redu, shvatam da je jedini cilj korporacija maksimizacija profita i da ih zabole ********* za zadovoljstvo korisnika, ali koliko jaje od kompanije moraš biti da u model za US, Kinu i Južnu Koreju staviš Snapdragon CPU, a za Evropu i ostale drugorazredne markete neku svoju budževinu iz domaće radinosti. Pritom mudro u svim promotivnim materijalima koji su dostupni na zvaničnom sajtu Samsunga kriješ tu činjenicu.
Apple su za njih kraljevi etike.

Veliko razočarenje u sve Youtube-ere i kanale poput bencha.
Nije normalno da se toliko hvali svaka promena, da je u svemu bolji telefon o prethodnih itd. Koliko nisu svesni da sami sebi pucaju u nogu zbog prodanih recenzija.
Ljudi, pa ove AI funkcije su mogle kroz OS update da se odrade.
Nemaju šta više da ponude pa sad hajmo AI da naplatimo. Koji AI? Neke pripremljene fotkice retuširati u galeriji? Vidim Peca je uzbudljivo najavio live translation AI opciju, kao da imaš srpski jezik u opcijama?
Mislim...
Ne unaprediti telefon nikako, i opet ga nahvaliti toliko... Providno.

Jedna velika nula od mene kao krajnjeg korisnika.
Slazem se za ovo, od reci do reci te podrzavam

A ja citam i mislim se ihiiii daleko je 2025 u fazonu ima jos 4 god do tad pa ko drzi telefon toliko, jos spavam. 😁
Ja imam S23 Ultra i gledao sam sinoc recenzije, stvarno sam se trudio da objektivno sagledam ali nista nisam wooow video u odnosu na moj tel da bih ga uzeo.
Generalno ni 10% ovog telefona ne koristim tako da mi 14,21% povecanje necega ne znaci.
Cekam Z flip 6 pa da menjam.To mi vec zanimljiva igracka.
Ovo mi cigla ko cigla, svaki mi isti i svaki mi dosadi posle 15 dana.

Nema nista od unapredjenna 😂 sto kazu, s24 je vise za ove koji imaju s22 i ove ispod serije..jedino ako te svrbe pare u dzepu pa menjas s23 za ovo...
Vidimo se u apple temi 😂

Šta nam se dešava sa dragim nam MTS-om?
Prošle godine imali najbolju ponudu za S23U, ove godine najnepovoljniji, lošiji i od Yettela.
I nije samo za ovaj telefon, rekao bih za sve.
Ko koristi A1 - jako dobra ponuda.

Prije nego što se rasplamsala rasprava podsjetio bih da je tema S24 serija, hvala.

Glavna novina AI, koji je besplatan do 2025., znači kupiš S24U sad, koji će 2025. postati S23U 😅
Tehnički tek 2026. pošto će AI (navodno) biti free do kraja 2025. što nam daje skoro dve godine besplatnog korišćenja, woohoo 💪 :p Taman da izađe S26 serija sa 3x boljim i lepšim AI koji će opet biti free :ROFLMAO:

Da ne komentarisem previse, slike dovoljno govore kako su specifikacije prikazane za USA i recimo Evropu
Oni cak i ne pominju svoj procesor, nego kao jeftini kinezi, stavljaju genercki opis brzina/ broj jezgara procesora.
Meni licno vrlo razocaravajuce

1705570778532.png
1705570830960.png

Nisu odustali nego odložili, što bi narod rekao - ''može im se''.

Samsung se sada jedino oslanja na saradnju i to očigledno veoma dobru sa Google-om, i na svoj OneUI kao interfejs. Ostalo im je napredak već spomenutih 10%. Šta bih ja sve dodao na premium uređaj, nisu ni svesni. Počevši od izgleda telefona.

Instagram will be able to display HDR photographs taken with Samsung’s new Galaxy S24 phones, the two companies have announced.
“Every photo and video you take, or view, will be shown in its full range of color and contrast, from the moment you snap the content, to the moment you post,” said Samsung’s VP of Intelligent Imaging, Dr. Hamid Sheikh, onstage at the S24 launch event. “In fact the Galaxy S24 series will be the first ever to have HDR enabled for photos on Instagram.” The app already supports HDR videos.

Poslednja izmena:
Fokus je na masi, jer masa je mama. Društvene mreže vs reality, here we go again with AI :). Kolega pored mene se lomi da uzme S24 seriju. Trenutno je na S21 seriji.

Što je najgore radimo sa Vijetnamcima :D. Nema S21 Ultra, običan S21 ima već 3+ godine. Kaže da je red da se malo počasti :D.

Vrh Dno