Alister
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2001
- Poena
- 2,395
Probaj recimo offset -0.075 za deafult clockprvo ću da vidim koliko može voltaža dole...
Probaj recimo offset -0.075 za deafult clockprvo ću da vidim koliko može voltaža dole...
82...@Mali HoBiT Može i tako, zapravo tako je bolje ako ćeš da juriš neki klok iznad 5.5ghz, a sa hlađenjem koje imaš u planu to je realno izvodljivo, uz to procesor deluje da je dosta dobar primerak... Mislio sam da si jedan od onih koji vole default 😜
Koji je SP ?
@Mali HoBiT Odlično je ovo... Overklokovano a ipak ne udara u 100c sa AIO 280.
Imam dva pitanja:
1. Koja je potrošnja sa tako podešenim procesorom tokom R23 testa?
2. Kako si odvojio napon za P i za E jezgra, koja je to opcija u biosu na toj ploči?
Moji apex su radili svi kao sat ali drugaru je zapaop z690 apex iz prve serije koji ne moze ram preko 6800 cpu promenjen sa 12900 na 13700 pa na 13900 sve je bilo isto. Hero cujem da ima probleme zato sam u neki private grupama za ASRock i da overclock netu se javljalj gomila ljudi koji na hero ne moze da poera memor ni 7000 a na NOVA z790 radi sve kao doxa a ploca duplo jeftinija@d0minat0r Asus hero Z690 na samom početku imala je ozbiljan problem, fabrička greška, to je kasnije rešeno. Ovde kod nas taj model je najviše zastupljen od tih ASUS skupljih modela tako da sam se sa tom pločom najčešće sretao, bratanac je ima. Z690 ima problem sličan svim Z690 modelima sa memorijom preko 6400mhz, ogleda se u tome da ne može da se potera na deklarisene XMP vrednosti, još ako je CPU bangav sistuacija je pomozi Bože 😜. Ne znam na kakve si ti probleme nailazio jer tebi za tu svakodnevnu primenu najmanje treba 😜.
Kad smo već kod memorije, ASUS ima drugi problem... Kada se čačkaju podešavanja biosa preko onog njihovg programa iz Wina i pomoću Intel XTU, desšva se po nekad da bez nekog objašnjivog razloga prosvira memorija, da je ubije tako da ne može da radi sa naponom preko 1.1v, najčesšće samo jedna štap.
Ne smeta mu ni brz ram. CPU i dalje na default-u, prvo ću da vidim koliko može voltaža dole...
Pogledajte prilog 423267
nešto tu nije cool 😁Ja moj i7 14700KF i sa 360 radijatorom, moram da drzim undervoltovanog,,, na default cak i u nekim igrama gura 90-100C, a on sintetici da ne pricam. Nije vise kao nekad, zabodes i ne moras da diras nista.
ne valja tu nesto...meni 13700kf sa noctua 15 drzi temp top....Ja moj i7 14700KF i sa 360 radijatorom, moram da drzim undervoltovanog,,, na default cak i u nekim igrama gura 90-100C, a on sintetici da ne pricam. Nije vise kao nekad, zabodes i ne moras da diras nista.
Radio čiler, samo zvoni 😂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari