Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

Nenormalno... Oni su u nedelju dana izbacili 8 telefona:
  • RN 13 4G
  • RN 13 5G
  • RN 13 Pro 4G
  • RN 13 Pro 5G
  • RN 13 Pro+
  • M6 Pro 4G
  • X6
  • X6 Pro
😂

Pritom su M6 Pro = RN 13 Pro 4G i X6 = RN 13 Pro 5G samo je kod Redmija 200MP kamera
Bice jos modela, ovo je tek pocetak. Fali S verzija, SE, T i Turbo.

Samo mi nije jasno zašto je toliko teško staviti samo jedan da bude ekran tipa max 6.3" ili manji... Sa ovako malim bezelima to bi bio pravi kompaktni uređaja za svaki džep, a mislim da su odavno kupci željni jedne kompaktne alternative.

Al one njihove reklame na društvenim mrežama su kriminalno loše, sa onim zamagljenim poleđinama telefona 😁

Nenormalno... Oni su u nedelju dana izbacili 8 telefona:
  • RN 13 4G
  • RN 13 5G
  • RN 13 Pro 4G
  • RN 13 Pro 5G
  • RN 13 Pro+
  • M6 Pro 4G
  • X6
  • X6 Pro
😂

Pritom su M6 Pro = RN 13 Pro 4G i X6 = RN 13 Pro 5G samo je kod Redmija 200MP kamera

to je druže odavno spremno bilo, a od tih osam dva su ista, samo zamenjene kamere, kao što si i sam napisao.

a kako znamo da je odavno bilo spremno, postavlja se pitanje zbog čega evropa i svet čeka do polovice januara, kad ih mogu predstaviti skupa sa kineskim i indijskim verzijama. da su došli sa hyperos-om i a14, shvatio bi, ali ovako nikako ne shvatam. recenzenti već odavno imali spremne i poco i redmi telefone, samo morali čekati datum.

to stvara i problem kod nas kupaca, jer ja sam prošle godine morao čekati maj mesec da se cene unormale za rn12 pro seriju. ovako da su objavljeni u isto vreme, već bi cene počele lagano padati.

Koja sprdačina ovi iz misrbija pa to je cirkus. Danima najavljuju 15. januar, čekajte, budite spremni...unajmili i onog polumutavog sa tiktoka da ih promoviše...dodje 15. nikom ništa. Jednu objavu nemaju vezano za rn13 seriju. Nije da me nešto briga, prošlo je vreme kad sam se ložio na ćomija. Oprilike dok nije bio zvanično u Srbiji je bilo neko zlatno doba, tamo od 2013-2014. Nego mi smešna cela ova priča. Izgleda je Peca u pravu kad ih javno napušava.

Haha, baš i ja razmišljam juče o tome, kao neki tizeri, unajmljeni lik koji kaže ne mogu da vam kažem ništa o telefonu jer još nije 15. a o telefonima se ionako već zna još od pre pola godine 😂 i onda dođe datum koji je najavljivan i u fazonu ništa. 👀

Najveća sprdnja je to što ga na globalnom tržištu počinju prodavati otprilike na pola tržišnog vijeka. I uz to sve po cijeni koja je bezobrazno veća od one u Kini.

Na kraju dok malo splasnu cijene kod nas, doći će najava nove serije. I tako, po realnoj cijeni ćeš moći kupiti telefon tek kada bude generaciju star.

Ne znam da li postoji racionalno objašnjenje za toliko dugu razliku između Kine i ostatka... Da li možda uslovljava proizvodnja, dostupnost delova... Logično je Kina primarno tržište, zatim Indija, pa ostali... Ali opet, ko što kažeš, novi telefoni koji su već pola godina stari ne mogu biti baš najbolja konzumerska filozofija.

Znaci nema hyper os fabricki ni za global 13ice? Ali dal ce uopste biti update na hyper os ubuduce za njih?

Hoće... Ozvaničili su ih kao "HyperOS ready" telefone pri objavi i najavili ažuriranje uskoro.

Svaka naredna nadogradnja na bilo koji model valjda treba biti Hyper. Ne vjerujem da će za bilo koji model nastaviti da unapređuju sistem čijeg imena su se odrekli.

Standarno od ćomija.
Pa neće da dodje sa hyperos,ovako ti računa jednu veliku nadogradnju,imaš posle jos jednu 🙂

Biće još dve, od ove serije povećavaju podršku za RN na 3 Android nadogradnje i 4 godine softerske podrške. Znači Android 16 bi trebalo da bude plafon.

Dok ovi naši obelodane tajne RN13 serije mislim da će ih već neko kupiti na KP. 😂

Solidne recenzije radi ovaj lik...

Solidan telefon. Dobar posao radi kamera.
Ovaj Forest Green mi je najlepši od svih izbačenih.

Je li do mene i nekih očekivanja ili je ova kamera poprilično loša?

Ali ovo je 4G verzija koliko bih rekao po specifikacijama?

Jeste, ali govorim uopšteno da je loša pošto kolega reče da dobro radi posao.

Meni su bitne samo fotografije. Video u rijetkim prilikama, tada može biti i FHD.

Malo mi nije jasan ovaj 13 pro plus, jer A715 jezgra se nisu pokazala kao efikasnija od A78 jezgara i mislim da je bolje imati 4 A78 jezgra, nego 2 A715. Jedino je kvaka sto 7s gen 2 proizvodi Samsung, a 7200 ultra proizvodi TSMC, ali mislim da bih se svakako pre odlucio za 7s gen 2. 7200 ultra je jedino bolji sto se grafike tice.

uglavnom pozitivni utisci u svim recenzijama dosad:

interesatno jako malo recenzija rn13pro 5g verzije.

Cek a koji je fazon sa mi srbija? Nema serije 13, osim 13 pro nema nijednog Xiaomi telefona mimo Redmi serije?

Na Xiaomi stranicama ostalih zemalja stoji da prodaja kreće od 18... Doduše, tamo su već izlistane cene i ponude. Zanimljivo da uz RN 13 Pro+ poklanjaju Redmi Watch 4...

onaj gupta što kopira jerryrigeverything kao igračke slomio poco x6 i redmi note 13 pro 5g, dok je redmi note 13 pro plus 5g izdržao.

Vrh Dno