Bio sam spreman da polozim dva'es maraka da ces ti biti najglasniji sa svojim kmecanjem. Ljudi kao ti upropastise svaku temu u koju sednu svojim egom, kmecanjenje, kmecanje i kmecanje do sutra. Ne mozes nista korisno da procitas, samo kme kme kme, Ako ti ne se ne dopada kakve fotke pravi mob, uzmes prodas ga i teras dalje, nadjes svoju radost u zivotu. Pixelpeeping je vrsta mentalnog izazova koji kad jednom uzme pod svoje, ostavlja teske posledice po sveopstu paradigmu.
Jel Samsung mogao bolje, jeste, jel uradio, nije! Zasto? Zato sto ima politiku kakvu ima! Jel to znaci da je smece, krs, djubre i ostalo? Ne, naravno, uredjaj je generalno odlican. Hoces bolje, kupis nesto drugo i svima lepo! U medjuvremenu ostavis ovu temu na miru kako bi nam se ekrani povremeno osusili od tvojih suza i slina....
To ti sve kaze covek koji cak i nema Samsung, da ne bude nekih trecih misli...
Evo moram da pitam. Sta ti radis sa svojim fotkama kad se bavis ovako ekstremnim sportom kao sto je pixelpeepovanje? Stampas u velikim formatima, izlazes, gledaju se na velikim ekranima, ocenjuje neko tehnicke aspekte fotografije, sta radis pa si u ovako ocajnom stanju duha i tela da si pod takvim stresom kada pises u ovoj temi da se ja oporavljam od stresa posle svakog tvog posta, jer empatican sam covek pa mi sve nekako tesko zbog tebe...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
⚗️
Dakle lepo sam ja rekao da treba nesto da se nauci o fotografiji pre nego se pisu svakakve gluposti. HDR nema nikakve veze sa prirodnoscu niti sa nacinom kako covek vidi svet oko sebe. Ocima ne vidis HDR, gde god da si to procitao ili ti neko rekao, to naprosto nije istina, osim ako ti nemas neki AI unapredjen vid pa vidis ko Arnold u T2.
Dakle prvo i prvo, vid, kao i sluh i njuh je vrlo individualna stvar.
Postoje ljudi koji mogu da vide i do 20 blendi dinamickog raspona, vecina dobacuje do 18 u retkim situacijama ali najbolje kamere beleze oko 13-14 blendi. Cinjenica da mozes da okom dobacis do 18 blendi, ne znaci da u svakom trenutku tvoj mozak ima mogucnost da "renderuje" sve senke i preeksponirane delove kako treba. Od coveka do coveka, 10-17 blendi plafon u jednom trenutku. Jednako kao sto je covek u stanju da vidi oko 17 miliona boja, ali samo oko 400 000 u jednom kadru je u stanju da razazna, i malo jace od 4000 nijansi sive.
Dakle kad napucavate HDR i lozite se da je to kao prirodnije, lazete sami sebe i pokusavate da prevarite svoj mozak, koji bazira razumevanje trodimenzionalnosti prostora oko sebe na postojanju odredjenog kontrastnog raspona. Dakle "crne zapusene" moraju da postoje da bi kalibrisani mozak mogao da stekne utisak u prostornosti. Fotke su vam uglavnom djubre jer se lozite na HDR koji nije prirodan i nema nista dodirno sa nacinom kako mozak renderuje scenu i razume svetlost. Eto male lekcije za dvae's maraka, za hdr pixelpeepere...
Eto narucimo ja i ti po pola... Ti ga meti pa prosledi meni ostatak pakovanja, stim da zadrzis uv lampu imam je vec😎Odakle naručujete WSD?
Eto narucimo ja i ti po pola... Ti ga meti pa prosledi meni ostatak pakovanja, stim da zadrzis uv lampu imam je vec😎
Vidi se da si čovek starijeg kova, pošto su ti još uvek marke u glavi. Ako želiš samo nešto da radi out of the box što se kaže, i to je ok, poštujem. Da kažeš da nešto valja tebi, i to poštujem. Ali da kažeš da je ok i da je to normalno, to slabo mogu da razumem.Bio sam spreman da polozim dva'es maraka da ces ti biti najglasniji sa svojim kmecanjem. Ljudi kao ti upropastise svaku temu u koju sednu svojim egom, kmecanjenje, kmecanje i kmecanje do sutra. Ne mozes nista korisno da procitas, samo kme kme kme, Ako ti ne se ne dopada kakve fotke pravi mob, uzmes prodas ga i teras dalje, nadjes svoju radost u zivotu. Pixelpeeping je vrsta mentalnog izazova koji kad jednom uzme pod svoje, ostavlja teske posledice po sveopstu paradigmu.
Jel Samsung mogao bolje, jeste, jel uradio, nije! Zasto? Zato sto ima politiku kakvu ima! Jel to znaci da je smece, krs, djubre i ostalo? Ne, naravno, uredjaj je generalno odlican. Hoces bolje, kupis nesto drugo i svima lepo! U medjuvremenu ostavis ovu temu na miru kako bi nam se ekrani povremeno osusili od tvojih suza i slina....
To ti sve kaze covek koji cak i nema Samsung, da ne bude nekih trecih misli...
Evo moram da pitam. Sta ti radis sa svojim fotkama kad se bavis ovako ekstremnim sportom kao sto je pixelpeepovanje? Stampas u velikim formatima, izlazes, gledaju se na velikim ekranima, ocenjuje neko tehnicke aspekte fotografije, sta radis pa si u ovako ocajnom stanju duha i tela da si pod takvim stresom kada pises u ovoj temi da se ja oporavljam od stresa posle svakog tvog posta, jer empatican sam covek pa mi sve nekako tesko zbog tebe...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
⚗️
Dakle lepo sam ja rekao da treba nesto da se nauci o fotografiji pre nego se pisu svakakve gluposti. HDR nema nikakve veze sa prirodnoscu niti sa nacinom kako covek vidi svet oko sebe. Ocima ne vidis HDR, gde god da si to procitao ili ti neko rekao, to naprosto nije istina, osim ako ti nemas neki AI unapredjen vid pa vidis ko Arnold u T2.
Dakle prvo i prvo, vid, kao i sluh i njuh je vrlo individualna stvar.
Postoje ljudi koji mogu da vide i do 20 blendi dinamickog raspona, vecina dobacuje do 18 u retkim situacijama ali najbolje kamere beleze oko 13-14 blendi. Cinjenica da mozes da okom dobacis do 18 blendi, ne znaci da u svakom trenutku tvoj mozak ima mogucnost da "renderuje" sve senke i preeksponirane delove kako treba. Od coveka do coveka, 10-17 blendi plafon u jednom trenutku. Jednako kao sto je covek u stanju da vidi oko 17 miliona boja, ali samo oko 400 000 u jednom kadru je u stanju da razazna, i malo jace od 4000 nijansi sive.
Dakle kad napucavate HDR i lozite se da je to kao prirodnije, lazete sami sebe i pokusavate da prevarite svoj mozak, koji bazira razumevanje trodimenzionalnosti prostora oko sebe na postojanju odredjenog kontrastnog raspona. Dakle "crne zapusene" moraju da postoje da bi kalibrisani mozak mogao da stekne utisak u prostornosti. Fotke su vam uglavnom djubre jer se lozite na HDR koji nije prirodan i nema nista dodirno sa nacinom kako mozak renderuje scenu i razume svetlost. Eto male lekcije za dvae's maraka, za hdr pixelpeepere...
Bila vest za novembarsko ažuriranje u S22 temi još u novembruČudi me kako @Stock nije izbacio do sada![]()
Nisam ispratio 😁 s23 serija je bila zabagovana na julskom zbog OneUI6, tek su sad popraviliBila vest za novembarsko ažuriranje u S22 temi još u novembru![]()
Ne znam da li je neko kačio ,ako nije za ovu temu obrisite...
Zanimljivi rezultati,posebno ako poredimo S23 i s23 ultra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari