Ovo je tema o cenama, pa vas molim da se ponašate u skladu sa naslovom teme. Postoji opšta diskusija u kojoj se može hvaliti BTC u kilometarskim postovima, bar još neko vreme dok ne budete banovani.
Prvo, nisi moderator i nisi ovlašćen da nekoga upozoravaš da će biti banovan.
Drugo, zašto bi neko bio banovan zbog "kilometarskih postova" o Bitkoinu u temi za opštu diskusiju ako ti postovi nisu tipa "lorem ipsum" i ako su argumentovani činjenicama i potkrepljeni izvorima u pokušaju da se razbiju netačni stereotipi o BTC-u kao "prevari, Ponzi/piramidalnoj šemi, bezvrednoj seriji brojeva, zagađivaču planete, starom, sporom i neupotrebljivom projektu" itd. Ogromna većina takvih postova ovde se samo razbacuje paušalnim ocenama bez ikakve argumentacije uz visoku dozu cinizma, pa i ličnih napada ali je problem kada se na njih argumentovano i bez ismevanja odgovori?
Pročitao sam prvi post iz ove teme. Pročitao sam i
Zlatna pravila foruma i
Modus operandi Benchmark forum administracije i nigde nisam video da postoji nekakvo ograničenje dužine posta ako post nije ad hominem, trolovanje, u vezi sa temom, vređanje, gušenje i privatizacija teme... što su pravila na svakom forumu, a u Zlatnim pravilima je eksplicitno navedena spremnost na
argumentovanu diskusiju. Neki od mojih dvadesetak dužih postova u koje sam uložio dosta truda da budu jasni i argumentovani tako da ne krše pravila foruma prikupili su ukupno 46 reakcija (reakcije mi nisu cilj), od toga 30 pozitivnih reakcija. I to je dokaz da su itekako čitane i izgleda da je jedini problem što su postovi nešto duži i što su pozitivni o Bitkoinu. Ako pozitivno argumentovano pisanje Bitkoinu zabranjeno u temi za opštu diskusiji, neka se promene onda pravila ovog (pod)foruma.
Ja prihvatam deo odgovornosti za pisanje u temi za diskusiju o cenama ali čak i tad su moji odgovori bili prema postovima u kojima se šire paušalne neargumentovane tvrdnje i dezinformacije o BTC-u. Za to se izvinjavam svima ali to izvinjenje svakako ne očekujem od onih koji su napadali BTC u temi za diskusiju o cenama, takođe odlazeći u offtopic, a neki mene i druge lično napadali nazivajući nas Talibanima. Od sada ću takve navode citirati i prebaciti u relevantne teme da ne bih lično išao u off. Imam poštovanje za ovdašnje moderatore koji nemaju lak posao, a volontiraju održavajući forum u optimalnom stanju skoro 20 godina pri čemu je Benchmark preostao možda i poslednji kvalitetan forum iz onog ranog doba interneta u Srbiji. Zato se slažem da je učestvovanje ovde privilegija i vredno uloženog vremena i truda.
Izvinjavam se za offtopic jer ovaj post sam po sebi to neizbežno jeste. Ali sam hteo da se neke stvari razjasne da bih znao kako da se ponašam u budućnosti. Pozdrav svima!