Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Desilo se i meni, isto FR945.
Factory reset je rešio problem.

Desavalo se meni sa infocal watchface na fenix 5, jedini lek je da podesis i instaliras taj watchface iz garmin expressa na desktopu i ne diraj vise nista iz IQ.
2 godine koristim taj Watchface. Išlo je preko IQ, jer je tamo bio link za plaćanje, koliko se sećam.

Noćas se sam od sebe zatupeo. Ali se isto desilo i sa drugim (imam smao dva) wf koji imam u IQ.
U Garmin Express mogu samo da skinem ili obrišem watchface, ali postavljanje istog i ide preko sata, a tamo imam žuti uzvičnik.
Desilo se i meni, isto FR945.
Factory reset je rešio problem.
Pobrisaće mi sve raporede data ekrana i quick response na notifikacije koje moram ponovo da učukam, pa bi rađe izbegao Factory reset, ali izgleda da je to jedina opcija :(
Evo krećem copy/paste odgovora, ali nadam se da će @zmay da javi kako uključim WF iz Garmin Express.

Koliko se secam kad instaliras iz garmin expressa taj watchface se postavi kao aktivni, moras da ga podesis od nule po želji, bilo je odavno i od kad sam podesio vise nisam nista dirao i sve radi kako treba. Probacu kad dođem do desktopa da se prisetim sa detalje.

Strava's Year in Sport Trend Report revealed the "Top Gear" used to record activities on its app.

Globally, most athletes use the 2015 Garmin Forerunner 235 and 2019 Garmin Edge 530 bike computer.

In the U.S., the 2019 Garmin Forerunner 245 Music and 2017 Wahoo Elemnt Bolt claim the top spots.

Over 120 million athletes across 195 countries used Strava in 2023.

Garmin 945 je noćas u nekom trenutku prestao da mi pokazuje Watchface iz Connect IQ.
Kada otvorim Connect, piše da je sat povezan, ali kada odem sa sata da izaberem Watchface, ta dva što imam preko IQ su na spisku, ali nemaju preview, piše IQ I narandžasti krug sa uzvicnikom.

Dešavalo se nekome?

Nije bilo potrebe za Factory reset, već onaj force reset na gornje levo dugme.

Navodno bi kačenje na data kabal, pa reset nakon što se otkači trebalo da reši problem, ali ne reševa.

Reset na dugme je vratio mogućnost izbora IQ watchface.

Nadam se da će uskoro omogućiti isključivanje automatske detekcije dremki. Nikada ne dremam ali zato sat uredno detektuje.

Jedno mozda glupo pitanje- kad izlaze novi modeli od garmina? Jel ima neki poseban period svake godine u isto vreme ili..?

Otvori time-line starih modela, pa ćeš videti. Ranije su izlazili na nekoliko godina, a poslednji modeli za manje od godinu dana.

Screenshot_20240108-164652_Chrome.jpg
Screenshot_20240108-164555_Chrome.jpg

Hvala.
Nalazio sam razlicite informacije, zato sam pitao.
Kolega me "zarazio" pre neki mesec sa garminom i sad mora da se uzme. @psychofedex 😂😂

Hvala.
Nalazio sam razlicite informacije, zato sam pitao.
Kolega me "zarazio" pre neki mesec sa garminom i sad mora da se uzme. @psychofedex 😂😂
Uzimaj Epix pro ili Fenix pro i ne razmišljaj previše 🤣

Doduše pazi, iz ovih mojih mesec dana iskustva sa ovim satom, grebe se kao da je od papira a ne od titanijuma.
Mene ne zanima previše jer su ogrebotine na titanijumu i ovakvom satu seksi, a i uvek može da se ispolira s obzirom da je čist titanijum i da nije farban.
Mislim, zakačio sam ga o vrata u stanu, i to uopšte nisu ne znam kakva vrata, drvena, više karton nego drvo, i ogrebao se :D

Sat ko sat predobar, za mene overkil definitivno ali ne želim da razmišljam o tome.
Ubedljivo najlepše izgleda od svih ostalih Garmina, ima sve moguće funkcije.

Slate jeftiniji 200-300 evra, što uopšte nije malo s obzirom da koliko titanijum safir košta, za razliku možeš da kupiš bukvalno Galaxy watch ili neki Venu, ili neke vrhunske slušalice.
Jedina razlika za skuplji je titanijumski okvir i safirno staklo dok je obican gorila glass i čelik. Funkcije ko funkcije sve identično.

Prilozi

• AGC_EGO_20240108_184648167.jpg
    AGC_EGO_20240108_184648167.jpg
    101.4 KB · Pregleda: 66
  • AGC_EGO_20240108_184627729.jpg
    AGC_EGO_20240108_184627729.jpg
    170.7 KB · Pregleda: 78
Nešto što sam uvek izbegavao zbog imuniteta i čestog razboljevanja čim izađem napolje i oznojim se na niskim temperaturama, sad sam uradio, zbog Garmina.

Prosto se osećam loše kad ne uradim ponuđene treninge.

Smrzao sam se, zbog mog problema sa shin splints me ubiše noge jer se patike stegle a ova staza za trčanje/bajs puna leda i snega pa je tvrda ko kamen.
Sve u svemu, 10/10, uradio bih ponovo.

A sutra ćemo i prekosutra ćemo da vidimo da li sam se združio sa nekim virusom.

Što se kaže : "il' pukovnik, il' pokojnik" 😁

Prilozi

• AGC_EGO_20240109_202311264.jpg
    AGC_EGO_20240109_202311264.jpg
    78 KB · Pregleda: 54
  • AGC_EGO_20240109_202334091.jpg
    AGC_EGO_20240109_202334091.jpg
    80.2 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20240109_202736_Connect.png
    Screenshot_20240109_202736_Connect.png
    126.7 KB · Pregleda: 46
  • STP_11_010924_201342.NIGHT.jpg
    STP_11_010924_201342.NIGHT.jpg
    153.6 KB · Pregleda: 53
Ovo su milje na satu? Što ne prebaciš u kilometre?

Kada trčiš na ovim temperaturama, obavezna zaštita za ruke, glavu i disajne puteve. Zagreješ se u toplom, istrčiš, staneš minut dva napolju i unutra odmah prevlačenje. Ne bi smeo da se smrzneš za 35 min.

Na rukama gubiš dosta toplote, a udisanje ledenog vazduha može da bude baš neprijatno. Ja stavim bandanu preko usta.

A što se virusa tiče, ja sam moj pokupio na porodičnom okupljanju. 5 dana temperatura, bez ikakvih drugih simptoma i ništa od trčanja bar još nekoliko dana 😢

Ovo su milje na satu? Što ne prebaciš u kilometre?

Kada trčiš na ovim temperaturama, obavezna zaštita za ruke, glavu i disajne puteve. Zagreješ se u toplom, istrčiš, staneš minut dva napolju i unutra odmah prevlačenje. Ne bi smeo da se smrzneš za 35 min.

Na rukama gubiš dosta toplote, a udisanje ledenog vazduha može da bude baš neprijatno. Ja stavim bandanu preko usta.

A što se virusa tiče, ja sam moj pokupio na porodičnom okupljanju. 5 dana temperatura, bez ikakvih drugih simptoma i ništa od trčanja bar još nekoliko dana 😢
Ma kilometri su, kamo sreće da mogu toliko da trčim u miljama 🤣

Nisam u formi, već godinama imam problema sa nogama pa retko uspem da treniram duže od tri meseca u kontinuitetu a u međuvremenu se javila i aritmija u nekom trenutku pa nisam znao kako da se nosim sa tim.

U proteklih godinu-dve sam se više istraživao, učio, menjao tehniku, čuvao se, uzimao bolje patike, videćemo šta će biti ove sezone i dokle ću dogurati.

Iskreno i ova promena gde sam počeo da trčim i treniram po otkucaju srca i zonama a ne po brzini mi baš dosta znači i dosta mi je promenila pogled i shvatanje trčanja.

Ne bi smeo da se smrzneš za 35 min.
Ja sam zimogrožljiv, smrzavao sam se i na većim temperaturama 🤣🤣

Ali da, generalno sam zaboravio rukavice ali sam bar imao šal koji je pred kraj već malo landarao i puštao hladnoću ali nije bilo toliko strašno.

I vidiš zagrevanje na zatvorenom nisam uzimao u obzir. Imao sam malo problema da postignem radnu temperaturu na početku.

• Like
Reagovanja: PJ
Za vraćanje u formu probaj to još malo da skratiš ili da napraviš na satu intervale, recimo 800m trčiš (ništa brže od onoga što ti prija), pa recovery 400m hodaš. I to ponoviš recimo 3-4x. Nakon prvog treninga ćeš videti šta koriguješ.

Sad kad je minus napolju, jeste nezgodno ovo sa pauzama za hodanje, ali već sledeće sedmice će biti i 15+ stepeni, pa probaj.

Ja do vikenda neću trčati. Prema trenutnom osećaju, kao da godinama nisam trčao, zadišem se uz stepenice, tako da ću prvi dan krenuti sa maks konzervativnim planom i kakav god osećaj bude, držaću se zacrtanog. Nakon toga, na osećaj.

Što se odeće za trčanje po minusu tiče, većina odeće može da se nabavi u Lidlu. Nema potrebe da se juri brendirana odeća, koja iako opravdava kvalitet, cenu ne opravdava sigurno.
Jedino se za patike "ne zezam". One moraju da budu kvalitetne. Za sada se držim Bruksa, jer su mi njihovi stabiliti modeli dosta doprineli povratku u polumaratonske vode. U planu je kupovina trejl patike, da ne rizikujem u standardnim po ovakvom vremenu. Gledaću da budu sa gornjim delom od goroteksa da zaštita bude maksimalna.
Za sat sam se obezbedio za crni petak. Kupio sam Amazfit T-Rex 2. Za iste pare sam mogao da kupim samo novog Forerunner-a 55, a pošto sam u tom momentu imao 35-icu, odlučio sam se za T-Reksa. U budžet mi je upadao samo Dekatlonov GPS 900 Koros. Sve ostalo je bilo solidno skuplje.
Za sada sam zadovoljan T-Reksom. Nisam primetio da skraćuje ili produžava standarnde maršute kojima trčim u odnosu na Forranera 35. Merio sam Reciklažni u Novom Sadu 9. decembra i desetak dužina. Što se GPS-a tiče, sasvim je OK. Veliko je pitanje koliko ću većinu ostalih funkcija koristiti. Ali bolje da ih imam, nego da ih nemam.

Pošto vidim da ste poznavaoci, šta mi preporučujete od Garmina za povremeno planinarenje/treking, šetnja /trčanje i bicklizam, ništa svakodnevno ali često i nekoliko puta nedeljno radi zdravlja. Voleo bih da pratim ovo sve standardno otkucaje, puls i trebaju mi mape definitivno (malo sam i zaluđenik za njima). Vidim ovaj Fenix 7 je sad aktuelan, jes' skup ko otrov i ima boga oca opcija, ali me više interesuje da li je overkill u smislu da ću iskoristiit samo 30% opcija a mogu da uzmem nešto jeftinije što zadovoljava navedene potrebe?

Forerunner 965 ima trenutno dobru cenu kod madjara a ima amoled ekran. Uzi je bezel pa je zgodniji i laksi za nositi od Fenixa. Jedino sto mora zastita za ekran posto staklo ide vise od bezela pa u slucaju pada pada na staklo. I sto je plastika odole a fenix je celik odole i razlika 5atm vs 10atm.

mozes i forerunner 255 ako ti nisu bitne mape na telefonu

Za vraćanje u formu probaj to još malo da skratiš ili da napraviš na satu intervale, recimo 800m trčiš (ništa brže od onoga što ti prija), pa recovery 400m hodaš. I to ponoviš recimo 3-4x. Nakon prvog treninga ćeš videti šta koriguješ.

Sad kad je minus napolju, jeste nezgodno ovo sa pauzama za hodanje, ali već sledeće sedmice će biti i 15+ stepeni, pa probaj.

Ja do vikenda neću trčati. Prema trenutnom osećaju, kao da godinama nisam trčao, zadišem se uz stepenice, tako da ću prvi dan krenuti sa maks konzervativnim planom i kakav god osećaj bude, držaću se zacrtanog. Nakon toga, na osećaj.
Trčim već mesec dana po Garminovim dnevnim preporukama.
Ako sat kaže da mogu, onda mogu i moram 😁
Ovo mi je bio prvi threshold trening, gde mi je VO2 max pao sa loših 40 na još gorih 39 🤣

Do sad su bili base, recovery I tempo preporuke.

Trebalo bi da u daily suggestions ulaze svi treninzi koje imam (teretana) koliko sam čitao na netu.
Za razliku od Garmin Coach-a koji ne gleda ništa što radiš i vežbaš.

Prilozi

• Screenshot_20240110_133503_Connect.png
    Screenshot_20240110_133503_Connect.png
    77.3 KB · Pregleda: 28
Pozdrav, zanima me vase misljenje, da li bih imao neke benefite ako bih sa forerunner 945 presao na forerunner 265? Zaljubljenik sam u brojke, jedina nova stvar koja mi se cini ocilgedna ovim prelaskom je "training readiness" funkcionalnost, ali ne znam vredi li davati oko 400eu samo zbog toga...

Mape inace ne koristim, oslanjam se na "suggestion" treninge I "rest time" za pauzu izmedju treninga.

945 je bolji od 265

1. Sign into your Garmin Connect™ account from a personal computer.
  2. Select
    Garmin Connect watch icon
    in the upper right.
  3. Select the device name or image of the product you want to enroll.
  4. Select Join Beta Software Program.
  5. Read and Agree to the terms.

Ovo je generalno za betu, sad da li samo za sat ili i connect aplikaciju, ne znam.
Probaj pa javi :D

Da ima samo za aplikaciju, ja bih prvi, ali ne bih da zeznem sat sa nekim cudnim softverom.

@psychofedex nisam danas video da je ovo tema o satovima.
Ako nisi video temu, pogledaj link i kreni od ovog posta, za trčanje na minusu 😄

Nasao sam novi artikal, izgleda je nasumicno kome posalju, ili mozda samo nekim vec postojecim beta korisnicima.

@psychofedex nisam danas video da je ovo tema o satovima.
Ako nisi video temu, pogledaj link i kreni od ovog posta, za trčanje na minusu 😄
Video temu ali zaboravio da postoji :D gledam sad

Nasao sam novi artikal, izgleda je nasumicno kome posalju, ili mozda samo nekim vec postojecim beta korisnicima.
drug nije u beti sata, kaze samo mu stiglo kao pitanje da li hoce da proba, prepoznali su potencijal buduceg sampiona :)

Ako zanemarimo subjektivne preference što se ekrana tiče, zašto misliš da je 945 bolji?

@rumeni ako voliš brojeve, na 265 može da ti bude interesantan power (izraženo u W).
ekran, baterija, storage, kvalitet izrade i pogotovo to sto 945 vec ima, treba da ga zameni sa jeftinijim satom, koji opet mora da plati

Nazad
Vrh Dno