Sve Bergen klime su GREE, pa bih rekao da im je i TP iz iste fabrike.Da li neko ima iskistva ili ikqkva znanja o
BERGEN Comfort INVICTUS SHP 8 toplotmoj pumpi vazduh voda?
Ko ih pravi zapravo? Nemam mogućnost izbora, ali bih ipak voleo nešto da saznam. Nisam uspeo da nadjem bukvalno ništa na netu.
Koliko tvoja TP zadržava nazivnu snagu u minusu? Eno Muntav"Heatmaster" tvrdi da je 12kW (Panasonic T-CAP) prevelika za 300kvm!Ili to ili da dignem potkrovlje tj jos jedno 70m2 😁
Pa sa 270m2 ću uspeti valjda da iskoristim 16kw TP.
Da za 150-200m2 je 8kw taman ako je neka ok izolacija sa svih strana 10cm, srednji pvc kvalitet.
Ne mora da znači da je ISTI izmenjivač, već samo kućište spoljašnje. Kod Vaillant pumpi je razlika to što slabiji modeli imaju dvoredni a jači troredni izmenjivač. A spoljašnja "ista". Broj redova u izmenjivaču MNOGO znači za snagu kad je spoljašnja temperatura u minusuDefinitivno vise vidim da kompresor radi tj manje ima paljenje i gašenje.
Koliko vidim ovo je postavljen limit za 8kw. Nije do sada prešao.
Trenutno je polaz na 40c
24 u kući.
Inače kod Midea (i njihovih podbrendova) TP 8kw ima iste spoljne dimenzije kao i 16kw .
Ima razlike u težini ali ako je izmenjivac isti zbog jeftinijeg proizvodnog procesa, to moze da objasni zasto je 8kw najefikasnija kod njih.
Ovo me zanima, video sam slican settings kod mene ide u stepovima po 0.5kWh od "None" do 20kWh i moze da se definise opsta, ili samo po kompresoru, ili jednom grejacu ili drugom backup grejacu. Takodje moze biti konstantna ili da se naprave kao scenariji kada ce da bude aktivna kada ne i tu ima dosta uslova koji se podesavaju. Posto me kompleksnost podesavanja i zbunjuje a i plasi da neki izbori mogu biti u "sukobu" sa radom pumpe. Kakvo je tvoje iskustvo, koje su "posledice" limitiranja potrosnje? Da li ogranicava max temp u vodu u odnosu na potrosnju ili ne znam ne dozvoljava da se ukljuce backup grejaci, ili limitira stepove na backup grejacima.Kada se limitira snaga na 2kw/h i polaz je bio 40c prosek
4x je bilo 1kw/h i to je tacno 44kw za 24h
Ima logike da je zaprqvo Gree, ali ni pod tim brendom nisam usoeo da nadjem detalje.Sve Bergen klime su GREE, pa bih rekao da im je i TP iz iste fabrike.
Nisu, zadnjih par godina su se presaltali na Haier. Za toplotnu si u pravu, licni na Gree Versati 3Sve Bergen klime su GREE, pa bih rekao da im je i TP iz iste fabrike.
Ukucaj Gree Versati 3 service manual. Ima i za split i za monoblock verzijuIma logike da je zaprqvo Gree, ali ni pod tim brendom nisam usoeo da nadjem detalje.
Zahvaljujem na odgovoru. Ovo niko nije do sada ovako objasnio, pa mi svakako daje temu za razmišljanje.Puferi kao i hidraulične skretnice nisu preporučljive u sistemima sa TP. Pufer je posljedica samo predimenzionisanih TP. Kada odvojite TP od objekta sa puferom dolazi do smanjivanja protoka, presjecate vezu između TP i objekta a samim tim TP dolazi u problem. Može se pufer staviti u nekim prilikama ali tada se sonda sa TP mora staviti na pufer da bude kao mjerno mjesto.
Jozza, ja imam sad jedan projekat, kuća oko 200 kvadrata, izolirana 10 cm stiropora, drvena stolarija sa duplim staklom (koja će biti mijenjana u PVC sa troslojnim staklom), plafon izoliran, radijatorsko grijanje, i dilema je sad da li ići na 8 ili 11 kW, Mitsubishi Zubadan, cijena obadvije TP je ista 6923 eura. Novci nisu mali ali je dilema velika.Koliko tvoja TP zadržava nazivnu snagu u minusu? Eno Muntav"Heatmaster" tvrdi da je 12kW (Panasonic T-CAP) prevelika za 300kvm!
Ako je verovati spec 12.5kwSve Bergen klime su GREE, pa bih rekao da im je i TP iz iste fabrike.
Koliko tvoja TP zadržava nazivnu snagu u minusu? Eno Muntav"Heatmaster" tvrdi da je 12kW (Panasonic T-CAP) prevelika za 300kvm!
Ne mora da znači da je ISTI izmenjivač, već samo kućište spoljašnje. Kod Vaillant pumpi je razlika to što slabiji modeli imaju dvoredni a jači troredni izmenjivač. A spoljašnja "ista". Broj redova u izmenjivaču MNOGO znači za snagu kad je spoljašnja temperatura u minusu
Ovo me zanima, video sam slican settings kod mene ide u stepovima po 0.5kWh od "None" do 20kWh i moze da se definise opsta, ili samo po kompresoru, ili jednom grejacu ili drugom backup grejacu. Takodje moze biti konstantna ili da se naprave kao scenariji kada ce da bude aktivna kada ne i tu ima dosta uslova koji se podesavaju. Posto me kompleksnost podesavanja i zbunjuje a i plasi da neki izbori mogu biti u "sukobu" sa radom pumpe. Kakvo je tvoje iskustvo, koje su "posledice" limitiranja potrosnje? Da li ogranicava max temp u vodu u odnosu na potrosnju ili ne znam ne dozvoljava da se ukljuce backup grejaci, ili limitira stepove na backup grejacima.
Kod mene je 8cm, običan pvc iz Hram32 = jeftinoJozza, ja imam sad jedan projekat, kuća oko 200 kvadrata, izolirana 10 cm stiropora, drvena stolarija sa duplim staklom (koja će biti mijenjana u PVC sa troslojnim staklom), plafon izoliran, radijatorsko grijanje, i dilema je sad da li ići na 8 ili 11 kW, Mitsubishi Zubadan, cijena obadvije TP je ista 6923 eura. Novci nisu mali ali je dilema velika.
Uff... Da je podno sa gusto poređanim cevima, pa da kažem 8kW. Ovako ne znam. Nisam u toku sa radijatorima, gledam samo za podno, jer to i mene čeka ove godine. 11kW je "sigurica", samo je pitanje šta i koliko daje u plusu, što se tiče minimalne snage, kako se ne bi često palila i gasila. Imaju li bekap grejanje?Jozza, ja imam sad jedan projekat, kuća oko 200 kvadrata, izolirana 10 cm stiropora, drvena stolarija sa duplim staklom (koja će biti mijenjana u PVC sa troslojnim staklom), plafon izoliran, radijatorsko grijanje, i dilema je sad da li ići na 8 ili 11 kW, Mitsubishi Zubadan, cijena obadvije TP je ista 6923 eura. Novci nisu mali ali je dilema velika.
To se ne radi tako. Treba za svaku prostoriju proračunati gubitke i onda uraditi sve odjednom. Dodati rebra, hidraulički balansirati sistem, pa onda da se vidi šta treba i da li treba dodatno da se radi. Ako pare nisu problem, bolje u startu odraditi kako valja. Opet, ako oare nisu problem, što ne pogledate Vaillant novu seriju sa R290? Pod uslovom da imate dobar servis za instalaciju i održavanje.Frka, PVC će biti odličan jer novci nisu problem. Ima na jedno ili dva mjesta gdje treba dodati još rebara, ali ideja je probati prvu godinu pa onda naredne pojačati gdje treba rebra.
Ja sam tako isao, negde sam radio proracun i ubacio odmah gde znas da fali 100% i gde je bas potrbno, npr veliki susac u kupatilu, dneva soba.... Ostavio dve prostorije gde je ustvari problem podna izolacija a ne broj radijatora. spavace nisam puno menjao. bile su ok i gadjao sam da budu hladnije ali nisu zbog okolnih prostorija.Frka, PVC će biti odličan jer novci nisu problem. Ima na jedno ili dva mjesta gdje treba dodati još rebara, ali ideja je probati prvu godinu pa onda naredne pojačati gdje treba rebra.
Bekap grijanje ima, pa iz tog razloga tako ćemo i uraditi, mada sam ja predlagao da se odmah to sve riješi. Plan je da TP pokrije do -7, -8, a za veće minuse ima alternativa jer ipak je ovo Balkan. Možda bi čak jedna TP od 10 kW bila idealna baš iz razloga kad je vanjskau plusu. Pod je izoliran sa 10 cm jer je ispod poslovni prostor. Frka, Mitsubishi zadržava nazivni učinak grijanja sve do -15 vanjske temperature.Uff... Da je podno sa gusto poređanim cevima, pa da kažem 8kW. Ovako ne znam. Nisam u toku sa radijatorima, gledam samo za podno, jer to i mene čeka ove godine. 11kW je "sigurica", samo je pitanje šta i koliko daje u plusu, što se tiče minimalne snage, kako se ne bi često palila i gasila. Imaju li bekap grejanje?
To se ne radi tako. Treba za svaku prostoriju proračunati gubitke i onda uraditi sve odjednom. Dodati rebra, hidraulički balansirati sistem, pa onda da se vidi šta treba i da li treba dodatno da se radi. Ako pare nisu problem, bolje u startu odraditi kako valja. Opet, ako oare nisu problem, što ne pogledate Vaillant novu seriju sa R290? Pod uslovom da imate dobar servis za instalaciju i održavanje.
Pitanje za ostatak ekipe, kako ste rešili odvod kondenzata? U smislu da sva ta silna voda ne ulazi u temelj kuće pa tamo da mrzne i pravi potencijalni problem?
U tom i jeste fora što neću da budem prosječni Balkanac, zato me ova od 8 kW izaziva samo tako. Svi se većinom furaju čast izuzecima od viška glava ne boli.Grejace ih ta 8kw samo tako. Nemoj da si klasičan balkanac "bolje jača" filozofija iako ti logika kaze da je 8 dovoljno. Pogotovo sa takvom izolacijom i backup.
Izračunaj koliko imaju ti radijatori na delta 40 po rebru.. Pa lako prebroj rebra i videćeš odmah gde si.
Nema nikakve bojazni u smislu nesto ce se desiti, nego ako je ovo dole ispod preporuceno podesavanje , ja to ne potrosim ni sad ni blizu... juce za ceo dan sa onom vlagom i snegom i defrostima 26kw za 24hSta može da se desi? Što ne bi probao? Najgore sto moze je da ti TP baca manje u bude hladno u kući. Lako ces da vratis nazad. Slikaj svaki korak trenutog podešavanja.. Pa slikaj sta menjaš ili snimi klip. Uvek možeš da vratis kao sto je bilo.
pa ako si zadovoljan nemoj da cackas 😄Nema nikakve bojazni u smislu nesto ce se desiti, nego ako je ovo dole ispod preporuceno podesavanje , ja to ne potrosim ni sad ni blizu... juce za ceo dan sa onom vlagom i snegom i defrostima 26kw za 24h
Pogledajte prilog 422543
Hvala druže.Heat Loss Calculator | U.S. Boiler Company
U.S. Boiler Company's heat loss calculator helps you determine the correct boiler size for your home. This tool is for estimates only.www.usboiler.net
Probaj ovaj , jeste da je btu ali lako se prebaci u kw
@Pezo2008
pa ako si zadovoljan nemoj da cackas 😄
meni je veca TP nego sto treba pa mi ovo odgovara.
Sta tacno?Strašno, šta se sve ovde piše u poslednjih par strana!
Prosvijetli nas, da nešto naučimo, nije sramota ako nešto ne znam, čovjek se uči dok je živ.Strašno, šta se sve ovde piše u poslednjih par strana!
Jedino napisano bez veze u zadnih par strana je ovaj komentar.. a sada i mojStrašno, šta se sve ovde piše u poslednjih par strana!
Grejacu kucu od 150 m2.zidna izolacija 20 cm stiropora,plafonaska 10 cm mineralna vuna(negde imam i vise gde je spusten plafon).prozori pvc 3 stakla,punjeni argonom.grejanje podno.trenutno se grejem na peletOpis, šta će se grijati, stan ili kuća, sa čim se dosad grijalo, koliko kvadrata, podno ili radijatorsko grijanje, a nakon toga raja će dati svoj komentar na osnovu parametara koji su potrebni da bi ti bilo šta rekli.
Opis, šta će se grijati, stan ili kuća, sa čim se dosad grijalo, koliko kvadrata, podno ili radijatorsko grijanje, a nakon toga raja će dati svoj komentar na osnovu parametara koji su potrebni da bi ti bilo šta rekli.
Grejacu kucu od 150 m2.zidna izolacija 20 cm stiropora,plafonaska 10 cm mineralna vuna(negde imam i vise gde je spusten plafon).prozori pvc 3 stakla,punjeni argonom.grejanje podno.trenutno se grejem na peletLjudi interesuje me misljenje za haisense toplotnu pumpu,(split).imam neku poonudu za 16 kw jacine,za 3600 evra,nova naravno sa garancijom.dali je haisense ok,vredi li to kupiti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari