Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

LR009186917 поручена 19.12. данас испоручене...

Мени стигла јутрос и једна УА-ХУ поручена 1.октобра, ја се већ опростио од ње... 😂

Ukoliko nekoga zanima koliko brzo treba običnom DHL paketu da stigne u Srbiju, otprilike 3 nedelje. Nedostaju neki statusi pošto su ovi iz DHL zaboravili da skeniraju paket na početku.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    70 KB · Pregleda: 50
UA/////HU porucena, Order date: Dec 3, 2023 stigla danas , A od Order date: Sep 6, 2023 nema nista , dva refunda ne priznaju , cekam jos 22 paketa vecinom pred istek The system will automatically confirm receipt after 13 days.:mad:

Juce mi stigla posiljka sa aliexpresa porucena 14 avgust 2023, u srbiju stiglo 6sep2023 (znaci stiglo za 22dana iz kine i jos 113dana bilo u srbiji).
Ukupno znaci 4,5meseca iliti 135dana.
Dobio od poste obavestenje da me ceka paket u paketomatu, nisam nista platio dodatno.
Vrednost posiljke 2,3e, slanje jos 1,5e, ukupno 3,8e .
Bio sam se vec oprostio od nje ali eto ipak stiglo.
Da li ima veze da je to sto sam narucio od cistog metala i identicnog oblika kao metak pa su na skeneru posebno pregledali, nisam siguran.
1704459933306.png
Jel imao neko gori slucaj od mene?

Poslednja izmena od urednika:
@stevan10

Uvek navedite kada je bio status Arrived at local delivery center
- nije vazno kada je naruceno jer se desavaju velika kasnjenja u tranzitu.

I u kom si delu grada ?

@Devil 2000

Dokaz koliko u pojedinim lokalnim postama u NS ne rade svoj posao kako treba.

Treba pisati svakodnevno reklamacije da bi se otkrili i resavali problemi.

Screenshot_20240105-145148.png

Није ни био тај статус. 🤣
Београд/Палилула

@stevan10

Arrived at local delivery center za Ux...xx !!!

Rx i Lx imaju pracenje

Palilula je i Padinska Skela i Borca i Karaburma i Slanci i.......

Za LR...NL ovde imas jasne statuse ( ship24 )

LRNL.jpg

Пошта П.Скела (насеље Јабучки рит)
Ово ти је за УА-ХУ

Screenshot_20240105-152223.png

@Lanikor

Treba postavljati sve primere , da se vidi koliki je zastoj u nekim lokalnim postama

Meni je UA284... sa statusom 2023-11-20 23:19 Arrived at local delivery center isporucena 24.11.

Juce i danas su npr. isporucene UA koje su stigle 26.12

Opet received by local delivery company,kojeg vraga je onda onaj arrived at transit country?03.01 dosta posiljki dobije arrived at transit country a dan kasnije dodele received by local delivery company drugim.

Opet received by local delivery company,kojeg vraga je onda onaj arrived at transit country?03.01 dosta posiljki dobije arrived at transit country a dan kasnije dodele received by local delivery company drugim.
Po principu zasto jednostavno ako moze komplikovano. Hahah ma u principu vise me i ne zanima sta pise tranzit, local delivery. Cekam samo status Delivery CENT

Po principu zasto jednostavno ako moze komplikovano. Hahah ma u principu vise me i ne zanima sta pise tranzit, local delivery. Cekam samo status Delivery CENT
U sustini znaci samo ono Linehaul da je stiglo u Madjarsku pa HU-1005 kada odrade prijem i tek tada znamo otprilike kad ce za Srbiju.

Saznacu tek za 3 dana... Sa mojim postarom sam odlican, ali cesto su neke zamene, obicno ima radnja ispred zgrade u koju im kazem da ostave, moj postar to zna, on samo javi da je tamo ostavio, a zamenama objasnim. Medjutim i ta radnja je na kolektivnom godisnjem.
Zvao danas postar, pita gde da ostavi...

Jedna UA11905...HU i dve UA11898...HU
Poruceno: 16.11.2023
Primljeno: 06.01.2023
Ukupno u tranzitu: 50 dana
Statusi:
2023-12-22 17:37:00 Arrived at local delivery center
2023-12-14 22:55:00 Received by local delivery company
2023-12-04 10:44:00 Arrived at linehual office

1704535847282.png
Zadužena za dostavu danas, pošta radi do 3, kada je najbolje otići po ovo? Pitam jer ne znam da li je poštar poneo sa sobom, nije me zvao na telefon kao inače

Pozdrav svima.
Koliko je pošiljka vremenski daleko od mene ako je status За царину? Kad mogu da je očekujem?

Prilozi

• Screenshot_20240106_103226_Chrome.jpg
    Screenshot_20240106_103226_Chrome.jpg
    146.9 KB · Pregleda: 33
kada zavrse carinu, pojavice se status otprema, pa zatim ide u centralnu postu, pa kada bude status otprema iz centralne poste znaci da ide u lokalnu postu, i kada bude status otprema iz lokalne, bice i status zaduzena za isporuku (ti). koliko je to vremenski... to niko od nas ne zna

To niko ne zna kada ce proći carinu,prati status pa ces videti kada dođe na red za carinjenje.

Prema praćenju na Aliju (što je merodavno za Refund) piše mi
Arrived at local delivery center (20.12.'23.)
za pošiljku UA...HU od 27.10.'23.
Na našoj pošti nema trag, na mađarskoj isto. Prema ship24 piše:
Departure from outward office of exchange BUDAPEST sa datumom 18.12.'23.
Prodavac neće da mi produži delivery - kaže stiglo je - proveri u lokalnoj pošti (to ponavlja već 5 poruka pozivajući se na praćenje sa Alija), za 5 mi ističe Buyer Protection.
Može li nešto pametno da se učini, da ne propadnu novci - ne znam da li će stići pošiljka, ali znam da Refund neće proći?

Prema praćenju na Aliju (što je merodavno za Refund) piše mi
Arrived at local delivery center (20.12.'23.)
za pošiljku UA...HU od 27.10.'23.
Na našoj pošti nema trag, na mađarskoj isto. Prema ship24 piše:
Departure from outward office of exchange BUDAPEST sa datumom 18.12.'23.
Prodavac neće da mi produži delivery - kaže stiglo je - proveri u lokalnoj pošti (to ponavlja već 5 poruka pozivajući se na praćenje sa Alija), za 5 mi ističe Buyer Protection.
Može li nešto pametno da se učini, da ne propadnu novci - ne znam da li će stići pošiljka, ali znam da Refund neće proći?
Procitaj na 1 stranu poruke od @sasa022 koji je objasnio po xy puta za UA...HU posiljke

Naravno da sam čitao...
Možda sam p-glu, ali ne vidim rešenje osim da čekam? Verovatno će stići... Jesam li dobro shvatio?
Ja pitam kako da ubedim prodavca da produži delivery, nije problem da čekam još 2 meseca, ipak ne bih da mi propadnu 20€. Ili, neki drugi predlog - ovo mi se do sada nije desilo na Aliju... Obično produže delivery, što daje nadu, a ovaj prodavac neće nikako

ako prodavac kaze da je u posti, idi u postu i trazi da ti daju paket. ako nema paketa u posti, neka ti daju napismeno izjavu da nema paketa u posti, onda prodavac laze i trazi refund sa izjavom iz poste da nema paketa

Nazad
Vrh Dno