Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Krenuo polako pa kad nije htelo da uhvati kontakte otišlo je dalje🤣 a i zabole me kako izgleda dok radi. Uzeću drugi skin koji odgovara za dock za jedno 5 godina🤣.

Potvrde narudžbinu docka za gamepad i zovu danas da ipak nema na stanju .
Izgleda da ću na kraju morati dati 5k 😂

mene zvala zena iz te prodavnice, rekla da imaju na stanju i pitala me da li mi je ok da mi posalju posle bozica 🤣

Kontam da hoće da zaštite od habanja, ne vidim drugi razlog. Ja ne koristim to i ne vidim problem sa klizanjem. Mozda eventualno ako neko ima bas suve ruke.

Nisu problem suve ruke već znoj. Imao sam gomilu različitih kontrolera i ovaj mi je najklizaviji od svih. Zato i postoji mali milion skinova. A i zabole me kako izgleda kada se igra i kada je odozdo ni ne vidi se😁.

Uff ne bih stavio te skinove nikad mada ja nemam osećaj klizanja ds-a uopšte .
Vezano za co-op preporuku za igranje Trine svih 5 delova je must za igranje sa decom !

Drugari citao sam nesto po netu ali nigde ne mogu da nadjem konkretan odgovor. Meni je ps5 povezan sa Hisense 4k 60hz tv. Zanima me da li u podasavanjima da stavim performance mode ili resolution mode. Citao sam negde da resolution mode radi u 4k sa boljom grafikom ali 30 fps dok performance mode radi na 1080p 60-120 fps.
Da li ako namestim na performance mode soni spusta rezoluciju na 1080p ili je i dalje u 4k samo sa slabijom grafikom?

Izlazni signal je i dalje 4k ali interna rezolucija same igre se smanji, na koliko zavisi od igre do igre. U suštini nema nekog univerzalnog pravila, namestis kako tebi više odgovara, svakako podešavas od igre do igre

Hoće li mi neko objasniti što ne podržava 1440p, a 2160 radi bez problema? Probao sam menjati hdmi ulaze, na dva piše da ne podržava i 2160, a na dva da. Philips 5160 tv je u pitanju.
1000012066.jpg

Izlazni signal je i dalje 4k ali interna rezolucija same igre se smanji, na koliko zavisi od igre do igre. U suštini nema nekog univerzalnog pravila, namestis kako tebi više odgovara, svakako podešavas od igre do igre
Hvala na odgovoru. A rezoluciju da namestim na 4k ili automatic?

^
Nema potrebe tu nista da se menja, sve opcije drzi na Automatic, tako je najbolje.

Ako ti je tv 4k onda ce i automatic da setuje sam na 4k. Kao sto rece kolega nema potrebe da se zamaras, slobodno sve na automatic i cepaj

Da li imas azuriran soni? Tek pre par meseci je uveden 1440p kao opcija.

Svakako drzi sve na auto i ne opterecuj se

Што се клизања тиче, благо храпав је; први сонијев џојстик који је такав. Нисам видео храпаве скинове, ал ако има ок.

Што се вас што би да га штедите ко баба даљински у целефон (има и таквих, да се не лажемо), да вас разочарам, џојстици су врло неквалитетни, да је питање месеца кад ћете га однети на гаранцију.

Sony kontoler, džojstik, original, nije kvalitetan?
Ocajan. 3 puta sam nosio na garanciju. Jednom mi nisu priznali zamenski nov zbog “istekla stara garanciaj”. Tri puta u servis.

Procitaj malo Dual Sense stick drift, L2 / R2 spring. Meni je i touch riknuo na jednom za ove dve i po god 😆

U odnosu na modele prethodnih generacija, više sam se naslušao i načitao problema za DualSense - učestaliji drift, pucanje opruga u trigerima, ređe prijave problema sa PS tasterom i touchpadom, autonomija baterije dosta lošija (kao i kvalitet jer par ortaka prijavlju da baterija na više kontrolera dosta izgubila kapacitet vremenom). Moj lični utisak vezan za glavne tastere je da su nekako tvrđeg i robusnijeg "klik" osećaja (nešto kao na jeftinim plastičnim kontrolerima, na DualShock-ovima je mekši i bar meni lepši osećaj).

Ako izuzmemo funkcionalnost, onda da, meni su nekvalitetniji u odnosu na prethodnike. Na bateriju imam najveću zamerku.

Nazad
Vrh Dno