Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Ima li sta dobro od igara na praznicnoj rasprodaji?

Zavisi sta ti se svidja. Pre neki dan sam preporucivao Mass Effect Legendary Edition jer je smesno koliko je jeftin a dobijas 3 odlicne igre.
Ali danas naletih na takvu ponudu da sam bukvalno istog momenta uzeo igru, Psychonauts 2 za samo 12$, nikad jeftiniji nije bio.

Sve su slicne, al Horizont ubi me dosada…

Мени је Zero dawn много бољи од Forbbiden west. И сам свет ми је досаднији са доста пустиње и са мало занимљивих градова и насеља.
Имам утисак да нису много одмакли од РПГ система који је Елдер скролс поставио пре 20 година?
Додуше нисам играо Елден ринг и друге Фромсофтвер игре.

Ma Fromsoft je tek specijalna kategorija, igre bez price gde je glavni cilj da naucis tacno u kom delicu sekunde koje dugme da pritisnes. 🙂 Na drugi nacin su prazne, ali opet prazne.

Svakako je potrebno nesto novo da malo razdrma industriju.

Ja baš ovih dana pikam darksiders 3. Pre par godina po izlasku sam je počeo, nije mi legla i batalio sam zbog jednog mini bosa. Zainatio se pre nedelju dana da krenem opet i mogu da kažem da mi je prava uživancija.
Nivoi nisu baš da padneš na dupe, ali su dobro dizajnirani i interesantni, svaki sa svojim šmekom. Vodeni grad mi se posebno svideo zbog dodatne mehanike.
Nije posebno bogat kao rpg, a to meni i odgovara jer nisam ljubitelj velikih komplikacija buildova karaktera.
Nakon toga krećem darksiders genesis.

H:ZD ima odlicnu pricu, interesantan svet/setting kako se prica odvija ali i vrlo repetativne gameplay mehanike.
Samo zbog price sam se "nakanio" da ga/je predjem.

I samo zbog grindy gameplay mehanika nisam zapoceo nastavak H;FW, jer je bukvalno sa kecom bio fazon negde od polovine igre "kako sam video jednu regiju video sam i ostale.."
Doduse isto mi se desilo i sa Tsushimom, negde od polovine se oseti "zamor materijala" i onda donekle zbrzam da je nesto brze prvidem kraju.

Nekako mi ipak "linearnije" igre sa konkretnijom pricom vise leze - nesto GoW, Uncharted ili Mafia 1 (linearnije sa mini-hubom) gde znam da imam konkretnu pricu tj "uvod, razradu i zakljucak" i to mogu da sabijem za 20-30h a da mi pritom drzi paznju sve vreme...

Izuzetak su doduse RDR2, TW3 i CP2077 (evo sada drugi prelaz) - ali tu je setting i svet mnogo bolje odradjen, posebno u TW3 gde su se mnoge stvari poklopile posebno dalja progresija i eksploracija sveta...
Za CP2077 ostaje zal sto potencijal grada (i same igre) nije u potpunosti iskoriscen jer ima odlicnu imerziju - da su izbacili igru u ovakvom stanju kao sa 2.0 + 2 pune ekspanzije bila bi drugacija prica.

Jedva cekam da mi BiDzi3 dodje na red jer je bas nahvaljen na sva usta...

Iskreno open world igre su mi najomiljenije i volim čak i one koje nemaju mnogo sadržaja poput Mafia igara ili City moda u NBA2K zbog slobode koje pružaju jer su dugo vremena većina igara bile ili linearne ili 2d.One open world igre koje imaju dosta interaktivnosti i sporednih aktivnosti su mi najdraže,istraživanje je isto važno ali ne volim ako je otežano snalaženje u prostoru pa postoji mogućnost da izgubiš orijentaciju ill ako sporedne misije skreću previše fokus sa glavnih misija.Ne postoji čak ni zamor ubisoft formulom npr jer su većina open world igara koje sam igrao Rockstarove,Sonijeve i indi open world igre,online igre i trkacke sa velikom mapom ili serijali poput Mafia,Just Cause,Arkham ili Yakuza tako da imam još dosta igara od većih i manjih studija iz tog žanra koje još nisam odigrao a svidjaju mi se po onom što znam o njima.

HZ:FW je u svakom pogledu bolja igra od prvog dela, jeeino što je prvi deo imao bio je wau efekat nikad do tad viđenog.

Pomalo repetitivna mehanika i brzi over level su najveće mane HZ:FW, ali od toga pate sve ow igre.

Eto hvaljeni W3 na pola igre postaje prelak čak i uz samo malo detaljnije igranje, i do kraja igre dobijaš po 1exp za sve. Ako to nije loš koncept, ja ne znam šta jeste.

Jedna od bitnih mana open world igara jeste i nedostatak vremena da im se posvetim.
Npr. utukao sam u HZ:FW 75 sati i još imam 1/3 igre do kraja. Za to vreme mogao sam obrnuti 5 odličnih linearnih igara koje su mi na TO DO listi (RE4, AW 1 i 2, nastaviti nešto iz The dark pictures kuhinje, par kraćih FPS i sl), čime bi mi endorfin i ugođaj svakako bio veći sveukupno.

Ja sam bas počeo Horizon Zero Dawn pre nekoliko dana u lepo izgleda igra. Samo imam zamerku na sistem oružja. Sam sitnije životinje možeš ubiti jednom strelom, za krupnije treba 3-4 (i naravno, za to vreme pobegnu zbog sporog natezanja strele), a ubiti mašine strelama je nemoguća misija (osim Watcher-a koji jedna strela ako je u oko ubija instant). Tako da se igra svodi na "stealth" taktiku i ubijanjem tako ili mlaćenje onom motkom.

Zamerka mi je i na veliki broj odeće/pancira gde umesto da progresivno štite od svega, oni su podeljeni u više kategorija gde jedan štiti od projektila, drugi od udarca iz bliza, treći od vatre, četvrti od leda, peti od "korupcije"... Kao u GoW, treba da pravim NASA kombinatoriku uz pomoć proročica da znam kada će mi šta trebati i non stop da menjam...

polako polako, videces kako ces lako posle da skidas bilo koju vrstu masine, nisu to prave zamerke, vec ogranicenja na pocetku igre, posle se sve to slozi na svoje mesto. treba ti skill u borbi, a ne da se oslanjas na armor i od cega armor stiti, svaki robot moze bas da bude lak cim skontas po kom principu da ga gadjas. dovoljno je za pocetak samo da znas da treba da ih gadjas u eksterne komponente i videces i sam 🙂

Ma pre početka prve misije sam nagurao do nivoa 12 ili 14 (prva dva reda maltene svega sam kupio), ali ništa ne menja. I te kanistere ne možeš običnim strelama da gađaš, nego da razmišljaš jel treba vatrom ili čime već. Ono posebno oružje mi tek nema smisla. Praćka sa nekim led i šok bombama, a kad ih baciš one mašine zaleđene i dalje jure na tebe. A treba bubreg da prodaš da ih napraviš... Van toga što je i strelom teško pogoditi.
Ako imaš savet ili link, rado bih poslušao i pogledao 🙂

@nemanja123

Ja sam iz svega ovoga shvatio da se tebi, u suštini, baš i ne igra Horizon ...
Ništa nije komplikovano, ništa nije teško shvatljivo, a po nekom mom skromnom mišljenju je baš onako kako i treba da bude, u ovoj ili onoj meri.
Jedan stealth koncept, koji zahteva strpljenje, logistiku, taktiku, strategiju ... je baš ono zašto ja volim ovu igru, a ne samo "juriš, trči, pucaj, na svakog, svudge, sad i odma' ..."

Aloy ti je jedna plašljiva devojčica na početku, logično da ništa ne zna, jelte ... kroz igru se "nadograđuje" u svim poljima, postaje mala amazonka ... spretna, vešta, taktična, skilovana da zna koju mašinu gde i čime najbolje treba napasti ...
Zna kojom strelom treba mašinu, a s kojom zeca i gusku ... a da pritom vodi neku logistiku i strategiju, ne bi li zbog manjka resursa ostala bez mogućnosti da napravi iste ...
Isto tako zna kako najlakše osposobiti određenu mašinu ... pogađa gde treba, a pritom zna čime, jer je to naučila ... i mašina je "na kolenima" ...

Sve u svemu, ništa komplikovano, sve je tamo samo treba pogledati ... a da ne bismo širili ovu temu, koja već postoji za ovu igru, najbolje je da nju posetiš i tamo se svašta nešto dâ saznati.

Da mi se ne igra ne bih je igrao 😉
Našao sam samo temu iz 2019. sa poslednjim poštom i 2020. od 6 strana. Ima tema za Forbidden West.

Samo da te pitam, da li skeniras zivotinje, da bi video koji su joj delovi slabi i koju vrstu oruzija ne trpi?
Sa time olaksas borbu.

skeniras zivotinju i samo sledi priprema od minut, ne duze. i onda krenes u napad. nema mnogo modela robota, kasnije ces i sam znati koje strele idu na kojeg robota

Skeniram i na početku sam, pa su svi delovi žuti. Ali običnim strelama ne eksplodiraju niti se skinu iz jednog pokušaja.
Pogledaj koje sve strele postoje, njihovu efikasnost, šta je od resursa potrebno za svaku ... vrlo brzo ćeš ući u ritam.
Ako želiš brzo da ih neutrališeš, svakako se fokusiraj na "weak points" ... koja strela i to je to, samo rokaj!
Naravno, gledaš da je oružje "ljubičasto" ...

I obavezno nemoj da propustiš ovaj oklop: Shield-Weaver 😛

Lako se propusti, pogledam malo nakon 2/3 igre kako doći do njega.

Sad su jeftinije igre da ih kupiš na PS store nego na KP. Retko naleti nešto povoljno.

Jel ima jos neko problem sa resident evil 7 biohazard preko ps+ pretplate? Uopste nece da se pokrene download..

Ako neko može da mi napiše koji sajtovi su bezbedni za kupovinu PSN dopuna. Verujem da ima na temi, ali mnogo stranica ima za čitanje... 😟
Našao sam na našim sajtovima, ali su cene paprene. 50 usd 8500 dinara!?

Nazad
Vrh Dno