Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Yep, to je to.
Skinuo dual viber sa tableta i bez problema podigao dual viber na 13T

Ja sam pisao da sam što se tiče video kamere oduševljen
Iako nije 60fps (mada postoji ta opcija ali je zaključana) odlično hvata i zvuk i sliku plus stabilizacija top
Što se tiče slika za sada su mi tu malo pomešani utisci ali nisam je još isprobao čestito
Nekad zna da napravi baš onako zrnastu fotografiju a nekada baš savršeno čistu.
Probao sam oba filtera čini mi se da leica authenthic pravi za nijansu bolje fotke

Ja već rezervisao 13T. Samo se bojim za boju jer se lomim i da nije mi malko pederkasta ona plava, da oprostite na izrazu. 😁
Zbog kamera ga uzimam valjda će opravdati očekivanja.

I ja imam plavi. Prodavačica mi ga preporučila, kaže da je lepši. I u pravi je, svi kažu da je lepši: i žena, i koleginica, i prijateljica! 🤣🤣🤣 Šalu na stranu, prelepi su u crni i plavi, ja sam uzeo plavi zbog kože.

Ja sam pisao da sam što se tiče video kamere oduševljen
Iako nije 60fps (mada postoji ta opcija ali je zaključana) odlično hvata i zvuk i sliku plus stabilizacija top
Što se tiče slika za sada su mi tu malo pomešani utisci ali nisam je još isprobao čestito
Nekad zna da napravi baš onako zrnastu fotografiju a nekada baš savršeno čistu.
Probao sam oba filtera čini mi se da leica authenthic pravi za nijansu bolje fotke
Kako misliš nemaš 60 FPS na snimanju videa?
Nema ni na jednoj rezoluciji videa ili?

Crne je dosadna boja.
Meni se plavi najviše sviđaaaa. I zelenkasta je moćna ali plavi mi je baš, baš šmekerica nekako. Svakako sam pikirao 3 kvalitetne maske sa onog sajta "my trendy phone".

Neko je pitao za kamere, ja sam kamerama sto se tice slika prezadovoljan. Mozda bi mogle da budu svetlije slike u low light conditions, ali svakako da fercera dobre. Nivo detalja, ostrina i zivost slika su odlicni po mom misljenju.

Jedina zamerka je baterija po meni...nesto i nisam prezadovjan i nije mi neki SOT, dok cujem da dosta ljudi bas bas hvali bateriju. Ja u proseku 5h SOT na 24h sa jednim punjenjem na wifi/na mobile data je dosta manje.

Koliko vi izvlacite SOT-a?

Prilozi

• Screenshot_2023-12-24-00-34-23-466_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2023-12-24-00-34-23-466_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_2023-12-24-00-34-27-922_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2023-12-24-00-34-27-922_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_2023-12-24-00-34-31-005_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2023-12-24-00-34-31-005_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_2023-12-24-00-34-34-841_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2023-12-24-00-34-34-841_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 28
Definitivno ima problem sa wifi. Gubi signal u stanu pa onda koristi podatke i brzo potroši megabajta.

Moželi neko da potvrdi da li mu na 13T Pro radi Android Auto u kolima?
Da li 13T Pro ima opciju snimanja razgovora?

Jel ovo sve na wifi? Lokacija, sync, wifi/bt skeniranje upaljeni?
Mešovito, wifi/mobile data, bt stalno upaljen zbog sata kao i lokacija.

Gde imam manje SOT-a tu su bili mobilni podaci samo.

Brigtness mi je na auto.
Ostavio sam u pozadini samo najčešće aplikacije koje koristim da mi budu u standby, sve ostalo ograničio kroz battery managment

Mešovito, wifi/mobile data, bt stalno upaljen zbog sata kao i lokacija.

Gde imam manje SOT-a tu su bili mobilni podaci samo.

Brigtness mi je na auto.
Ostavio sam u pozadini samo najčešće aplikacije koje koristim da mi budu u standby, sve ostalo ograničio kroz battery managment
Dosta dobar SOT sa svim tim popaljenim, nema sta :) mene mrzi mnogo da cackam, ali probacu malo da ga iznamestam da vidim oce da se poboljsa SOT.

P.s. jel zna neko da li moze i kako da upalim delivery reports za SMS. Za RCS mi je upaljeno, al za regularan SMS ne vidim jel dostavljeno ili nije/nemam nigde opciju u settings da namestim.

Kako ste zadovoljni kamerama?
Recimo da jesmo :)
Ja sam sa iP12 prešao na 13T, na momente je vrhunska ali me nekad razočara. U dobrim uslovima budu jako dobre slike, daleko od toga da nisu dobre slike, ali nekad ne budu. Optička stabilizacija je bolja dosta na iP, to sam odmah skontao. Takođe i fokus. U svemu drugom, 13T bolji dosta.

Moj brat ima iPhone 12 koji je već star model i baš mi pre neki dan pokazivao slike noću i kamera izuva. On ultra retko slika inače, totalno mu nbt kamera.
Volim Android i 13T je 90% moj sledeći fon (mada i Honor 90 je zver, razmišljam se još) ali kamera na iPhonu je jednostavno prirodno dobra, da se tako izrazim. Kad obična 12 ima takvu kameru onda noviji imaju samo bolju tako da poštujem kad neko kaže da uzima jabuku zbog kamere jer jednostavno slike od tih aparata sve govore.

Jeste, meni su kamere na iP nekako najbolje, kad se sve sabere i oduzme. Najprirodnije slike, odlična optička stabilizacija, video snimci isto vrhunski.

Netko je pisao da je presao s 10T pro na 13T? Kamere su znatno bolje? Pitam jer sam koristio 10T pro neko vrijeme pa presao na motorolu 30 fusion. Sada bi opet na MiUI i Xiaomi!

Ja sam imao 10 T i sto se tiče kamera puno su bolje na 13T pogotovo u uslovima slabog osvjetljenja. Ali na 10T mi je zato bila bolja baterija.
Npr. nakon punjenja na 100 % se naklatim na mobitel i na 10 T tek nakon 35 m siđe procenat na 99%, dok na 13T siđe nakon 15minuta.
Ostale stvari su dobre na oba telefona, s tim sto je displej amoled na 13 T, a ovamo IPS LCD na 10T, pa neko bi volio amoled zbog uvijek uključenog ekrana imati amoled

Always on display je super stvar ali jede bateriju, koji god je model. Činjenica.
Mnogi ljudi i isključuju AoD baš zbog toga.

Je li neko dobio ovu nadogradnju?
Screenshot_2023-12-26-20-54-09-020_org.telegram.messenger.png

HyperOS stigao na 13t, 5.3gb update

Prilozi

• Screenshot_2023-12-27-09-47-20-526_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-12-27-09-47-20-526_com.android.updater.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 26
Jesi li se prijavio za beta testiranje?

Nazad
Vrh Dno