Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Eu rom za ova dva se moze dobit na patreonu, kosta 10e doduse.
BTW primjetio sam da 13t ima veliki problem sa 2.4ghz wifi mrezom. Gdje mi drugi mobiteli dobivaju 70-80mb ovaj jedva 2-3mb.
Rjesenje je izgasit BT i u postavkama lokacije iskljucit wifi/bt skenijranje, ali ne zelim to radit na mobitelu pred kraj 2023 godine.
Kod mene je problem i sa 5ghz

13t vs p30 pro, oba testirana jedan za drugim

Prilozi

• Screenshot_2023-12-09-14-43-05-831_com.brave.browser-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-09-14-43-05-831_com.brave.browser-edit.jpg
    73.2 KB · Pregleda: 98
  • IMG-adc3a4836ed0be526bce463037e8cd1d-V.jpg
    IMG-adc3a4836ed0be526bce463037e8cd1d-V.jpg
    115.1 KB · Pregleda: 43
Inače ova sa isključivanjem BT/WIFI scanninga ne popravlja situaciju.
Čak ni menjanje kanala na wifi ruteru takođe pošto sam i to negde našao kao opciju
Da li je do rom-a, sistema, software ne znam

RedMi Note 10 5G, verzija MUIU je 14.0.6 nema takvih problema sa WIFi, uključen i BT i scanning i na 5G se dobija normalna brzina.

Ja sam trenutno na 14.0.11 verziji.
Ako neko ima 13T da ga nije updateovao na 14.0.11 neka proba speedtest

Prilozi

• IMG-b03f36d4a1d62ab8a3b7e67397ae9cae-V_1.jpg
    IMG-b03f36d4a1d62ab8a3b7e67397ae9cae-V_1.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 33
Evo mojih rezultata: 2.4GHz sa i bez Bluetooth-a i 5GHz sa uključenim BT. Protok u paketu je 200/100.Wifi2.4saBT.jpgWifi2.4bezBT.jpg.jpgWifi5saBT.jpg

Pozdrav ljudi,

Ukratko, zainteresovan sam za kupovinu 13T verzije.
Da li ima nekih stvari o kojima bi trebao voditi racuna, da li ima nekih ozbiljnih bug-ova i slicno? Vidim da se ovde nesto spominje za WiFi.
Nisam neki power user, bar sto se telefona tice, pa ne planiram da rucno instaliram ROM-ove i tako to. U planu je da ga uzmem preko MTS-a a ne sa KP.

Od juče/sinoć nisam ništa dirao i čačkao više, sad pogledam speedtest i surprise, surprise, sve radi kako treba.
Pozdrav ljudi,

Ukratko, zainteresovan sam za kupovinu 13T verzije.
Da li ima nekih stvari o kojima bi trebao voditi racuna, da li ima nekih ozbiljnih bug-ova i slicno?
Za sada jedini bug koji meni smeta je slaba vibracija što je već pominjano ovde. Ja to kompenzujem tako što mi notifikacije i pozivi stižu i na pametni sat pošto mi je telefon stalnl na vibraciji, inače bez toga vibracija se ne oseća kad je telefon u džepu

Prilozi

• Screenshot_2023-12-10-15-01-02-626_com.brave.browser-edit.jpg
    Screenshot_2023-12-10-15-01-02-626_com.brave.browser-edit.jpg
    117.8 KB · Pregleda: 59
Naravno, pametni sat se podrazumeva.

Da li se dobro slaze sa Samsung Galaxy Watch 6 Classic satom? :D

Nisam siguran ali mislim da se kinezi i samsung ne vole baš.

Kod mene je i xiaomi sat i xiaomi telefon pa nemam problema

Stigao mi danas 13t pro, bas cu testirat wifi kasnije.
Sad ga postavljam, odmah mi ponudilo novu verziju sw

Prilozi

• IMG_20231212_155743.jpg
    IMG_20231212_155743.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 80
Ja sam večeras snimao malo koncert sa 13T mogu reći da sam oduševljen sa snimcima.

Postavio bih ali youtube ne da zbog copyrighta, obrisali su video u roku od odmah.

Meni lično se čini da za nijansu čak i od p30 pro pravi bolje video snimke.
Gde se p30 pro mučio sa stabilizacijom i fokusom 13T to nije ni osetio

Ja sam večeras snimao malo koncert sa 13T mogu reći da sam oduševljen sa snimcima.

Postavio bih ali youtube ne da zbog copyrighta, obrisali su video u roku od odmah.

Meni lično se čini da za nijansu čak i od p30 pro pravi bolje video snimke.
Gde se p30 pro mučio sa stabilizacijom i fokusom 13T to nije ni osetio
Trenutno imam p30 i 13t pro, 13t pro puno bolje snima video, prvo nije sve zuckasto kao na p30 seriji, zvuk je dosta bolje snimljen, sve je stabilnije. Al dobro skoro 5 godina razlike...

Kako ste zadovoljni telefonom?
Kad pričate čuje li se okolo?
što su se žalili na nekim xiaomija, da izlazi zvuk kroz gore zvuk.
Posedovao sam s21fe, ali malo 128gb, pa razmišljam da predajem na xiaomi 13t. Hteo sam s23 fe al skup je

Čuje se za sve pare

Kako ste zadovoljni telefonom?
Kad pričate čuje li se okolo?
što su se žalili na nekim xiaomija, da izlazi zvuk kroz gore zvuk.
Posedovao sam s21fe, ali malo 128gb, pa razmišljam da predajem na xiaomi 13t. Hteo sam s23 fe al skup je
Ma ne čuje se kad se stiša. Taj problem je davno rešen. Mislim da je Mi 11T imao taj problem.

Poco F3 isto ima taj problem. I kad je utišan na minimum zvuk iz slušalice izlazi kroz otvore sa gornje strane. Ko je blizu mene može sve da čuje.

Koji vam je lepši uživo ako ste ih videli-
plavi ili zeleni 13T?

Koji vam je lepši uživo ako ste ih videli-
plavi ili zeleni 13T?
Ja sam uzeo plavi, a video sam plavi i crni. Crni ima staklo pozadi, a plavi Eko kožu. Plavi mi je bio neobičniji, plavi sam njega uzeo. Zeleni nije bio u ponudi.

moj je crni, lijepo izgleda kad je čist, ali brate što skuplja otiske i prašinu djeluje prljav vazda. bez maskice je baš nezgodan

13T nema sa staklenim leđima. Plastik fantastik.

Da l je plastika, staklo, koža sasvim nebitno.
Svakako ide u masku odmah ali bih poručio neku Spigen providnu da mu potpuno dođe do izražaja ona lacio plava ili zelena boja.
Doduše, možda je pristojnog kvaliteta maska koja dođe u pakovanju sa telefonom.

Jel uspeo neko na 13T da napravi viber dual app da mu radi? Meni ne stiže ni poziv ni sms za aktivaciju dual vibera.
Probao i sa isključivanjem primarne kartice, i sa ubacivanjem kartice u drugi telefon, ma ništa neće.
Jel to do Xiaomija bug neki ili do vibera?

Uspeo bez problema. Pošto je broj u satiću kod klinca, a on nije kući, nisam mogao preko poziva, nego preko SMS poruke.

Jako je važno sam ruter podesiti kako treba. Kod mene na sbb ubee sad sa xiaomi 13t:

Prilozi

• IMG-c1e950c16722ec0fa0aef06932b5ec68-V.jpg
    IMG-c1e950c16722ec0fa0aef06932b5ec68-V.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 48
I sta sada?!
Kojem li se prikloniti carstvu. 13T ili 13T Pro ???!!! (razlika u ceni ni je ogranicavajuci faktor)
Uopšte ne postoji dilema, 13T Pro ima čipset koji je nešto između SD8 Gen 2 i SD8 Gen 3, sa X3 i A715 jezgrima, dok 13T ima čipset sa A78 jezgrima iz 2020. godine. Koliko god da se to ne primeti u nekom običnom korišćenju, jednostavno je razlika u klasi. Pogotovo kada se uzme u obzir to da ima dugogodišnju podršku, da ima veliku količinu i radne i interne memorije. Radiće i 13T posao sada, ali posao rade i modeli od 250e takođe.

Jel uspeo neko na 13T da napravi viber dual app da mu radi? Meni ne stiže ni poziv ni sms za aktivaciju dual vibera.
Probao i sa isključivanjem primarne kartice, i sa ubacivanjem kartice u drugi telefon, ma ništa neće.
Jel to do Xiaomija bug neki ili do vibera?
Radi sve ko sat.imam dual viber/wa/msn/instagram i telegram i sve ide kako treba.

Probaj update aplikacija/telefona. Ja sam na MIUI 14.0.11.

Nazad
Vrh Dno