Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Upravo tako! Motorola dobija nadogradnju na Android 13 kad ostali dobijaju Android 14! A glavna stvar o kojoj se piše po Telegram grupama za Motorola telefone su predlozi za novi telefon! 🤣
Bez androida 14 se ne može, ali zato navigacija koja ne radi nije problem. Pišu ljudi svašta, za razne modele,... Posebno vole neki da prenose šta se dešava sa nekim modelima u Indiji, bliskom istoku... što realno nema veze sa našim regionom...

A i dalje ne mogu pretragu u imeniku na 13T da uradim po imenu, već moram ručno... frustrirajuće...

Bez androida 14 se ne može, ali zato navigacija koja ne radi nije problem. Pišu ljudi svašta, za razne modele,... Posebno vole neki da prenose šta se dešava sa nekim modelima u Indiji, bliskom istoku... što realno nema veze sa našim regionom...

A i dalje ne mogu pretragu u imeniku na 13T da uradim po imenu, već moram ručno... frustrirajuće...
U pravu si, možda u Indiji negde nekome ne radi navigacija, ko zna zbog čega. Kod mene radi super. Proveri da nisi odbio neku dozvolu, radi pretraga po imenu bez problema.

nije odbijeno ništa. Radilo je verovatno do nekog apdejta. Sada daje neke koordinate u blizini (recimo da promaši do 500 m)

Kod mene radi OK, al' mu treba dosta vremena da pronaðe tačnu lokaciju, tipa 15-20 sekundi. Definitivno su čačkali nešto 🤔

Pa vidi ovako. malo radi kako treba, malo ne radi. U vožnji ne mogu da gatam da li radi ili ne...

nije odbijeno ništa. Radilo je verovatno do nekog apdejta. Sada daje neke koordinate u biznini (recimo da promaši do 500 m)
Ne znam, koja ti je verzija softvera? Meni lokacija radi u metar, ali više me čudi to što ne možeš da pretražuješ kontakte po imenu. Mislim, nema to neke veze sa MiUI-jem, Google dialer, Google kontakti. Ali mi je baš čudno...

I meni. Od početka tako

Provereno više puta...

Ja rešio da kupim A54 ali unapređenje na poslu dovelo do 12T Pro ali sam ipak odlučio za 13T onaj plavi i rešio da ne gledam telefone kad sad pišete da zeza navigacija. 🙄
P S. iPhone 13 bio u opticaju ali kad sam ga uzeo u ruke kontam da bi oćoraveo još više a za pro max modele nemam kintu a polovni ne dolaze u obzir jer menjam fon jednom u 3 do 5 god.

Kod mene sve 5, dok ukljucim lokaciju prepozna odma gdje se nalazim, nedavno napravio i turu od 400km i sve normalno, bilo waze ili google mape

Clanovima kojima ne radi navigacija - na kojoj ste verziji MIUI, jel global ili EU Rom i gde je kupljen telefon?

Verujem da ima veze sa necim od ovoga iznad ( MIUI verzija i/ili ROM) jer ne moze delu nas da radi dobro, a drugom delu ne.

Po forumima se pišu gluposti poput problema sa matičnim pločama kod Poco F5, o time da Nord modeli eksplodiraju i slično. Pogotovo je proksimiti nešto za šta se mnogi hvataju, ali ne pominje se Samsung A54 ili A34 koji imaju virtuelni, već samo Xiaomi.

13T sa proximity senzorom nema problema, pa bar ovaj primerak što je kod mene kući.

Uredjaj ima Global ROM na sebi a nije sam uredjaj Globalna verzija ;)
Po forumima se pišu gluposti poput problema sa matičnim pločama kod Poco F5, o time da Nord modeli eksplodiraju i slično. Pogotovo je proksimiti nešto za šta se mnogi hvataju, ali ne pominje se Samsung A54 ili A34 koji imaju virtuelni, već samo Xiaomi.
Naravno da je tako.
Samo i iskljucivo Xiaomi ima problem sa virtuelnim proximity senzorom na svim non-pro modelima (i vanila 13 ima hardverski) i isti odbija da resi od kada su i presli na virtuelni!!!

Koliko se meni cini ovu 13T/13T Pro seriju su iznedrili po sistemu "sala burazeru, mrtvo rodjeno" i tako je pustili niz vodu. Zagolicao mi je mastu 13T Pro ali koliko vidim dzaba sve to. Em je preskup za ono sto nudi (sem SoC-a) em se bagovi nece otklanjati kao sto je bilo i sa Xiaomi 9 SE modelom koji je bio odlico-obicna mala zver ali dzaba kada je imao toliko bagova da je na kraju uMReo (pocev od stampane ploce, pa proksi senzor pa ovo pa ono... :( ).
I takoOooo. Cekamo bolje dane a iaomi nikako da se opameti sa non-pro modelima, a i oni su mu polu drljavi u odnosu na premijume drugih proizvodjaca.

Kod mene radi lokacija u metar na 13T
Jeste li kalibrisali telefone?
Znam da Google Maps uvek ponudi da se kalibriše telefon kad ne može da utvrdi lokaciju

Kalibrisano i proradilo juče.
Proximity radi onako kako treba.

Uredjaj ima Global ROM na sebi a nije sam uredjaj Globalna verzija ;)

Naravno da je tako.
Samo i iskljucivo Xiaomi ima problem sa virtuelnim proximity senzorom na svim non-pro modelima (i vanila 13 ima hardverski) i isti odbija da resi od kada su i presli na virtuelni!!!
Ranije jeste bilo problema, mada postoje aplikacije pomoću kojih se to gotovo u potpunosti rešavalo. Kako god, ove godine sam koristio Xiaomi 12T, Poco X5 Pro, Poco F5 i Xiaomi 13T Pro, ni sa jednim nije bilo problema. Koristim trenutno dva modela i oba imaju fizički proksimiti.

Koja 2?
Samo 13/13 Pro/13 Ultra i 13T Pro imaju fizicki senzor (14 serija takodje). Ostalo je virtuelni koji radi preko drajvera ali YA BAAAA.
Kalibrisao sam ga milion puta na 12tici i par dana posle kalibracije (3 max) radi normalno a posle toga kao da nije kalibrisan pa iznova.

Koja 2?
Samo 13/13 Pro/13 Ultra i 13T Pro imaju fizicki senzor (14 serija takodje). Ostalo je virtuelni koji radi preko drajvera ali YA BAAAA.
Kalibrisao sam ga milion puta na 12tici i par dana posle kalibracije (3 max) radi normalno a posle toga kao da nije kalibrisan pa iznova.
Poco F5 i Infinix Note 30 VIP. Oba imaju fizički proksimiti, oba imaju 3,5mm ulaz, oba imaju opciju reprodukcije YouTube sadržaja sa isključenim ekranom, oba imaju IC blaster, oba imaju 1920hz PWM dimming, oba imaju slične punjače (67w i 68w), oba imaju odlične čipsetove, odlične ekrane... Apsolutno su po mom ukusu. I 13T Pro mi se dopada kao uređaj, ali za do 500e za 12/256. Trenutno je 550e. Čim bude ispod 500e smatraću ga jednim od najboljih izbora.

Ovaj 13T kakav god da mu je senzor blizine radi savršeno, imao sam 10T ranije i brljao je pravo, tek sa MIUI14 su ga malo sredili i radio je puno bolje, ali senzor na 13T radi hvala Bogu bez greške

Virtual senzor su rešili. Na poco f3 ne brljavi odavno, ne sećam se od kog apdejta.

I sta sada?!
Kojem li se prikloniti carstvu. 13T ili 13T Pro ???!!! (razlika u ceni ni je ogranicavajuci faktor)

Istraži malo, zavisi za šta koristiš telefon.
13T je Ok uređaj za 95% posto ljudi,
13T Pro ima podosta jači procesor/grafiku.
Zbog toga ume ponekad da smanji max osvetljenje ukoliko se optereti,
imaš testove na yt i redditu mislim.
Ako razlika u ceni nije faktor, po meni pro.

Trebalo bi da je 13T pro bolji. Koje god recenzije da sam gledao, sve su bile tipa "13T pro je super, ali 13T daje skoro isto za osetno manje para. " Ako pare nisu problem, onda svakako 13T Pro, ali razlika je neosetna. Možda se vidi na najzahtevnijim igricama, ali ne verujem ni tu. 13T ima memorijsku konfiguraciju 8/256, a 13T pro 12/512. I Samsung Galaxy S23 Ultra ima varijantu 8/256, što znači da je dovoljno. Brži je procesor na 13T pro, ali i na 13T je odličan (koliko sam video testove, ranga je između SD 888 i SD 8 Gen 1). Punjenje 120W naspram 67, meni ne nebitno. I 33W mi je bilo brzo, a 67 mi je fantastično. Po meni je najbitnija razlika u tipu flash memorije (UFS 3.1 naspram UFS 4.0).

Nazad
Vrh Dno