Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Ni Pro ne vredi koliko trenutno košta.

Snizena cena 13t na 60 hiljada.
13T je 450e a 13T Pro je 615e za 12/256. Upravo sam završio recenziju 13T Pro 12/512..
Pa ako cemo tako nijedan telefon ne vredi koliko se prodaje kod nas u zvanicnim radnjama.
Pa naravno da ne vredi. Xiaomi 13T nisam koristio, ali sam imao uvid u sve vezano za taj model. Model 13T Pro sam mislio da vredi, i jeste dobar, međutim kamere razočarenje po pitanju fotografija. Video snimanje 4K 60fps odlično, u 4K 30fps u HDR10+ je razočarenje. Uostalom snimio sam recenziju, za par sati će biti objavljena pa svako može lično da se uveri u ovo što govorim. Cena za 13T Pro od 615e za 12/256 je još uvek visoka, jer Xiaomi 13 košta toliko a bolji je. Kad cena padne na 500e za 13T Pro, biće dobra kupovina.

Poslednja izmena:
@Vuki1305
Može link od recenzije? I da li igre rade na 120FPS (i na 13t i 13t pro), poput WoT Blitz? Čak i na starim Samsung telefonima iz 2020. rade na 120FPS, a za dosta kineskih telefona sam gledao da rade samo na 60FPS, iako imaju jači hardver od pomenutih Samsung modela?

@Vuki1305
Može link od recenzije? I da li igre rade na 120FPS (i na 13t i 13t pro), poput WoT Blitz? Čak i na starim Samsung telefonima iz 2020. rade na 120FPS, a za dosta kineskih telefona sam gledao da rade samo na 60FPS, iako imaju jači hardver od pomenutih Samsung modela?
Inače ne igram igrice, za recenziju Poco F5 sam instalirao Genchin i zamolio drugaricu da snimim kako se ponaša telefon kada je podešeno visoke detalje i 60fps. Xiaomi 13T pro ima izuzetno snažan čipset i ubeđen sam da svaku igricu okreće sa lakoćom. Slabiji Dimensity 9200 ide od sjaja u početku do očaja na kraju. Mislim da to nije slučaj sa Dimensity 9200+ ali nisam testirao igrice i slagao bih kad bi rekao bilo šta.

Jasno mi je da 9200+ ima dovoljno sirove snage za 120FPS (bar za većinu igara), ali problem je što se u nekim kineskim telefonima igre softverski ograniče na 60FPS, pa sam zato pitao, da nisu slučajno softverski ograničili... 🙂

Uzet novi 13T 8/256 za 400€... mislim da za ovu cijenu nema bolje jer telefon je tiptop

Ako nije tajna gde nađe po toj ceni..?
Nije tajna, jedino je druga drzava, tj. HR.. T-com je imao popuste na pretplate za doticni telefon, tj. jednokratno 150€ i tarifa ~23€ na 24mj, ovi kojima ne treba su ga stavili novog zapakiranog na oglasnik i tak je opal u moje ruke. Cak je bil jedan i za 350€ no nisam bio dovoljno brz :(

Koristi li neko twitter app ili sad X a da secka video u aplikaciji?

Pustim video iz nekog tvita, krene 10 sekundi pa ukoči, pa krene opet pa ukoči, znači neupotrebljivo je.

Preko browsera nemam taj problem kao i na drugom telefon (p30 pro) i tabletu.

Samo 13T baguje tako.
I odradio sam par puta i clear cache i clear data, čak i reinstall aplikacije i opet isto

Pozdrav,
Nakon updatea mi se pojavila ova notofikacija.
Da li DebbugLogger uopste treba da bude upaljen ili izgasen?

Prilozi

• Screenshot_2023-11-17-16-06-32-474_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2023-11-17-16-06-32-474_com.miui.home.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 72
Kod mene Ide video normalno bez sjeckanja, pregledaj malo postavke telefona da nije negdje nešto haj mu ga znaj

Nije ipak do toga, i dalje koče klipovi ali ajde videću još koji dan. Možda telefin treba da "nauči" rutinu

Nije ipak do toga, i dalje koče klipovi ali ajde videću još koji dan. Možda telefin treba da "nauči" rutinu
Nisam korisnik twitera, nemam ga instaliranog, ali sam primetio da, kad mi pošalje neko link sa twiter videom, on secka pri pregledu u browseru. Sad, skoro dve godine nisam imao xiaomi, pa sam malo zarđao. Setio sam se one MiUI optimizacije, ali je nisam našao u Developer opcijama. Onda sam izguglao da moraš brzo da tapneš nekoliko puta na "Resetuj na podrazumevane vrednosti" pod menijem "Automatsko popunjavanje" i pojavi se MiUI ootimizacija. Kad sam je isključivo, ČINI MI SE ds je problem rešen. Probaj, možda pomogne...

Ma oderi ga jednom na fabričke,.može biti da mu se nešto poremetilo, ili pogledaj zadnje instalirane aplikacije da se nije sta instaliralo pa ga handri
Joj veruj mi da bih to odmah odradio da ne moram opet da podešavam sve naloge, ebanking i sl
Nisam korisnik twitera, nemam ga instaliranog, ali sam primetio da, kad mi pošalje neko link sa twiter videom, on secka pri pregledu u browseru. Sad, skoro dve godine nisam imao xiaomi, pa sam malo zarđao. Setio sam se one MiUI optimizacije, ali je nisam našao u Developer opcijama. Onda sam izguglao da moraš brzo da tapneš nekoliko puta na "Resetuj na podrazumevane vrednosti" pod menijem "Automatsko popunjavanje" i pojavi se MiUI ootimizacija. Kad sam je isključivo, ČINI MI SE ds je problem rešen. Probaj, možda pomogne...
Jedva nađoh opciju, isključio sam je pa ćemo videti. Hvala(y)

Poslednja izmena:
Interesantno, ako isključim MIUI optimization ReVanced neće da mi radi, ne mogu da promenim wallpaper na lock screenu i sl.

Međutim sad sam malo dublje istraživao i definitivno nije do telefona ni do Xiaomija nego do buđavog twittera i same aplikacije koja je neoptimizovana.

Za sada jedno od rešenje koja daje najbolje rezulatate je da se u okviru same Twitter ili sada X aplikacije pod opcijama isključi autoplay video.
Kad se na taj način pusti video nema seckanja i zamrzavanja.
Čim se vrati na autoplay počnu da baguju video klipovi

Moj savet. Nemojte trenutno kupovati 13T seriju s obzirom da postoji sve vise prijava na ogromne GPS probleme sa celom serijom. zamolicu vas da istrazite po internetu i dobro proverite o cemu se radi. Pozdrav svima.

Izgleda da su nešto softverski zahebali.
Sad sam proverio i ne daje dobru lokaciju. Ovo nije bilo kada sam telefon kupio.

Kod mene lokacija radi super i to u prigradskom mestu. Nemam tih problema na 13T (MIUI Global 14.0.11/android 13) uzet u Mi store.

Kod mene lokacija radi super i to u prigradskom mestu. Nemam tih problema na 13T (MIUI Global 14.0.11/android 13) uzet u Mi store.
Odlicno! Ako uspete da stignete pokusajte malo cesce da , u voznji ili bilo kakvom kretanju pratite da li je sve vreme precizna lokacija ili krece da skace onako ili da gubi polozaj. Nadam se da je na Vasem uredjaju sve odlicno i radi! Pozdrav!

Izgleda da ćemo imati sreće
Prijavio sam se za Pilot tester program. Do sada me nikad nisu uzeli, nadam se da će sad. 😀

Poslednja izmena:
Lepo ja rekoh da su Motorole dosadni telefoni. Uz Xiaomi nikada nije dosadno i uvek ima o čemu da se kvoče po forumima :)
Upravo tako! Motorola dobija nadogradnju na Android 13 kad ostali dobijaju Android 14! A glavna stvar o kojoj se piše po Telegram grupama za Motorola telefone su predlozi za novi telefon! 🤣

Probao sam i ja , radi lokacija i navigacija dobro. precizno vodi ulicama kao i na svakom telefonu do sada ( ako se šta sada ne pobrka) :)

Nazad
Vrh Dno