Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Hmm.
Koliko sam čitao, 13T ima jači i prodorniji zvuk što, po meni, znači i te kako. Igrice ne igram, kamera da je tu kada zatreba, nisam pametan. . .

Zvuk na 13T mi se sviđa, a 13T pro nisam nikad uživo ni video, tako da ne znam razliku.

Pa onda uzmi 13T, ne bacaj novac bzvz.

Tako nešto sam i ja mislio ali me kopka Edge 30 Ultra za 440€ ili Find X3 Pro za 420€, mada kontam da je njihova podrška na izdisaju :(

Ja sam imao Edge 30 (običan) i Motorulu dok ne promeni OS ne kupujem. Ima čist AOSP, kao telefoni pre 10 godina.

Nadam se da nikada i neće promeniti tu politiku 😃

Ma užas, kao Lollipop da imam na telefonu!

Baš treba biti ljubitelj Xiaomi softvera ili imun na estetiku pa da kupis model kome ne mozes da flesnes custom rom kada njihov global poluproizvod pocne da te nervira...

Ima nas ljubitelja, baš si dobar termin izabrao. Verovatno ima i ljubitelja drugih brendova, ali za mene ja MiUI najbolje što sam koristio. Pokušao sam sa Samsungom (A52s), ali ni prići MiUI-ju. Posle Motorola (Edge 30), da poslušam zagovornike "čistog androida", iako mi je taj pojam sinonima za ružan, nepraktičan i prazan telefon. Ajde, rekoh, da pokušam. Možda grešim. Još crnje i gore nego Samsung. Sad sam ponovo, posle skoro dve godine na Xiaomi-ju. To su moja lična iskustva i lični afiniteti, nikako želja za ubeđivanjem niti tvrdnja da je tako objektivno. Apsolutno prihvatam da neko voli druge sisteme. I ovde sam govorio isključivo o operativnom sistemu, ne o telefonima. A možeš da flešuješ custom rom, što ne možeš...

Sto se o/s tice (ili ti GUI/UI) tu rules Samsung i Huawei/Honor ali sve je to stvar licnog iskustva.

Na telefone sa Mediatek procesorima?Ja sam mislio da ne mozes,sorry.Moj se komentar odnosio u sustini na to da ti prodaju nedovrsen softver u odjosu na ono sto prodaju u sopstvenoj zemlji...

Ima nas ljubitelja, baš si dobar termin izabrao. Verovatno ima i ljubitelja drugih brendova, ali za mene ja MiUI najbolje što sam koristio. Pokušao sam sa Samsungom (A52s), ali ni prići MiUI-ju. Posle Motorola (Edge 30), da poslušam zagovornike "čistog androida", iako mi je taj pojam sinonima za ružan, nepraktičan i prazan telefon. Ajde, rekoh, da pokušam. Možda grešim. Još crnje i gore nego Samsung. Sad sam ponovo, posle skoro dve godine na Xiaomi-ju. To su moja lična iskustva i lični afiniteti, nikako želja za ubeđivanjem niti tvrdnja da je tako objektivno. Apsolutno prihvatam da neko voli druge sisteme. I ovde sam govorio isključivo o operativnom sistemu, ne o telefonima. A možeš da flešuješ custom rom, što ne možeš...
Baš tako. Kao kada bi raspravljali koji je sir lepši - stariji ili mlađi. O ukusima ne vredi raspravljali.
Meni je takođe MIUI super, klot mi je katastrofa.
Medutim, samo Xeu rom. Zakon.

Na telefone sa Mediatek procesorima?Ja sam mislio da ne mozes,sorry.Moj se komentar odnosio u sustini na to da ti prodaju nedovrsen softver u odjosu na ono sto prodaju u sopstvenoj zemlji...
Jeste. I meni je krivo što su izbacili neke svoje aplikacije (dialer, poruke...), ubacili Google-ove, a u Kini su zadržali svoje. Tu je, valjda, neki pravni problem, u EU su neki zakoni drugačiji. A što se tiče custom romovav za Mediatek, verovatno ima, ali manje. Sećam se da je za Redmi Note 8 PRO bilo. Ne znam da li se šta menjalo...

npr call recorder ne ide uz global verzije softvera jer se kosi sa zakonom pojedinih država EU o privatnosti i zato je jednostavno izbačen, ali jeste pristuan u XEU verziji
ne znam kakva je situacija sa HyperOS-om

Eu rom za ova dva se moze dobit na patreonu, kosta 10e doduse.
BTW primjetio sam da 13t ima veliki problem sa 2.4ghz wifi mrezom. Gdje mi drugi mobiteli dobivaju 70-80mb ovaj jedva 2-3mb.
Rjesenje je izgasit BT i u postavkama lokacije iskljucit wifi/bt skenijranje, ali ne zelim to radit na mobitelu pred kraj 2023 godine.

BTW primjetio sam da 13t ima veliki problem sa 2.4ghz wifi mrezom. Gdje mi drugi mobiteli dobivaju 70-80mb ovaj jedva 2-3mb.
Rjesenje je izgasit BT i u postavkama lokacije iskljucit wifi/bt skenijranje, ali ne zelim to radit na mobitelu pred kraj 2023 godine.
Testiracu bas moj da vidim da li ima taj problem. Mada ja po defaultu gasim wifi/bt skeniranje.

Svakako bi trebalo to da se ispegla kroz novi update ili hyperOS

Stvarno ima razlike u brzini na 2.4GHz, ali ne tolike. Sa BT je od 14 do 18Mbps, a bez 30 do 40 (otprilike duplo) . Na 5GHz u oba slučaja malo preko 200, što je maksimum.

Kod mene loše hvata 2.4 GHz signal u stanu za razliku od drugih telefona.

Zna ki neko da li obican 13t ima kozna ledja. Drug hoce da uzme pa ga misli da samo plava boja ima kozna ledja. Meni se cini da samo pro verzija to ima, ali rekoh da pitam da budem siguran?

RN5 Pro je imao problema i RN10 takođe, doduše u znatno manjem obimu

nema skoro niti jedan xiaomi problem s tim, i ja kao i peca nikad nisam to "čudo" iskusio na masi xiaomi/poco telefona od avgusta 2017. do danas.
Ti živiš u oblacima mala i do tebe ne dopire moj glas. . .
Jedino ti nisi i mao problema. Blago tebi a teško nama :(

Imali su problema, ali ovaj stvarno nema. Ja kad sam imao Redmi Note 8 PRO, stvorio sam naviku da čim se veza uspostavi, idem ne početni ekran i gasim ekran. Ta navika mi je ostala i do danas.

Na Xiaomi 10T Pro dok pričaš svetli glava u mraku :D
A i sagovornik povremeno čuje da se čuju nešto (obraz pritiska svašta po displeju jer je uključen)...

Ja sam od novijih koristio 12 i 12x. 12 je sa proxi bagovao solidno a 12x manje. Od svih Samsunga sto sam imao bagovao je jedino A40, kao da ga je Xiaomi pravio :D

Narucen 13t pro, nadam se da nece imat istu falingu sa wifi kao 13t

Nazad
Vrh Dno