D
Jeste, ali uzeci u obzir da je rebrand OEM-a, ne vidim razlog da se placa "premium" za BQ! brend u odnosu na recimo ponudu Corsaira ili Seasonica koji su u najmanju ruku podjednako dobri i jeftiniji.^ jedna od najboljih napajanja na tržištu
Tako je, razlika je ~2% u efikasnosti titanium serija...sto je generalno psiholoski efekakatpa to isto i Cors radi
inace BQ je 80+ titanium, a Cors 80+ platinum, nije isto
mislim ako govorimo o top tier BQ i Cors
Seasonic je drugo![]()
Previše ulazite u nepotrebne detalje kao da pokrećete mašine do 60kw. Ja sam koristio CM 12 godina i nikad nisam imao ni jedan problem a uvek sam imao zadnji hardver. Isto je bilo i za ATX 3.0 da jedino može da tera 4090 zbog nekih skokova od 2000w što je na kraju ispalo totalno lupanje gluposti.Jeste, ali uzeci u obzir da je rebrand OEM-a, ne vidim razlog da se placa "premium" za BQ! brend u odnosu na recimo ponudu Corsaira ili Seasonica koji su u najmanju ruku podjednako dobri i jeftiniji.
Ja sam bas razmatrao BQ DP12 kada sam sklapao masinu, cak sam razmisljao na full BQ build (kuciste/napajanje/cpu i case fans) ali jednostavno nije bilo razloga pored Corsaira i Noctue.
Uvek su negde pri vrhu (top 3-4) i uvek im "nesto malo zafalI" da budu najbolji izbor. A iz nekog razloga imaju cene kao da su uvek najbolji produkt na trzistu.
Cak i za kuciste, neke stvari mi se nisu svidele ali to sam video tek kada sam krenuo da sklapam.
I mislim da bih bolje prosao tj bio vise zadovoljan da sam izabrao Fractal ili Corsair.
Ali svakako imaju odlicnu podrsku, brzo resavaju problem i bili su izuzetno korektni.
Osim ako nisu Corsair napajanja i kablovi u pitanjuuvek se koristi jedan kabl za jedan konektor.
Ne bih ja rizikovao bez razloga. Ako 3080ti ima 3x8 pin stavi se tri kabla i ne boli glava.Osim ako nisu Corsair napajanja i kablovi u pitanju
nema sta da se rizikuje, razlozi su ogromni i neoborivi zasto radi na Corsair-u, i svako ko ima alata i znanja moze da proveri. Corsair koristi vece/deblje zice u kablovima, terminale boljeg kvaliteta (zavrsne pinove), radi skupocena testiranja dugotrajnosti, postuje Ohm-ov zakon. Corsair napajanje i sve vezano za njih je toliko over-dizajnirano, da PCI-SIG i Intel uzimaju Corsair best-practices da stavljaju kao guidelines u njihove zvanicne dokumente, za razvitak i proizvodnju napajanja.Ne bih ja rizikovao bez razloga. Ako 3080ti ima 3x8 pin stavi se tri kabla i ne boli glava.
Sve je to povezano, i sve sto sam napisao stojio, koliko i sta mogu da izdrze pinovi (terminali u konektoru) zavisi od debljine zice, i duzine kabla. Kada se menjaju ta dva menja se i max specifikacija za terminale.Ovde je stvar u vezi konektora/pinova,ne kablova ili debljini žice.
Svi Corsair pinovi (terminali) su HCS (High Current System), puna fosforna bronza. Corsair nema slabih tacaka, nema sta da bude na udaru. I posle toga, 16AWG zicePrvi na udaru je konektor,pin i njegov kvalitet,i tu je slaba tačka.
Koliko staro AX1600i ?Evo kod mene ax1600i zreo za reklamciju potvrdili mi ljudi iz Corsaira ali moram u proceduru da idem i mozda ce biti problem zato sto nemam racun. Gasio mi 980Ti par puta na vazduhu je gasio i to sam mislio neki bug sta ti ja znam, posle na azotu krene da gasi ali ja sve mislio to je OCP kad ono promenim napajanje mnogo manje gasi kartu. Posle toga dodje 7900XTX koja sa kojom se sistem gasi cim treba da pogkene 3dmark vratim stari cooler master 1500w m2 sliter pro radi kao doxa.
Znači kod seasonic ne može a oni prave napajanja a kod corsair može koji ne pravi napajanja?nema sta da se rizikuje, razlozi su ogromni i neoborivi zasto radi na Corsair-u, i svako ko ima alata i znanja moze da proveri. Corsair koristi vece/deblje zice u kablovima, terminale boljeg kvaliteta (zavrsne pinove), radi skupocena testiranja dugotrajnosti, postuje Ohm-ov zakon. Corsair napajanje i sve vezano za njih je toliko over-dizajnirano, da PCI-SIG i Intel uzimaju Corsair best-practices da stavljaju kao guidelines u njihove zvanicne dokumente, za razvitak i proizvodnju napajanja.
Industrija prati sta Corsair radi xD
Jon Gerow's personal website
www.jongerow.com
Idi u bilo koji kvalitetniji Discord, pogledaj review na bilo kojem kvalitetnijem sajtu, ili od bilo kog kvalitetnije youtuber-a, i sto svi govore.
Njihovo sve ide na daisy-chain, kad kupis odredjena napajanja, ni nemas opciju osim da radis daisy-chain, nema dovoljno kablova u kutiji.
To sto neke firme stede i sto su pravile su inferiorne proizvode, tik iznad granice kvarova, i onda morale da se vade ogranicenjima, upozorenjima i marketingom, to je druga prica
bas tako, Seasonic je tek sa najnovijim serijama prestao da skrtari na konektorima, pinovima (terminalnima) i kablovima. I to samo zato sto su naljutili jonnyGURU-a pa je pokrenuo pricu o njihovim falinkama svuda, pre toga je cutao, zarad postovanja konkurencije. Seasonic je bio Apple napajanjaZnači kod seasonic ne može a oni prave napajanja a kod corsair može koji ne pravi napajanja?
Svaka firma veruje Cybenetics, i stavljaju ih stavlja kao reklamni materijal, a ti ne verujes ?Sve te vesti i YT recenzije u njih više ne verujem dok se sam ne uverim.
HWbusters, Cybenetics je duhovni naslednik, Cybenetics radi kao agencija za sertifikaciju, zamena za 80+, skoro svaka firma im salje napajanja na testiranje. jonnyGURU je bio mentor za Aris-a koji ih drzie znam da li je jos izvorni sajt jonnyGurua, dok nije presao da radi za Corsair, jos u opticaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari