Šta je novo?

EPS račun preko neta

28 placeno danas proknjizeno na sajtu.

Tako je uvek kada se napr. plaća IPS skeniraj metodom. Dva radna dana i vidi se da je uplaćeno i kada je uplaćeno. To je bilo gotovo pravilo i na onim starim portaliima "Uvid u račun".

Davor Macura,Alta

Ovaj biznismen vlasnik je, direktno ili preko drugih svojih firmi, barem 10-ak preduzeća registrovanih u Agenciji za privredne registre. Njegova firma ABL Solvent kupila je nedavno imovinu nekadašnje Industrije motora i traktora IMT za 70 miliona evra.

Pored njega, Macura je vlasnik Alta pay grupe koja u svom sastavu ima Alta pay menjačnice, firmu Alta gold koja se bavi proizvodnjom nakita i srodnih predmeta, ali i Alta banku.

Alta banka nastala je preimenovanjem Jumbes banke nakon što je Macurina firma kupovinom akcija od države stekla većinski udeo. Prema Izveštaju o poslovanju ekonomskih celina u Srbiji, u protekloj godini, Alta pay grupa ima najizraženiji rast poslovne imovine od čak 66,5 odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Alta pay je, inače, krajem prošlog meseca, sklopila, kako piše na njihovom sajtu, strateško partnerstvo sa EPS-om, a reč je o usluzi Uvid u račun koja omogućava elektronsko preuzimanje i plaćanje računa za utrošenu električnu energiju.

„Glavni cilj ove saradnje je da korisnicima EPS-a omogući da na jednostavan način plaćaju račune za struju putem e-commerce rešenja. Ovo će znatno pojednostaviti proces plaćanja i učiniće ga dopstupnim 24 sata svih sedam dana“, pohvalili su se nedavno ovim partnerstvom sa EPS-om na internet stranici preduzeća.

Glavni cilj ove saradnje je da korisnicima EPS-a iz džepa izvuku, na jednostavan način, 28,77 dinara "naknade" po jednom plaćanju/računu za struju putem e-commerce rešenja.

To je jedina i prava istina. :mad:

Sta znaci ovo DUT na racunu?

Prilozi

• Screenshot 2023-12-08 201318.png
    Screenshot 2023-12-08 201318.png
    292.2 KB · Pregleda: 94
Verovatno se odnosi na jednotarifna brojila... " medju tarifa ili kako je vec zovu JT/DUT"..
Ovko pise u sluz.gl. rs:
Upravljana potrošnja sa posebnim merenjem (DUT)

Poslednja izmena:
Pa ne znam sto bi bilo posebno merenje? :rolleyes:
U pitanju je stara porodicna kuca u kojoj ne zivi niko. U 2-3 meseca se napravi po 1-2kwh potrosnje.
Nisam hteo da odjavim prikljucak

Jesu vam stigli racuni za ovaj mesec? Sta se desava kad nisu u stanju da 12. u mesecu ispostave racun na portal? U poslednjih nekoliko godina (otkako koristim stari i sad novi portal) mi se nikad nije desilo da racuni nisu vidljivi 10. u mesecu.

Nema još, tako je bilo i prošlog meseca. Dok su bili regionalni portali bilo je oko desetog u mesecu ali ovo je po svemu sasvim druga priča.

Meni je proslog meseca na jednoj adresi racun bio dostupan 8. novembra, a na drugoj adresi 9. novembra. Otprilike je tako bilo i na starom portalu, obicno je 8. ili 9. racun stizao.

Isto se i ja pitam, ne pamtim zadnji put da su kasnili ovoliko, ranije je bilo oko osmog, max. desetog u mesecu.

Tek će da kasni, kad krenu za daljinskim očitavanjem.

Do 13. u mesecu su stizali racuni u mom slucaju.

I kod mene na starom portalu su racunu uvek bili 12. vidiljivi a sada nista. Kako kod nas mogu da unazade sistem pa to je strasno a kada treba da se plati ili posalju izvrsitelji e tu su prvi na delu. Znam jer su mom kolegi za nekih 6-7 hiljada duga poslali upozorenje ako ne plati da ce mu poslati izvrsitelje i ne bih mu ni verovao da mi nije pokazao na raacunu.

Odlicno, jos da proradi portala kako treba.
Opet ja ne bih zurio sa ovom opcijom, nego lepo paralelno cuvanje racuna papir i skine se dokument sa portala. Ipak je to EPS ne zna se kad ce im nesto zafali da muljaju u skladu sa propisi

Isto tako moze da se mulja i sa papirnim. :D

zato duplo cuvanje, pisao sam mozda u ovoj temi kada su mi na prigovor uzeli i retroaktivno izmenjali racune unazad 8 meseci i naparvise da im dugujem 1000 dinara.
Da sam sacuvao lepo racune tj. skinuo sa sajta i one papirnate mogao sam da se sa njima objasnjavam.
Zato kazem duplo cuvanje

Pokušaj da se registruješ a ako ne budeš uspeo onda to znači da jmbg vlasnika nije upisan u ugovor i da ih moraš mejlom kontaktirati da ti to odrade ne bi li pristupio portalu. Iščitaj zadnjih 10-15 stranica i sve će ti biti jasno.

Nikada ovoliko nije kasnio račun

Digitalna usluga elektronski račun može se aktivirati od decembarskog obračuna podnošenjem zahteva elektronskim putem ([email protected],[email protected],[email protected], [email protected];[email protected]) ili lično na šalterima EPS. Zahtev se može preuzeti na sajtu i šalterima EPS-a, a prilikom prijave potrebno je dostaviti naplatni broj sa računa i elektronsku adresu za dostavu računa. Na portalu Uvid u račun kupci će moći da aktiviraju uslugu.
Na ovom novom portalu za sada ne vidim tu opciju, nadam se da će se uskoro pojaviti. Vidim da je u meniju "Mesta isporuke" nestalo ono što je ranije pisalo za vrstu isporuke računa "papir" ili "elektronski + papir". Svakako lakše mi je da sačekam i da samo pritisnem dugme na portalu nego da popunjavam neki zahtev i šaljem.

Sramota za ovoliko kašnjenje računa na novom sajtu. Pre će da dođe papirni račun nego da se pojavi online. Da i ne spominjem popust od čitavih 50 dinara ko hoće samo e-račun. Veliki je to popust. Puno je 50 dinara. Da je 10 dinara pa da i pristanem. Za MTS je 100 dinara popust. Ovo deluje baš pilićarski. Baš neću da ukinem papirni račun. Prošli račun se pojavio na sajtu 13 u mesecu, a na njemu piše da je brojilo čitano 4. Šta se dešalo tih 10 dana niko ne zna. Sve uz svemu ogroman javašluk.

Gresis, Jugoistok vec mesecima prvo dodje papir pa se pojavi. Mesecima sam proveravao na starom portalu kada upisem kraj meseca dobijem racun.

ovaj mesec prave izuzetak za racune 😂 doduse do ponedeljka

Nazad
Vrh Dno