Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Logisticke kompanije salju spisak sadrzaja u svakom transportnom pakovanju
. Na svakoj posiljci imas carinsku deklaraciju i kod za pracenje.

Posta Srbije potvrdjuje prijem transportnih pakovanja i dokumentacije.

Na osnovu toga Cainiao/ECSC za UA i LA...HU posiljke objavljuju statuse
Arrived at local delivery center.
Za UB...HU posiljke koje idu u Srbiju poslednji status je Received by local delivery company.

Arrived at local delivery center ne znaci da je posiljka dosla do lokalne poste koja vrsi
isporuku na kucnu adresu / preko paketomata !!!

Dobio sam ovu poruku (greškom ostavih adresu sestrinog stana a ne posla, pa sam i pretpostavljao da je neće naći kući), kakva je sada procedura, da li ostavljaju listić u poštansko sanduče sa kojim bi ona mogla da podigne paket u pošti?
  • Delivery failed
    Delivery attempt unsuccessful. Delivery delayed

Dobio sam ovu poruku (greškom ostavih adresu sestrinog stana a ne posla, pa sam i pretpostavljao da je neće naći kući), kakva je sada procedura, da li ostavljaju listić u poštansko sanduče sa kojim bi ona mogla da podigne paket u pošti?
  • Delivery failed
Ukucaj na sajtu pošte tracking broj, pa zakači SS, (bluruj ime i prezime), pa da vidimo.
Ali da, nekad ostave kartončić, ali nekad i pozovu, kao mene prekjuče. Probala je da dostavi na adresi stana, nikog nije bilo u tom trenutku, i pozvala me da kaže da imam paket, nije ostavila izveštaj u sandučetu.

• Delivery failed
Desilo mi se ovo sa ogromnim paketom jednom (18 kila), ostavljen je papirić, a možeš svakako otići u poštu i dati ličnu pa će ti dati paket. Jedino smaranje je bilo nositi 2 kvarta toliku kutiju :D

@Oswajac

Da li je registrovana ili neregistrovana posiljka ?
Da li je na AE istekao predvidjeni period za dostavu ?
na jednu je prosao rok , ta je navodno jos pocetkom oktobra usla kod nas, probao sam po broju posiljke da je pratim ali nisam dobijao rezultate, ove dve sto su stigle mogao sam da pratim kada su dosle u Madjarsku(to su valjda registrovane)
Srecom pa su vrednosti posilje sitne par dolara.

Logisticke kompanije salju spisak sadrzaja u svakom transportnom pakovanju
. Na svakoj posiljci imas carinsku deklaraciju i kod za pracenje.

Posta Srbije potvrdjuje prijem transportnih pakovanja i dokumentacije.
Sudeci po ovome, ti pojma nemas kako to funkcionise. Kako dolaze posiljke na aerodrom, u kakvom to "transportnom pakovanju", kako se prebacuju u GPC Zemun, kako se vrsi sortiranje...kako se vrsi popisivanje - skeniranje... kako se salju u dostavne poste i ko ih salje, koja su propratna dokumenta...

Kao sto rekoh, ne bih da sirim pricu, za mene je samo bitno da se prestane sa bajkama o pracenju svih posiljaka da ne bi ljudi olako to shvatili i ocekivali refundaciju koje nece biti.

Pa kako se salju? I meni je ovako logicno... Jedina druga varijanta je da se vodi samo po tezini .Znaci trpaju sve sto im padne pod ruku (a sto ide u odredjenom pravcu),bez ikakvog reda i zabeleske,u postansku vrecu do recimo 30kg i onda je zatvaraju a otvara se i razvrstava tek na krajnjoj stanici.

Ja ti postavih prosto pitanje..I ponovo, da li su to lazni statusi na koje se kinezi pozivaju? Da ili ne?

Pojasni. Sta hoces da kazes? Da je nasa posta duzna da potvrdi prijem neregistrovane - nepracene posiljke? Stvarno?
Nisu lazni statusi i da, nasa posta je duzna da potvrdi prijem neregistrovanih posiljki (ali ne i dalje pracenje kroz Srbiju).

Smirite strasti, ako neko nije u stanju da normalno komunicira biće udaljen iz dalje diskusije.

ЛА054....приспела (скенирана) данас у изменичну пошту.
Поручена 11.11.
30.11. статус - Arrived at linehaul office
08.12. - Received by local delivery company

Prilozi

• Screenshot_20231213_155253_Chrome.jpg
    Screenshot_20231213_155253_Chrome.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 77
LA-HU pošiljke mi stigle sve sem jedne koja je zaglavila Arrived at linehaul office 02 Decembra pa ni makac, i Mađari ga nešto gnjave.
Za UA-HU kažu mi da su džakovi stigli kod njih ali sad neko treba da kopa po njima pa da se raznose.

Papirić kada ostave 20 dana posle.moze da se preuzme paket. Pitao na šalteru u pošti. Papirić se ostavlja ako paket ne može da stane u sanduče i naravno da niste kući.

Nije baš vezano za praćenje pošiljki, ali jeste za pakete. Ima li negde da se uzme veće sanduče, pošto živim u kući pa da poštar može lepo da ostavi u sanduče kad neko nije tu?

Kakvo je stanje sa postom u Novom Sadu? Jednom drugaru stoji paket u posti (Liman) vec od 21.11, dok drugom drugaru sa Klise redovno stizu paketi odma dan nakon. Danas mi je stigao update da je u posti na Limanu ali ne znam zbog cega toliki zastoji u posti u Novom Sadu. Tracking mi pocinje sa LV90...CN

Pa evo, meni je danas uručena pošiljka koja je 16. 11. ocarinjena a 21. 11. prebačena u dostavnu poštu na Telepu. Verovatno i ne bi bila uručena da nisam pisao prošle nedelje žalbu, na koju sam takođe danas dobio odgovor, "da je zadužena za uručenje" i da se izvinjavaju.

Pa evo, meni je danas uručena pošiljka koja je 16. 11. ocarinjena a 21. 11. prebačena u dostavnu poštu na Telepu. Verovatno i ne bi bila uručena da nisam pisao prošle nedelje žalbu, na koju sam takođe danas dobio odgovor, "da je zadužena za uručenje" i da se izvinjavaju.
Mozes mi reci gde mogu da napisem zalbu? Da prosledim drugaru

Hvala za link, iskreno se nadam da ce mi doci pre nove godine paket.. Ne razumem zbog cega toliki zastoji u Novom Sadu kad vise ne strajkuju

meni je juce stigla jedna iz oktobra LA_HU :)

tako da... who knows...

LA_HU.png

Шта представљју ови статуси?

Prilozi

• Screenshot_2023-12-14-10-42-02-522_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2023-12-14-10-42-02-522_com.google.android.gm.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 54
  • Screenshot_2023-12-14-10-41-35-368_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2023-12-14-10-41-35-368_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 52
Nisi bio kući, meni su takvi statusi bili kada nije bilo nikoga kući. Proveri sanduče ili u pošti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno