Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fino se usporio transport iz Kine, sad bas pogledao neke paketice UA...HU i LA..HU koje sam porucio proslog meseca i UA..HU od statusa Arrived at departure transport hub do statusa Leaving from departure country/region je proslo 10 dana, ranije mi max bilo 3-4 dana.. Nego jedno pitanjce posto nisam nasao konkretno nigde da pise, treba drugar da mi posalje besplatno neke neispravne telefone koje skupljam za delove 6-7 komada iz Makedonije za Srbiju masa je max nekih 1.5kg neka bude, bez otkupa samo slanje, da li neko zna koliko bi me postarina i te zezalice izasle okvirno i jel moze da se prati taj paket preko sajta nase poste?

Moja LA...HU naručen 07.12, 10.12 stoji "arrived at linehaul office" (znači verovatno stigao u Mađarsku) tako da bih rekao da su Kinezi svoj deo posla obavili prilično brzo, sad da vidimo Mađare i naše na delu. Od "Arrived at departure transport hub" do "Departed from departure country" prošlo oko 30h.

Meni i LA i UA pošiljke imaju status "Arrived at linehaul office" i tako vec nedelju dana, ništa ne mrda.

Meni su Anker slusalice stigle pre 4 dana, a porucene 15.11.,ali su bile LR... NL

Nema pravila ni za UA...HU ni za LA...HU

ua1.jpg

Ova LA...HU posiljka ( poruceno 14.11 ) je stigla u lokalnu postu , ali je skenirana tek pred kraj radnog vremena

542i.jpg

Unesi tracking broj na ship24 pa kad se pojavi UPU status (koji je sledeci), tad ces ga videti na sajtu Madjarske poste.

Postal Ninja pola statusa ne vidi, za UA...HU i LA...HU je ship24 neprevazidjen jer vidi sve Cainiao, UPU i statuse Madjarske poste. Jedino nase statuse prati kroz UPU sto je opet ok jer postoji status koji oznacava da je nasa posta nesto prosledila na carinjenje i naknadni da je to pustila sa carine.

A moze da se prati i na postinom sajtu od momenta kad dodje kod nas, svejedno.
Preko ship24:

UA11059HU - Arrived at linehaul office (03.12.), naruceno 08.11.
LA05415HU - Received by local delivery company (29.11), naruceno 12.11.

U principu, daje isto informacije kao i drugi sajtovi.

Oba paketa su ti u tacki gde ce svi tracking sajtovi da vide sve, u jednoj tacki ce Postal Ninja da ti vidi samo received by local delivery i mislices da ti paket stoji u mestu dok ce ship24 da ti izlista i UPU statuse.

Primer za jedan UA...HU, jos 2 statusa preko onoga sto Postal Ninja vidi.

1702224550238.png 1702224571299.png

Ove moje 2 LA..HU porucene istog dana 30.11 sad pocinju sa brojkama LA0553..HU i LA0554..HU ova prva je za sad sa zadnjim statusom "Leaving from departure country/region Dec 6, 2023"
dok ova druga ima status "Arrived at departure transport hub Dec 7, 2023" bilo bi lepo kad bi doletele pre 30/31 :)

Meni se jedna LA-HU gubi 17. novembra i nema dalje nista.
Kod svih je zapelo od u manjoj ili vecoj meri prema onome sto vidim po pracenju. Kasnjenje na izlasku iz Kine, kasnenje na prijemu u Madjarskoj a onda kasnenje i kod nas.

RB...SG ide brzo doduse, jedan paketic odmara kod nas na carini.
Kasni meni i DHL iz Nemacke. Izdali su saopstenje da je sve usporeno.

Prilozi

• Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    32.7 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_24.png
    Screenshot_24.png
    8.9 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Pozdrav, zanima me kakva su vasa iskustva sa CY paketima? 11.11 mi je pisalo arrived at country destination, i od tad se nista ne menja. Uopste nije u sistemu poste kad sam pokusao da mu proverim status.

@nijebikovic

Za sta sluzi GENERATOR ???

Gomila iz serije LA05355... imaju status
Received by local delivery company 2023-11-14
17.11.2023 HU-HU1005 Prijem

@KaiHavertz

Koji je to kod ?
Odakle je porudzbina ?

Sta sad ovo znaci - "2 items have been found with the same tracking number"?

Prilozi

• Screenshot at 2023-12-11 05-09-13.jpg
    Screenshot at 2023-12-11 05-09-13.jpg
    156.1 KB · Pregleda: 49
Fino se usporio transport iz Kine, sad bas pogledao neke paketice UA...HU i LA..HU koje sam porucio proslog meseca i UA..HU od statusa Arrived at departure transport hub do statusa Leaving from departure country/region je proslo 10 dana, ranije mi max bilo 3-4 dana.. Nego jedno pitanjce posto nisam nasao konkretno nigde da pise, treba drugar da mi posalje besplatno neke neispravne telefone koje skupljam za delove 6-7 komada iz Makedonije za Srbiju masa je max nekih 1.5kg neka bude, bez otkupa samo slanje, da li neko zna koliko bi me postarina i te zezalice izasle okvirno i jel moze da se prati taj paket preko sajta nase poste?
Uvoz elektronskog otpada je zabranjen.
Postoji mogućnost da carina uzme ili vrati pošiljku pošiljaocu kao nedozvoljen sadržaj (doduše mala jer kod nas niko ne radi svoj posao).
A za praćenje ne znam, ako je registrovana imaš praćenje.

Pokrenula se i ova kod mene:

SmartSelect_20231211_082849_Samsung Internet.jpg

@nijebikovic

Za sta sluzi GENERATOR ???

Gomila iz serije LA05355... imaju status
Received by local delivery company 2023-11-14
17.11.2023 HU-HU1005 Prijem

@KaiHavertz

Koji je to kod ?
Odakle je porudzbina ?
ma znam. kazem ja sam jedan od tih koji spada u tu grupaciju cije su posiljke u tim danima nestale pod znacima navoda. Ali bice dostavljeno kad tad sigurno.

Danas treba da mi stigne paket iz pošte ali nisam kod kuce, jel ću moći u pošti danas ili sutra da ga pokupim?
Nećeš. Ukoliko dva sata od pokušane dostave ne preuzmeš paket, poštar ima pravo a ga otvori i zadrži sadržinu.
***, što se nisi bolje informisao.

Da li je moguće da neko postavlja ovakva pitanja?!? Ova tema je postala brlog toksičnosti.

Nećeš. Ukoliko dva sata od pokušane dostave ne preuzmeš paket, poštar ima pravo a ga otvori i zadrži sadržinu.
*********, što se nisi bolje informisao.

Da li je moguće da neko postavlja ovakva pitanja?!? Ova tema je postala brlog toksičnosti.
Hhahahahahaha🤣🤣
Evo sam me zvao.

Kako idu sada paketi preko Singapura,za koliko dana stizu,nisam u toku?

Standardno, da nije ovog haosa zbog 11.11. i strajka kod nas, u najboljem slucaju moglo bi da se desi da stigne za 10 dana ili manje, ali trenutno je 15-25 dana, svakako dosta brze nego preko Madjara

Poslednja izmena:
Koga zanima, pošiljka poslata 30.11. iz UK danas registrovana na Izmeničnoj. Izgleda da stvarno nove pošiljke idu normalno dok se nagomilane polako sređuju.
Da vidimo sad koliko će vremena trebati da dođe do GCP BG pa do primaoca.
Prošlog meseca trebalo je 6 dana od Izmenične do moje adrese (22.11. - 28.11.).

Koga zanima, pošiljka poslata 30.11. iz UK danas registrovana na Izmeničnoj. Izgleda da stvarno nove pošiljke idu normalno dok se nagomilane polako sređuju.
Da vidimo sad koliko će vremena trebati da dodje do GCP BG pa do primaoca.
Prošlog meseca trebalo je 6 dana od Izmenične do moje adrese (22.11. - 28.11.).
Kod mene nema sreće, paketi poručeni 28. i 29. nikakav update nemaju, ja pretpostavljam da je stiglo kod nas do sada (iz UK i Francuske) ali nije skenirano.

Jedan untracked imam isto pre sto godina poručen, tipa sredina Oktobra, to ko zna da li ću dobiti uopšte

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno