Čime & kako punite ovaj telefon??
Ne mogu da verujem da nigde na netu ne može da se nađe informacija gde je lepo detaljno napisano koje sve napon + amperaža (5V, 9V, 12V ... ) kombinacije uređaj
podržava, i da li podržava ili ne podržava (ekvivalent) QuickCharge 3.0.
Dakle ne pričamo o tome koja varijanta punjenja će da rezultuje sa najbržim mogućim punjenjem od tih 25W max, nego što jeste ili nije bezbedno koristiti.
Ja na raspolaganju imam sledeće:
1) Imam QuickCharge 3.0 kompatibilan punjač od starog Xiaomi-a koji za output nudi sledeće: 5V/3A, 9V/2A i 12V/1.5A. Njega skoro nikad nisam koristio ni da punim Xiaomi, jer se telefon solidno više grejao kad se puni tim punjačem u poređenju kad se puni sa ovijm mojim Anker multiport punjanjem koristeći takođe QuickCharge 3.0 portove.
2) Imam Anker
"PowerPort Speed 5 Ports" punjač.
Na njemu 3 porta su 5V/2.4A a 2 su QuickCharge 3.0 i nude: 3.6-6.5V=3A, 6.5-9V=2A, 9-12V=1.5A.
Po "Ampere" app se na ne-QC 3.0 portovima puni brzinom od ~1530 mA, a ako uključim na QC 3.0 + "PowerIQ" portove bude 2xxx mA.
Znači, nemam punjač koji podržava USB-C PD (Power Delivery)... niti imam punjač /adapter sa female USB-C konektorom tako da ni ne koristim USB-C kabl koji je došao uz telefon nego druge USB-A to USB-C kablove koje imam (od Xiaomi ili od Kindle čitača).
Da li neko koristi neku
aplikaciju (nešto bolje od "Ampere" poželjno) za očitavanje trenutnog načina punjenja? Dakle ne one USB sprave sa display...