Šta je novo?
Sad sam pogledao, zatvorio sam račun 2011 godine, tad je bila Komercijalna banka a ja sad dobijam od NLB Komercijalna banka mailove.
Nisu normalni.

Imaju oni, kao i sve strane firme, politiku o privatnosti podataka koja je usklađena sa GDPR. Definisano je nakon koliko vremena moraju da obrišu podatke o osobama koji nisu njihovi klijenti. Zaboravio sam malo o tome, ali taj rok uopšte nije dugačak.
Takođe, ako tražite da se vaši podaci obrišu, u obavezi su da to i urade. Tako da pozovite se na to i probajte, moraju da nađu način. Ako treba, pošaljite zahtev istovremeno na sve mejlove koje možete da pronađete na sajtu banke (od CEO do šalterskih službenika). Nemojte da se ograničite na kontakt centar gde obično rade ljudi sa nikakvim ovlašćenjima i bez prave obuke o poslovanju.
Može da pomogne.

Poslednja izmena:
Ja dobijam iz jedne banke na mejl izvode druge osobe, koja se zove i preziva kao ja.

Jel ti mail na gmailu?
Ne znam dal je još uvek ali nekad je gmail tretirao dusanprotic@ isto kao dusan.protic@ a kad otvaraš nalog onda prave razliku.

@desp
mora da se podnese zahtev za ostvarivanje prava, pazi, ti imaš PRAVO da tvoji podaci budu obrisani a oni nemaju OBAVEZU da ih obrišu posle izvesnog vremena, da ne kažemo da ja nikad nisam imao račun u toj banci već supreuzeli sve podatke iz komercijalne banke. Uglavnom da bi podneo taj zahtev moraš da uneseš iznova sve lične podatke kako bi mogli da ih obnove i snime :ROFLMAO:
1700767887415.png

Poslednja izmena:
Ja dobijam iz jedne banke na mejl izvode druge osobe, koja se zove i preziva kao ja.

Verovatno je taj neko popunio pogešnu adresu, tima rokitansky@gmail, a hteo je @yahoo.

Na domenu SSB.rs sam odlepio, dok nisam isključio catch all. Ne možeš da zamisliš koliko izvoda šalju na SSB.rs umesto na SBB,rs
Prosto mi je neverovatno da toliki broj ljudi ne shvati da postoji greška i da toliko broj službenika ukuca pogrešnu mail adresu.
Doduše, stizala je i hrpa drugih stvari, nekim danima i desetine mailova...

To se i meni desilo. Čovek nepismen, verovatno ni ne koristi mejl. Pokusavao i FB profil da otvori sa mojom adresom.
Nakon što sam dobio par izvoda, i od banke obaveštenje da oni po tom pitanju ne mogu ništa da urade jer je klijent dao tu mejl adresu, zainatio sam se i došao do mejl adresa 10tak ljudi u banci. Onda sam sve njih stavio u CC i poslao im jedan "jako lep" mejl. Objasnio sam im da između ostalog, imaju obavezu da zaštite privatnost svojih korisnika, pa čak iako su ti korisnici nepismeni i ne znaju svoju mejl adresu.
Nakon tog mejla, više nikada nisam dobio izvod namenjen toj osobi.

Poslednja izmena:
nikako, to je tako.

Imaju oni, kao i sve strane firme, politiku o privatnosti podataka koja je usklađena sa GDPR. Definisano je nakon koliko vremena moraju da obrišu podatke o osobama koji nisu njihovi klijenti. Zaboravio sam malo o tome, ali taj rok uopšte nije dugačak.
Takođe, ako tražite da se vaši podaci obrišu, u obavezi su da to i urade. Tako da pozovite se na to i probajte, moraju da nađu način. Ako treba, pošaljite zahtev istovremeno na sve mejlove koje možete da pronađete na sajtu banke (od CEO do šalterskih službenika). Nemojte da se ograničite na kontakt centar gde obično rade ljudi sa nikakvim ovlašćenjima i bez prave obuke o poslovanju.
Može da pomogne.
Samo da ne pominke GDPR.
Uprkos sveostom pozivanju na isti, on kod nas ne vazi.
Mi imamo Zakon o zastiti podataka o licnosti, koji je veoma slican.

@Rokitansky @kibicer obavestite banku da je neko dao pogrešnu e-mail adresu. posle nekog vremena, u zavisnosti od slučaja do slučaja i od banke do banke, nećete više dobijati mejlove.
ovde je inače problem što se ne traži potvrda e-mail adrese od strane banke, tipa banka pošalje link na mejl i kod u SMS, i taj kod treba uneti na stranici za koju si dobio link u mejlu

Koliko se čeka na izdavanje debitne kartice od dana kada se u banci potpišu papiri za otvaranje računa?

...U kojoj banci ostati ako vecinu pokupuju ove 2 krimi banke? 🤡

Pa one banke za koje ja mislim da sigurno ostaju ovde su Intesa, NLB, Aik, Raiffeisen, OTP, Poštanska Štedionica, ProCredit (Jaki su sa pravnim licima) i Erste (Erste je više puta izjavljivala da ne planiraju povlačenje iz Srbije), za ostale iskreno mislim da nije ništa sigurno. Za Addiko i Mobi mislim pogotovo da će ići na prodaju u nekom trenutku. Imamo i one anonimus banke koje ne znam čemu postoje blago rečeno, ali ih niko nije kupovao do sada pa ne znam kakvi su njihovi neki planovi. Ovo je čisto neko moje amatersko mišljenje da napomenem.

Smatram da bi ProCredit mogla da se proda, jer su vremenom povukli mrežu poslovnica, nisu deo MoneyGet mreže, uplata pazara ide po ugovoru sa poštom tamo gde nisu zastupljeni, ne ulažu u elektronsko bankarstvo (gPay i ApplePay nije kec u rukavu) i imaju previsoke prateće troškove, a samo na neke druge adute se vade (najniži dozvoljeni minus i kreditna politika generalno). UniCredit je pak više puta demantovala nameru da se proda i to zvuči logično, s obzirom na to da jesu fokusirani na veliku privredu. Erste je kastodi banka, to je njen adut ako neko reši da je kupi, a u kakvom su raspadu i nije isključivo. AIK kupuje Addiko, to je plan B umesto Sber, tu nema zbora. Mobi iduće godine donosi novinu sa otvaranjem računa na daljinu korišćenjem kvalifikovanog potpisa (verovatno sms autentifikacijom, već primenjeno za kredite i Yettel rate) pa kao takav biće zanimljiv kandidat za prodaju.
Imamo i one anonimus banke koje ne znam čemu postoje blago rečeno, ali ih niko nije kupovao do sada pa ne znam kakvi su njihovi neki planovi.
Zapravo, Expobank je skoro postala Adriatic banka (ima je i u Crnoj Gori), implicira indiciju za preprodaju. Halk ima tendenciju da raste. Alta je posebna priča i isprepletane su razne kombinacije (EPS, IMT/AIK, itd), kao i API što je ruska pa postoje tvrdnje da koriste sankcije i vrše promet sa Rusijom.

Izvinjavam se, zna li neko koja je zvanična aplikacija za poštansku štedionicu na ios, otvorio sam račun zbog stipendije ali mi nisu rekli vidim dve, koja je za mene?

Koji ti je broj racuna, tj. prva 3 broja.

Ako pocinju sa 360 onda je aplikacija za tebe Mobi BPŠ.

Ako ne, onda ona druga :)

Koja je zvanična aplikacija za poštansku štedionicu na ios, otvorio sam račun zbog stipendije?
Ako si dobio Dina UnionPay karticu (počinje na 6), ovo je aplikacija za tebe:

Hvala, jeste union pay, a da li moraju da mi je aktiviraju u banci ili mogu sam?

Hvala, jeste union pay, a da li moraju da mi je aktiviraju u banci ili mogu sam?
Mora u banci. Naoružaj se strpljenjem, meni je juče službenik 5 puta morao da radi prijavu pa odjavu pa ponovo prijavu jer sistem nije davao ID kod na papiru.

Cirkus od banke.

Da li moraju da mi je aktiviraju u banci ili mogu sam?
Postupak je sledeći: zatražuješ LIB i praviš nalog za elektronsko bankarstvo. Potom ugovaraš uslugu SMS kod (mogućnost korišćenja naloga za prenos i potvrde plaćanja sms-om) pa tek onda i aplikaciju za mobilno bankarstvo.

Sad sam preuzeo što mi ne reče sama, u uni credit su sve sami predlagali

Sad sam preuzeo što mi ne reče sama, u uni credit su sve sami predlagali
Mnogi službenici su neupućeni u tok procesa, utoliko zato što svaki šalter je namenjen za različite poslove pa ima i nekih pripravnika na tačno određenim pozicijama.

Postupak je sledeći: zatražuješ LIB i praviš nalog za elektronsko bankarstvo. Potom ugovaraš uslugu SMS kod (mogućnost korišćenja naloga za prenos i potvrde plaćanja sms-om) pa tek onda i aplikaciju za mobilno bankarstvo.
Može direktno u banci da traži mobilno bankarstvo, bez sms kod-a i elektronskog bankarstva. I da dodam info, više se ne naplaćuje mobilno bankarstvo posle godinu dana, tj. dokle god se koristi "novi" studentski račun mobilno bankarstvo je besplatno.

• Like
Reagovanja: uji
Tako je. Potvrđujem da ima razlike. Mi na starom smo dobili šipak. Štobsereklo, je l' ja ne volim da mi uplate 1000 dinara sa mojom nežigosanom nacionalnom Dina karticom? 🤣

Ako i dalje imaš status studenta trk na portal da se prijaviš :D

• Like
Reagovanja: uji
Izvinjavam se, zna li neko koja je zvanična aplikacija za poštansku štedionicu na ios, otvorio sam račun zbog stipendije ali mi nisu rekli vidim dve, koja je za mene?
Ovo je portal Banke Poštanske štedionice za studente. Možda će ti značiti za ostale info 😀

Da li će biti problema ako se prijavim za studentsku karticu?
U poštanskoj imam tekući račun za ostale namene, Takodje u poštanskoj imam i Račun Plus.
Ako aplociram, to ide preko Poštanske, što znači da ću imati i namenski račun za studente. Da li će to dozvoliti Poštanska da imam 3 računa u jednoj banci?

Da li će biti problema ako se prijavim za studentsku karticu?
U poštanskoj imam tekući račun za ostale namene, Takodje u poštanskoj imam i Račun Plus.
Ako aplociram, to ide preko Poštanske, što znači da ću imati i namenski račun za studente. Da li će to dozvoliti Poštanska da imam 3 računa u jednoj banci?
Ti svakako imaš pravo na studentski računkod njih. E sad,da li će oni tražiti da ugasiš račun za ostale namene to ne znam. Račun Plus bi trebao da ti ostane svakako. Javi ako apliciraš i kako je sve prošlo. 👍🏼

Nazad
Vrh Dno