Šta je novo?

Jeftine klime

Ne koliko je normalno da klima radi defrost? Da li skuplji modeli to redje rade i od cega zavisi, da li je bolja elektronika, kompresor ili grejac tacne ima nekog efekta?
Imam Hisense Easy Smart 18cu, sinoc je bila temperatura -3 i uhvatio sam je da je radila na 1h, temperatura unutar sobe 21, podesena na 23. Spoljna jedinica nije bila zaledjena.
Ujedno je drzim na IFeel opciji jer njena laze za 4 stepena bukvalno.

Да ли је неко тестирао Vox IHD12 како греје и колико најниже спушта - модулира?

Ja moju još nisam ugradio. Ako neko ima da preporuči dobar servis u Nišu neka piše na PP.

Да ли је неко тестирао Vox IHD12 како греје и колико најниже спушта - модулира?
Ja ću moje testirati prvo na hlađenju (kako stvari stoje). Ozidano je tek prizemlje, osedeo sam od majstora. Klime su kupljene za dve sobe na spratu.

Evo ga plan prostorija, identicno je ovako i ovo su tacne dimenzije, koju vrstu vune staviti na tavan, staklena, kamena, ili moze stiropor...
Pogledajte prilog 409078
Cao ljudi, cisto da se javim sa update, skućih se konačno, na kraju sam ovde stavio u dnevnu sobu LMCE 12 (placena 72k) koja mi za sada greje skoro 50 kvadrata, dnevnu sa kuhinjom, hodnik i spavacu sobu, a u radnoj sobi samo nocu punim TA peć i trenutno mi to zavrsava posao, nisam na kraju uspeo da izolujem tavansku plocu ni vremenski ni finansijski tako da LMCE trenutno sljaka na ovoj kvadraturi, rasporedu prostorija i bez izolacije gore, zidovi izolovani sa 10cm, pvc prozori i sprat ispod mene se greje, svi zidovi vanjski. Kad namestim temperaturu na 22c na daljinskom, dnevna soba i kuhinja budu zagrejani tako da temperatura u prostoriji bude nekako na pola, niti za majicu niti za duks, u hodniku bude stepen hladnije a spavaca par stepeni hladnija ali je super za spavanje. Na tih 22c potrosnja ide izmedju 280w i 450w a 70% vremena se vrti na oko 350w. Kad stavim na 23c na daljinskom tada strana kuce bude zagrejana na temperaturu koja meni najvise prija, taman za majicu ali ne bude vruće, tada trosi od 450w do 600w, najveci deo vremena je na oko 550w skoro duplo vise nego kad je na 22, na 24c zagreje tako da vec bude na granici vruceg ali tada i spavaca soba bude topla, potrosnja je tada oko 700w. Za defrost nisam siguran, nisam primetio ni jednom da se bilo sta promenilo od kad sam je upalio, radi vec 10 dana tako. Mane koje mozda nekome i nisu mane su to sto je daljinski odvratan i sto na unutrasnjoj jedinici nema displeja, takodje kad se pritisne dugme treba 2 sekunde dok odreaguje, spoljna mi za razliku od drugih klima ima nekako visokofrekventniji zvuk i kad se zada veca temperatura ili ukljuci power mode taj zvuk je jako iritirajuci dok se ne smiri, sva sreca prozori dobro dihtuju pa se ne cuje iznutra ali dvoriste dreči. Matorcima dole radi midea xtreme sve vreme i ona je mnogo lepsa i prijatnija za koriscenje ali da bolje greje na istoj potrosnji, ne bas. Ceka se jaci minus da vidim kako ce raditi ali ovu zimu ce morati da bude magare dok ne kupim jos jednu klimu da se dobacuju, kontam da nije namenjena za ovu kvadraturu i ovaj raspored. Ako uspem posle ng da stavim izolaciju na tavan ispraticu potrosnje i temperature pa cemo videti kolika je razlika. Hvala svima na savetima i preporukama.

Ja zakazao ugradnju za subotu za IHD12. Jedva čekam da je istestiram, mada biće temperature u plusu. Ali ne sumnjam da će da odradi posao bez problema

Spoljna jedinica na IHD12 da li je dovredni izmenjivac ili jednoredni?

Spoljna ima masu od 26kg ako ne gresim. Bice mrka kapa za grejanje izgleda.
Ali da vidimo sta kazu kolege koje je imaju.

Spoljna ima masu od 26kg ako ne gresim. Bice mrka kapa za grejanje izgleda.
Ali da vidimo sta kazu kolege koje je imaju.

Specifikacije su top za taj novac. Nekoliko ljudi je uzelo tu klimu ovde sa foruma.

Znas kako.. Cim nisu doaki da kukaju.. Najverovatnije da je ok. Bave se nekim drugim stvarima. Da imaju problema svi.. Javili bi se brzo na ovim istim temama 😁.

Niko da iznese iskustva
Evo ja da iznesem svoje iskustvo sa ovim inverter sranjem.Spoljna temperatura 0 stepeni, a u sobi od 25 m2 ne mogu da postignem ni 22 stepena.Na svakih pola sata se gasi da odledi spoljnu jedinicu.Majstor sto mi je ugradio klimu mi kaze (danas sam ga zvao jer sam mislio da nesto nije uredu) da je to normalno zato sto je bila velika vlaznost vazduha pa vise ledi!!!!Pa sta onda da ocekujem kad bude -10? Sad mi je zao sto sam skinuo staru Samsung klimu zbog ovog ******.Inace kupio sam je jos proletos, cena bila 52000!!!Sad vidim da ih ima i za 35000,i to je mnogo,mada za hladjenje je bila sasvim ok.Ali sa njom se necete ugrejati sigurno ili sam ja potrefio na neki skart primerak

Evo ja da iznesem svoje iskustvo sa ovim inverter sranjem.Spoljna temperatura 0 stepeni, a u sobi od 25 m2 ne mogu da postignem ni 22 stepena.Na svakih pola sata se gasi da odledi spoljnu jedinicu.Majstor sto mi je ugradio klimu mi kaze (danas sam ga zvao jer sam mislio da nesto nije uredu) da je to normalno zato sto je bila velika vlaznost vazduha pa vise ledi!!!!Pa sta onda da ocekujem kad bude -10?
Nemoj tako naljutiće se neko na forumu.

@djape72

Da li je precizno održavala temperaturu kada nije bilo tih problema sa defrostima i imaš li čime da izmeriš snagu kojom radi?

@GhostFace @mINUS i @jozza su uzeli iste IHD12

Jedino da oni napisu kako njima rade sada
Evo ja da iznesem svoje iskustvo sa ovim inverter sranjem.Spoljna temperatura 0 stepeni, a u sobi od 25 m2 ne mogu da postignem ni 22 stepena.Na svakih pola sata se gasi da odledi spoljnu jedinicu.Majstor sto mi je ugradio klimu mi kaze (danas sam ga zvao jer sam mislio da nesto nije uredu) da je to normalno zato sto je bila velika vlaznost vazduha pa vise ledi!!!!Pa sta onda da ocekujem kad bude -10? Sad mi je zao sto sam skinuo staru Samsung klimu zbog ovog ******.Inace kupio sam je jos proletos, cena bila 52000!!!Sad vidim da ih ima i za 35000,i to je mnogo,mada za hladjenje je bila sasvim ok.Ali sa njom se necete ugrejati sigurno ili sam ja potrefio na neki skart primerak

Proveri sa njime da li tvoja ima grejac tacne i ako nema koliko je ugradnja? Vecina klima ih ima. To bi ti dosta pomoglo.

Danas je padao sneg ako ti je na strani gde je navejavalo na spoljnu lako se napuni izmenjivac i ledi. Zavisi gde je postavljena.

@djape72

Da li je precizno održavala temperaturu kada nije bilo tih problema sa defrostima i imaš li čime da izmeriš snagu kojom radi?
Uglavnom je bilo srednja zalost,ali brate danas je katastrofa.Nemam nikakav takav uredjaj ali izgleda da cu morati da kupim.Neka preporuka bi dobro dosla.

Odlične su Tapo P115, mada ima i duplo jeftinijih koje završavaju posao

@GhostFace @mINUS i @jozza su uzeli iste IHD12

Jedino da oni napisu kako njima rade sada

Proveri sa njime da li tvoja ima grejac tacne i ako nema koliko je ugradnja? Vecina klima ih ima. To bi ti dosta pomoglo.

Danas je padao sneg ako ti je na strani gde je navejavalo na spoljnu lako se napuni izmenjivac i ledi. Zavisi gde je postavljena.
Moja izgleda nema taj grejac tacne, a spoljna jedinica je na severnoj strani i izlozena je prilicno,ali nisam video led na njoj,Znaci taj grejac se moze naknadno ugraditi?
Odlične su Tapo P115, mada ima i duplo jeftinijih koje završavaju posao

Hvala!

Данас сам тестирао IHD12. Дува као тајфун на ауто моду. После неког времена се мало примирила али много јаче дува у просеку од мидее xtreme (AG-12NXD1). Вукла је највише 1100-1200w, али није спуштала испод 500-600w. Мислим да би на тих 500-600w морала боље да греје некако млакачко. Напољу је било око 6 степени. Није се ледила спољна. На WiFi нисам успео да је повежем. Имам и IVA1-12 и која се без проблема повезује на WiFi.
Хтео сам да сутра у метроу купим још једну IHD12, али готово да сам одустао.

Pozdrav, imam VOX IJL18 od pre dva meseca, koristim je za primarno grejanje, dnevna soba 45 kvm, nemam izolaciju, samo blok i malter, drvena stolarija, do sada uspesno greje, nisam je uhvatio da je isla u defrost, mozda nocu, danju ne. Lepo greje, jak izduv, lepo modulira, nemam cime da izmerim ali vazduh ume da bude dosta mlak da ne kazem hladan kada je napolju 15 stepeni, spoljna jedinica kompresor se ne cuje od ventilatora, toliko jako duva kada je nula i minus, sve u svemu za 75k ja sa prezadovoljan

Данас сам тестирао IHD12. Дува као тајфун на ауто моду. После неког времена се мало примирила али много јаче дува у просеку од мидее xtreme (AG-12NXD1). Вукла је највише 1100-1200w, али није спуштала испод 500-600w. Мислим да би на тих 500-600w морала боље да греје некако млакачко. Напољу је било око 6 степени. Није се ледила спољна. На WiFi нисам успео да је повежем. Имам и IVA1-12 и која се без проблема повезује на WiFi.
Хтео сам да сутра у метроу купим још једну IHD12, али готово да сам одустао.
E upravo to,bas mlak vazduh izduvava.Ja sa povezivanjem na WI-FI nisam imao problema.Barem to radi korektno.

Hvala sto sete podelili Vase iskustvo. Kolege su u pravu, sigurno ce bolje da radi kada bude manja vlaznost vazduha. Problem je samo sto ce veci deo decembra da bude par stepeni gore dole oko nule. Znaci ne vredi ni 32k.

Moja izgleda nema taj grejac tacne, a spoljna jedinica je na severnoj strani i izlozena je prilicno,ali nisam video led na njoj,Znaci taj grejac se moze naknadno ugraditi?

Hvala!
Pitaj servisera, vidim da se to reklamira kao naknadna ugradnja, da moze da bude veliki problem je pozicija klime.

Nazad
Vrh Dno