Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Čak i kada se preuzme porudžbina, po pravilu ti ne izvršavaju odmah rezervisana sredstva.

Meni su tako početkom godine posle skoro mesec i po dana naplatili iznos. Ja se šokirao jer nije bilo aktivne rezervacije sredstava na aplikaciji - primetio sam zapravo jedino tako što su mi skinuli i evre jer nisam imao dovoljno RSD sredstava na viševalutnom računu. Iz banke mi potvrdili da mogu to da urade.

Konkretno, kada sam proverio sa bankom, jer je tada bila aktuelna priča oko duplih naplata preko kartica...
Gospođa iz call centra me je uverila da su izvodi merodavni, i da prema onome što je proverila meni nisu 2x skinuta sredstva - što je najbitnije. Ono što se desilo prema njenim rečima je da je rezervacija kreirana sredinom januara posle 15 dana oslobođena jer nije izvršeno plaćenje - prodavac nije povukao sredstva. Navodno su mi tada - početkom februara - sredstva vraćena na račun kao raspoloživa (ovo nisam uspeo da utvrdim, tj. sopstvenim uvidom u obaveštenja banke i stanja po tekućem računu nisam našao trenutak kada se ovo desilo). Ono što je po meni loše je informacija da i nakon isteka te rezervacije, prodavcu (Ananas) ne treba nova rezervacija, već mogu samo da puste nalog banci i skinu sredstva sa računa kupca praktično kada god im se ćefne. To su i uradili 27.02.

Takve stvari se računovodstveno ne evidentiraju kao trošak, već kao ulaganje u osnovna sredstva i samim tim ne utiču na visinu iskazane dobiti. Pretpostavljam da se značajan deo troškova odnosi na reklamu i marketing koji su presudni za uspeh osnivanja jedne ovakve platforme.
Teško je poslovati profitabilno kada se gro transakcija na platformi dešava za crni petak i novu godinu uz vaučere koji daju popust od 37% (1.500 din) ili 42% (2.500 din), ili celih 50% koliko je bilo prošle godine. Svakako da nisu ni računali na profitabilnost u prvih par godina, sve je to unapred planirano ulaganje u osvajanje online tržišta u Srbiji. Da li će uspeti videćemo, za sada svakako nisu kad i dalje moraju da daju ovakve vaučere da bi privukli kupce na njihovu platformu.
Neko reče da te vaučere od 1500 i 2500 zapravo finansira MC, tj refundira Ananasu, tako da Ananas tu nema dodatni trošak ako je tako.

I druga porudžbina otkazana, neki pokloni i sitnice, naravno svih 5 proizvoda iz porudžbine imaju i dalje na stanju.

Noćas su mi otkazali porudžbinu za Asus TUF SSD. Isteklo je vreme za obradu (6 dana od poručivanja) i sistem je automatski otkazao. Mnogo sporo obrađuju porudžbine. Neke porudžbine mi stoje spakovane još od 21.11.

Iz prve ruke u vezi sa vaučerima kod otkazane pošiljke.
Navodno kad oni otkažu celu pošiljku, vaučer bi trebalo automatski da ponovo bude aktivan, a ako korisnik otkaže celu ili delimično (kao u mom slučaju, prvo je A otkazao glavni artikal, a onda sam ja ovaj drugi koji je trebalo samo da prebaci 4000), onda ih zoveš, daš podatke, najvažniji je tačan vaučer i oni ga ponovo aktiviraju.
Dakle, ispravna procedura, kad otkažu deo porudžbine, a drugi deo vam nije previše zanimljiv, zoveš ih i oni otkažu sve, tada se vaučer odmah reaktivira.

Neko reče da te vaučere od 1500 i 2500 zapravo finansira MC, tj refundira Ananasu, tako da Ananas tu nema dodatni trošak ako je tako.
Da, "ako je tako". Najverovatnije MC učestvuje jednim delom u finansiranju vaučera, zajedno sa Ananasom.
Da ih finansira u celini MC bi određivao i pravila korišćenja, a videli smo na početku akcije da ih ipak određuje Ananas, kad je bila ona zabuna i neusaglašenost izmedju njih.

Inače, imam dva 1.500 din MC vaučera. Kome trebaju neka piše u inbox. Uslov min 100 poruka na forumu.

Jel vam stignu obrazlozenja zasto su otkazali, da li ste ih kontaktirali da vidite o cemu je rec?
- ja do sada nisam imao nikad problema, u oci nove godine (2022) su lepo istakli obavestenja da je potrebno duze vreme za dostavu zbog praznika i guzve i sve je stizalo u rokovima

Jel vam stignu obrazlozenja zasto su otkazali, da li ste ih kontaktirali da vidite o cemu je rec?
- ja do sada nisam imao nikad problema, u oci nove godine (2022) su lepo istakli obavestenja da je potrebno duze vreme za dostavu zbog praznika i guzve i sve je stizalo u rokovima
Pisao sam supportu ali i dalje mi nisu odgovorili, čekam obrazloženje.

Prva porudžbina bi trebalo danas da stigne M&M radi isporuku, ima još jedna kod istog kurira, ali neki drugi put. Ostalo je kod City.

Meni su otkazali jednu MC1500 narudzbinu za 1 artikal i dobio email da mi je taj vaucer reaktiviran. Probao i radi opet. E sad kad ce pare nazad ko zna :)

Nisam do sad koristio Master za online kupovinu.
Meni stoji da su sredstva rezervisana, nisu skinuta sa kartice. Upitanju je kreditna kartica sa limitom, limit je ostao isti kao i pre kupovine.
Jednu posiljku je pruzeo kurir a druga ne menja status od trenutka kupovine.
Ja sam kupovao sa MC na Ananas i drugde, i uvek je bilo kako su @holland i @Bassnectar91 napisali.
Ovi je prvi put da ne vidim da su išta skinuli ni rezervisali.
Uglavnom sve ću znati sutra jer je jedna od stvari kupljenih MC na paketomatu i u poruci piše da ništa ne plaćam samo ukucam kod koji sam dobio.

EDIT: Sad gledam ponovo bančin apk, meni sad skinuli pare odmah nakon dostave na paketomat. Nadam se da neću zateći krompir u pretincu.

Poslednja izmena od urednika:
Iskustvo sa ananasom i vaucerima moje licno:

Tri posiljke su obradil ii poslali, iskorisceni su MC2500, MC1500 i 750 din sa emaila.
Rasparcano, ali su poslali, danas mi stize veci deo toga.
Nisam imao otkazanih artikala.

Porudzbinu koju su mi otkazali nisu vratili vaucer natrag. Kolega Faraon mi je ustupio svoj MC2500 vaucer i njega su u roku od 6 sati otkazali i vratili mailom obavestenje da je ponovo aktivan vaucer. Zasto je tako selektivno ne znam, mozda system bug...
Iako mi je bilo malo stresno i oduzimalo vremena, ipak sam kupio neke stvari koje mislim da su povoljnije (tacnije za vecinu ZNAM da su povoljnije nego igde na oglasima).

Ali ima mnogo stvari koje i pored dobrih popusta znaju da budu mnogo skuplje nego u drugim radnjama.
Obavezno ako niste vec u toj materiji i u cenu bili upuceni proverite na netu cene...
Okacicu jedan mali primer kako ni vaucer ne moze opravdati razliku u ceni.

Prilozi

• ananas.png
    ananas.png
    180.2 KB · Pregleda: 95
  • mobilshop.png
    mobilshop.png
    173.6 KB · Pregleda: 95
"Pojačaše" 50% ponudu sa oko 100 artikala, uglavnom novogodišnjih ukrasa, možda do sutra ubace još ponešto.

Nesto meni pada napamet, da li je nekom stigao paket a da je koristio TUDJI vaucer, dal nisu vezani za meil?

Mislim da nema veze ciji je vaucer od 11 porudzbina, 6 je uruceno (ukljucujuci i rostilj za 99 dinara danas mi stigao), 4 spakovane (par guma i jos ponesto) i samo 1 u obradi od 24.11. Nece biti nista strasno ako tu otkazu, jer je samo popunjavala vrednost do 6000 za vaucer.

Ja narucio gume jos 24.11. i dalje stoji da su spakovane. Usisivac Samsung dobio za dva dana.

Nazad
Vrh Dno