Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Ako je decembar 2023., onda je to blizu i ima logike da ti ponude.

Metro exodus 6$ je mozda najbolji naslov na popustu. I ima onaj bundle the division 1 i 2 za neke male pare. Ovo ostalo.. 5$ BF4, Fallout 4 10$, BF 2024, koji je "jucer" bio 10$, sada je 15$. Kako je 15$ sad? COD MW 20$, LA Noire 20$, ... comeone man. Kako ih nije stid. BF1 je nakon 2 godine bio 5$, kakav crni BF4 nakon deset godina 5$.

Thx za listu. Mislim da je tako najpreglednije nego listati store, ali treba cuvati lovu. Nadam se da ce biti bolji popusti krajem decembra. Vidim dosta igara koje su skuplje nego na dnevnom popustu. Prodaju TLOU PT2 za 40$ koja je godinu dana na storeo 40$. Snizli RDR Online na 10$, zar je bio ikad skuplji? Ja ne pamtim kada je NMS bio preko 30$. Sada je na popusti, well, 30$.

@Glenn hvala tebi na pojašnjenju. Ja ne pratim cene na PS store redovno, pa mi se učinilo sa su popusti ok, ali sad vidim da su neki fingirani, kao svuda...

Kako sam rekao, ta je lista bolja nego da se lista store. Neka si je postavio. Lakse je puno.

Ali sam imao nekih 50$ pa sam zadnjih par sedmica trazio sta da kupim. Doslovno vidim gomilu igara na black friday koje kostaju isto ili su cak skuplje nego sto su bile onim random 20% snizenjima. LA Noir je full price 20$/€ godinama. Ne znam odakle njima 40$ pa da je snize na 20%. Igra stara 12 godina.

image.png
image.png

Neke igre koje su kostale full price 40$ sa 0% popusta, tokom svakog dana, su sada 69$ i snizene na 40$. Snow Runner je 30$ full price igra. Nije 40$. NE kontam kako smiju ovo raditi.

Elem da ne bude vse crno, ovo je super deal sto sma spomenuo:

image.png

Poslednja izmena:
LA Noir je full price 20$/€ godinama. Ne znam odakle njima 40$ pa da je snize na 20%. Igra stara 12 godina.
To se barem lako da proveriti.
Kao što vidiš, full priče jeste $40, ali je malo malo pa na 50% popustu. Možda si zbog toga pomislio da joj je standard cena $20.

Nije, igra je kostala 20$ isto kao na R* sajtu. Evo i na steam uje isto, ne moze kostati 100% skuplje na PSN-u:

image.png

Taj price history ja nikad nisam vidio. Onda ga meni ne prikazuje (us acc aljaska).

Ili drze 2x skuplje igre nego sto jesu da mogu reci da su na popustu 50% ?

Istoriju cena mozes da pratis na psdeals.net, a da li igra eventualno moze da poskupi zavisi od izdavaca i njegove politike za odredjeni region, sto i vise toliko ne iznenadjuje kada i same pretplate skacu kao i cene novih igara.

Moguce da za neke US regione igre kostaju jeftinije jer sad gledam preko weba a inace pratim preko konzole ali je sramotno da traze 2x vise za igru nego na drugim platformama.

Ili na PSN platformi igre stare kao vino.. lol.

EDIT: O ovome govorim, znam da nisam lud. Na psprice nema verzije od 10$ koliko sam je ja platio 2021 za praznike:

image.png

Eto gledma i Cyberpunk je bio jeftiniji. Comeone man.

thumbs_b_c_8723160151d31e4f4a3ab44630e8f9e1.jpg

Poslednja izmena:
Ovo je sada PS5 verzija pa zato 🥲

Inace je isto platio 10, prejadni su.

Kao što sam i rekao ... ovo je kerov k*rac, a ne snižene cene! (n)
Igre bile i jeftinije ...

Moguce da za neke US regione igre kostaju jeftinije jer sad gledam preko weba a inace pratim preko konzole ali je sramotno da traze 2x vise za igru nego na drugim platformama.

Ili na PSN platformi igre stare kao vino.. lol.

EDIT: O ovome govorim, znam da nisam lud. Na psprice nema verzije od 10$ koliko sam je ja platio 2021 za praznike:

image.png

Eto gledma i Cyberpunk je bio jeftiniji. Comeone man.

thumbs_b_c_8723160151d31e4f4a3ab44630e8f9e1.jpg
Ja sam uhvatio zadnji voz pred PS5 verziju i kupio za $10. Posle toga nikad nije išlo tako nisko, uglavnom sam viđao da padne na $25.

Bila je rdr2 na premiumu ali jako kratko.

Uspesno dopunio kredit na tuskom nalogu preko plati.market i kupio 5 igara/bundle-ova, pa ce se igrati pre ili kasnije.
Imam jos igara na umu, ali o tom po tom, taman nekima da padne cena, kao npr Cyberpunk 2077.

Evo spiska sa cenama u TL, mozda nekom zagolica mastu :)
  1. Red Dead Redemption 2 - 154,77 TL
  2. Grand Theft Auto V (PlayStation®5) - 219,50 TL
  3. The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition - 119,70 TL
  4. Mafia: Trilogy - 123,42 TL (sve tri definitive edition Mafije)
  5. RACCOON CITY EDITION - 99,75 TL (RE2+RE3)

Uspesno dopunio kredit na tuskom nalogu preko plati.market i kupio 5 igara/bundle-ova, pa ce se igrati pre ili kasnije.
Imam jos igara na umu, ali o tom po tom, taman nekima da padne cena, kao npr Cyberpunk 2077.

Evo spiska sa cenama u TL, mozda nekom zagolica mastu :)
  1. Red Dead Redemption 2 - 154,77 TL
  2. Grand Theft Auto V (PlayStation®5) - 219,50 TL
  3. The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition - 119,70 TL
  4. Mafia: Trilogy - 123,42 TL (sve tri definitive edition Mafije)
  5. RACCOON CITY EDITION - 99,75 TL (RE2+RE3)
Malo sam sad listao plati.market i vidim da za 1850 tlr dopunu traže 108eur, a taj iznos je 50eur u stvarnom životu. Dakle ugrađuju se duplo.
Kako ti se isplati po tim cenama?

Kad sam tražio najjeftinije rešenje za NBA Pass preko Turske naišao sam na virtuelne turske Oldubil i FUPS kartice (Google Playstore).
Nedavno sam za sina nabavio PS4, ali je on u PC Master Race fazi tako da sam probu ostavio za kasnije tako da ne znam da li rade za PS.
Turski VPN se podrazumeva.

Malo sam sad listao plati.market i vidim da za 1850 tlr dopunu traže 108eur, a taj iznos je 50eur u stvarnom životu. Dakle ugrađuju se duplo.
Kako ti se isplati po tim cenama?
Pa ja sam 1000 TL platio oko $40, ajde mozda koji dolar preko zbog konverzije kad sam kupovao USDT i $1 za fee pri prebacivanju. Ajde neka bude $45 sve ukupno.
Ove igre sam platio 717,14 TL, sto bi znacilo da su me ispale oko $32 kad sve preracunamo. Da sam kupovao sve ovo na US nalogu, ispalo bi me $89,75, na UK £75,10. Da kazemo da bih ucario malcice na jeftinijim PSN vaucerima, ispalo bi me npr $85 i £70, a £70~=$87. Ajde da sve zaokruzim i napravim jos lufta za popust na vaucer, pa neka bude u oba slucaja $80.

Kad se sve uporedi, platio sam $32, naspram $80 koliko bih platio na drugim regionima. Slazem se da se oni (turci/rusi) dosta ugradjuju, ali kad sam sve stavio na papir, meni se ova TL varijanta uspomoc plati.market mnogo vise isplatila.

Naravno, iscimao sam se malo da nadjem sto povoljnijeg prodavca, jer neki solidno vise deru. Taj lik sto si ga nasao za 108e za 1850TL je bas preskup. Evo koliko bi ispalo kod ovog "mog". Naravno malo vise ispadne u dolarima.

1700472102822.png

Zapravo, sad sam malo pogledao, on se uopste ne ugradjuje puno, jer po guglu 1850 TL = 58.85e.

@Punkass - jos pre nego sto sam aktivirao PS, istrazivao sam malo te virtuelne varijante, ali tada nisam nasao nesto da mi je delovalo jednostavno da se odradi iz Srbije. Bacicu pogled na te sto si predlozio, doduse ova Oldubil mi je nesto poznata.

Turska je vec godinama najbolja varijanta za kupovinu igara i pretplate, to odavno govorim. Ranije sam koristio Cryptopay karticu i brdo para ustedeo.

Trenutno nijedna crypto kartica ne radi i jedina opcija je FUPS za one koji vec imaju nalog/karticu.

Na zalost, (za sada) je nemoguce kreirati nov FUPS nalog jer je potreban turski pasos ili LK (ili njihov ekvivalent). To su skoro uveli a ja nisam stigao da to uradim na vreme :( tako da do daljnjeg nema kupovine kod Turaka za mene

Pa ja sam 1000 TL platio oko $40, ajde mozda koji dolar preko zbog konverzije kad sam kupovao USDT i $1 za fee pri prebacivanju. Ajde neka bude $45 sve ukupno.
Ove igre sam platio 717,14 TL, sto bi znacilo da su me ispale oko $32 kad sve preracunamo. Da sam kupovao sve ovo na US nalogu, ispalo bi me $89,75, na UK £75,10. Da kazemo da bih ucario malcice na jeftinijim PSN vaucerima, ispalo bi me npr $85 i £70, a £70~=$87. Ajde da sve zaokruzim i napravim jos lufta za popust na vaucer, pa neka bude u oba slucaja $80.

Kad se sve uporedi, platio sam $32, naspram $80 koliko bih platio na drugim regionima. Slazem se da se oni (turci/rusi) dosta ugradjuju, ali kad sam sve stavio na papir, meni se ova TL varijanta uspomoc plati.market mnogo vise isplatila.

Naravno, iscimao sam se malo da nadjem sto povoljnijeg prodavca, jer neki solidno vise deru. Taj lik sto si ga nasao za 108e za 1850TL je bas preskup. Evo koliko bi ispalo kod ovog "mog". Naravno malo vise ispadne u dolarima.

Pogledajte prilog 414268

Zapravo, sad sam malo pogledao, on se uopste ne ugradjuje puno, jer po guglu 1850 TL = 58.85e.

@Punkass - jos pre nego sto sam aktivirao PS, istrazivao sam malo te virtuelne varijante, ali tada nisam nasao nesto da mi je delovalo jednostavno da se odradi iz Srbije. Bacicu pogled na te sto si predlozio, doduse ova Oldubil mi je nesto poznata.
Baci u PP link ka tom tvom prodavcu...

Dobro, opste je poznato da se uz Premium dobija Stream opcija, Trial opcija i katalog klasika sa PS1, PS2, PSP, itd... tako da nista ne cudi ovo gore za novembar.

God of war Ragnarok
Hogwarts legacy
Diablo IV
Sve tri igre na Ananasu su po 5999.
Trenutno daju brdo vaucera od 2500 za kupovinu iznad 6000.
Treba dodati nesto najjeftinije da predje magicnu cifru i imate igru za 3500.
Ima i igara za 4000 pa se moze koristiti kod od 1500 din.
Bacite pogled, to je najpovoljnije za diskove trenutno.

Nazad
Vrh Dno