Šta je novo?

Veš mašine

Nikako jer nema potrebe, ispira se prilikom ciklusa pranja veša ili više kao dok se ne rastavi (tp sušilica princip)?

Meni je posle isteka garancije crkao onaj trokraki elektromagnetni ventil ili kako vec, LG model za sušenje i pranje tj obrnuto. Čim je prošlo 5god on riknuo. Kao da ih programiraju.
Ostaje mi još 5god garancije na inverter motor. Ako crkne posle tih 5, kupiću novu

Je li Beko B3WFU 77225 WB dobra kupovina za 30000? Valja li čemu?

Videh i Gorenje WNPI 84 BDS za 34k...
Narucio sam beko b3wfz77225, u Gigatronu, juce je stigla.
Danas, kad smo pokusali da je pustimo u rad, nakon odabira programa i starta pojavila se neka greka (tSt ili t5t).
Da li neko imao slican problem?

Prilozi

• 20231118_115712.jpg
    20231118_115712.jpg
    112 KB · Pregleda: 38
@maxy @tobacco road
Opet ja sa nedoumicama oko registracije😄 u prethodnim postovima ste pisali da ste se registrovali za 15 godina na inverter motor, ali naše mašine ( nisam 100% siguran za maksijevu jer nije isti model kao tobakov i moj) nisu inverter već direct motion (by the way nije mi baš najjasnija razlika između ta dva motora)… te se prema tome valjda registruju u posebnom odeljku na Hajerovm sajtu za direct motion motore, a ne inverter!? 🤔

@maxy @tobacco road
Opet ja sa nedoumicama oko registracije😄 u prethodnim postovima ste pisali da ste se registrovali za 15 godina na inverter motor, ali naše mašine ( nisam 100% siguran za maksijevu jer nije isti model kao tobakov i moj) nisu inverter već direct motion (by the way nije mi baš najjasnija razlika između ta dva motora)… te se prema tome valjda registruju u posebnom odeljku na Hajerovm sajtu za direct motion motore, a ne inverter!? 🤔
Imas u pp link za registraciju za motor.

Direct motion je inverter motor na bubnju. Nema kaiša.

Narucio sam beko b3wfz77225, u Gigatronu, juce je stigla.
Danas, kad smo pokusali da je pustimo u rad, nakon odabira programa i starta pojavila se neka greka (tSt ili t5t).
Da li neko imao slican problem?
Greske su Ex
Ovo je valjda E5, a tvoj displej kao da ima kvar.
E5 je greska u odvodu

Treba da ih nazove, mislim na tehničku podršku, i da pita kako se isključuje test režim.

Gde su servisi za Bosch i Electrolux, kakvi su? Jesu li ažurni, imaju li delova, jesu li skupi...?

Boš ovlašćeni je skup.

Specijalelektro u BG je centralni Bosch servis. Imaju ih još po Beogradu, ne znam za druga mesta.
Dobiti taj glavni servis na telefon je gotovo nemoguća misija; treba brdo vremena i živaca. Delova imaju (po jednom mom iskustvu sa ugradnom rernom).
Mene je razočaralo što ne žele da daju informaciju ni koliko okvirno može da košta popravka, pa čak ni ako imaš tačan naziv i serijski broj uređaja i precizno pitaš za deo. Moraš da odneseš uređaj kod njih ili da platiš dolazak servisera (mislim da je oko 3000-3500 din) da bi saznao cenu dela i popravke i da tek onda odlučiš o isplativosti popravke.
Drugi servis koji servisira njihove uređaje je Ignis; prema mom iskustvu užasna komunikacija, a oni nažalost servisiraju i LG.
Zvao sam i neki treći (zaboravio sam koji), ali mi odmah rekli da su u velikoj gužvi i da pozovem neki drugi servis.

Zbog takvog stava servisa prodao sam na KP tako poluispravan uređaj i kupio od drugog proizvođača.

Poslednja izmena:
Tetigasad.
Nameračio sam se da uzmem Bosch mašinu u Gigatronu jer nije prevelika razlika u ceni u odnosu na često preporučivane Gorenje/Beko mašine ali ako su im servisi takvi...
Ok, možda će se kvariti ređe ali ako treba da počupam kosu kad se budu pokvarile...

Nikako ne znači da su svima iskustva kao moja. Uzmi sa rezervom, jer uvek ima slučaja da neko loše prođe, a neko dobro.
Takođe ne znači da su drugi servisi bolji ili lošiji.
Ja lično bih verovatno opet pre uzeo njihov uređaj u odnosu na Beko ili Gorenje.

Ja razmisljam da mi sve od bele tehnike bude Electrolux/Aeg. Do sada nisam imao losa iskustva sa njihovim proizvodima.

Pozdrav svima, kupujemo veš mašinu posle 13 godina 😁 do sada je lepo služilo staro gorenje, dvoumim se između Bosch i LG, ova dva modela

Sta mislite ?

Hvala.

Specijalelektro je dobar servis - ja sam imao npr "reklamaciju" gde mi se je zaglavio novčić u propeleru pumpe mašine za veš, nisu mi naplatili ništa.
Na sudomašini su imali dve intervencije - recall zbog padanja vrata, uradjen nakon isteka garancije potpuno besplatno i ugradnja neke zaptivke jer je curila, naplaćeno nešto relativno malo.

Da li neko ima iskustva sa Gorenje Mašina za pranje i sušenje veša W3D2A854ADS?

Preporuka za neku u tom cenovnom rangu, da ima 5 godina garancije? Nije obavezna funkcija susenja.

Evo nakon nekoliko pranja prvi utisci o Haier mašini. Mala kompaktna, solidnih performansi... Dobro pere, još bolje suši. Izbor i versatilnost programa bi mogla biti malo bolja, ali to je valjda i do navike upotrebe određenih programa. Pretpostavljam da je to bolje na modelima sa wifi izborom programa. Do tri dodatna ispiranja su super opcija. U poređenju sa Miele mašinom ono što za sad mogu da kažem da je kineskinja nešto bučnija, ne mnogo ali Miele je ipak tiša. Sa druge strane mislim da je centrifuga efikasnija na Haier mašini.

U svakom slučaju, ovako nakon nekih prvih utisaka, preporuka od mene.

Verovatno je centrifuga bolja zbog velikog prečnika bubnja, a za isti broj obrtaja.

Gde su servisi za Bosch i Electrolux, kakvi su? Jesu li ažurni, imaju li delova, jesu li skupi...?
Imaju bosch ovlasceni sve delove, poruce iz inostranstva (2 sedmice) ako nema ili je neki stariji model, samo sto kosta solidno sve to, poslednji put je bilo 100evra za deo koji kosta 15evra (moje guglanje po nemackim sajtovima), i kad su bili zamenili i termostat besplatno jer navodno nije dobar iz te serije.

Da se pozalim za moju LG za pranje i sušenje. Otišao je magnetni ventil i to odmah posle produžene garancije od 5god za koju sam zakasnio 2 meseca za prijavu pa mi nije krivo.
Model F4J6VG0W
Popravka u ovlašćenom servisu 9.000 tj 4.500 deo i toliko dolazak sa zamenom.

Naručih u Metalcu Bosch WAN24166BY za 50-ak hiljada...

Dok je u garanciji kontaktiram Metalac za kvarove pa oni prosleđuju a kad istekne šta mi Bog da...valjda se neće kvariti često.

Nocas mi je pukla kada na matoroj Gorenje masini, odradila je svoje.

Obzirom da je poslednji dan novembra, da li postoji neka Black November ponuda koju ne bi trebalo propustiti danas? Ili su cene standardne uvek, pa da prelistam temu polako i odaberem.

Bitna stavka je da je Slim (~45cm dubina), nemam prostora u kupatilu. I voleo bih da nije bucna.

Да ли је неко користи оне гумене подметач за ногице. Има и на Алију да се поруче.

Prilozi

• Screenshot_2023-12-03-13-17-38-717_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2023-12-03-13-17-38-717_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    90 KB · Pregleda: 13
Ja sam koristio kada sam je kupio ali je i dalje setala kada nije dobro napunjena, mozda bi sada bila stabilnija da ih vratim jer sam stavio preko nje susaru ali me mrzi da skidam masinu stavljam podmetace i vracam masinu.

Nego, imam situaciju i sada je pitanje sta je problem, situacija je sa kvalitetom pranja, naime danas smo prali beo ves, na 90, poram higijena, traji skoro tri ipo sati, decje gace koje su bile ukakene i jedan casrsaf na koji je presla kaka nisu bili oprani kako treba. Koristimo Merix prasak.
Ranije je zena primecivala da njen donji ves nije iealno opran ostaju tragovi sekreta. Sad je pitanje da li je do praska, koristili smo ona oba praska iz DM i isto je bilo, ostalo je da probamo neko od ovih kao kvalitetnijih Tide, Ariel...
Mozda je i problem sto masina malo prima vodu i najverovatnije uopste i ne greje do 90C

Ako ti malo prima vodu kao ova gorenje koju imam ja nema ti druge nego balonče i dopuni je vodom ko ja što radim.
Neznam kakvi su to inženjeri izmislili da mašina prima vodu dok se bubanj ne okreće, i ako si stavio više veše veš upije svu vodu i deo ostane i suv.
Staru gorenje koju sam imao kada počne da prima vodu krene i bubanj da okreće i na kraju sve pliva u vodi.

Nazad
Vrh Dno