Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Sto bi rekla moja sestra Karizi je bolesnik ali ja proguta 4 njegove knjige samo tako. Poslednja Gospodar iz senke.

Život čoveka na Balkanu - Stanislav Krakov

17005916233101198639120.jpg

Prilozi

• 17005917510071813758947.jpg
    17005917510071813758947.jpg
    227.3 KB · Pregleda: 26
Čitam treći deo serijala o inspektoru Leu Demidovu (Agent 6) od Tom Rob Smita, i nije za preporuku...
Koliko je prvi bio dobar, drugi je imao neke čudne izlete
Učiteljica skače sa 6. sprata sa sve pištoljem za pojasom
ovaj treći je ubio u pojam...
Po prvom delu je snimljen i film , Child 44.

Trust - Hernan Diaz
(ko) dobitnik Pultzera za fikciju, ove godine
Odavno mi se nije desilo da želim da počnem da čitam iz početka, odmah pošto sam završio knjigu. Sigurno najbolje što sam pročitao ove godine.
Toplo preporučujem!
Ponovno čitanje će ipak sačekati, ali će se sigurno desiti 😊

Ja počeo Invisible Man novelu od Ralph Ellison-a. Nikad nisam čitao ništa o rasizmu pa cu videti kako ce mi ovo leći .

Deca Zla od Majica. Svaka preporuka da se procita. Sada mogu da se bacim na seriju.

Nisam zalazio na temu ali sam imao zanimljivo iskustvo pa rekoh da podelim. Pre nekoliko godina sam procitao Valis i krenuo sinoć Prodor Božanskog.

Strana 23 sam kraj 1. poglavlja Ašer bulazni sam sa sobom i rečenica "Radio prijemnik je zapucketao." U tom istom momentu se meni pali AVR koji ima inače pucketajući zvuk pri paljenju i kome nije strano da se upali 1 u 15 dana sam od sebe. Navodno TV preko arc-a šalje signal od SBBa pali ga na 5 minuta i gasi negde u to vreme. Ali verovatnoća da se to desi u istom trenutku, istom deliću sekunde kada sam pročitao tu rečenicu i još uzimajući u obzir tematiku knjiga iz ove triologije genijalnog F.Dicka je nešto što nikada neću zaboraviti.

Prilozi

• 1701724965762408716865140568562.jpg
    1701724965762408716865140568562.jpg
    254.9 KB · Pregleda: 18
Kurt Vonnegut-Slaughterhouse Five

Pročitao sam knjigu jednom pre 20+ godina kada sam bio klinac i kada nisam imao pojma o životu (nemam ni sada ali dobro) i zato što sam video da je Fox Molder pominje u nekoj od epizoda X Filesa kao jednu od najboljih knjiga.

Sad sam je uzeo na sajmu knjiga i stajala mi je pa dobrih mesec dana, juče uzmem da je čitam i pročitam je u jednom dahu.

Fantastična knjiga i delo po svim parametrima
Ceo dan juče kako je pročitah i sad razmišljam o nekim njenim delovima i vraćao sam se opet da iščitam neka poglavlja.

Ne znam ko je rekao ali je bio u pravu da svaku knjigu treba čitati tri puta: jednom u detinjstvu, jednom u mladosti i jednom u zrelom dobu

Preporuka za knjigu. Šteta što su napisali samo dve knjige.
IMG_7485.jpeg

Hvala nisam znao. Ali kada god odem na internet daje samo te dve knjige. Mozda ostale nisu prevedene.
Možda omot ne obećava ali je knjiga super. 😉
A i ne znam Švedski.

Poslednja izmena:
Verovatno da nisu prevedene na srpski pošto osim te dve eto nisu prevedene ni na engleski...
Koliko vidim ima snimljena serija sa takođe 2 sezone.

Ima li ta serija naziv i ima li prevod na srpski?
Je l' citao neko trilogiju Milenijum od Stiga Lasona? Gledao sam doduse film po prvoj knjizi i mislim da se zvao Devojka sa tetovazom zmaja.

Poslednja izmena:
Hvala ti. :)

Ima li ta serija naziv i ima li prevod na srpski?
Je l' citao neko trilogiju Milenijum od Stiga Lasona? Gledao sam doduse film po prvoj knjizi i mislim da se zvao Devojka sa tetovazom zmaja.
Davno beše, ali vredi pročitati, drži pažnju. Film postoji u američkoj i evropskoj verziji.

Pozdrav svima. Da li neko zna gde bih mogao kod nas naci knjigu "Devojka u ledu " Robert Brindza ?
Mozete i predloziti knjige slicne ovoj :)

Trenutno citam Hipnotizer od Las Keplera pa me interesuje da li su njihovi (bracni par koji pise) trileri povezani. Jer sam video jedan njihov roman na ozbiljnom snizenju. A ljubitelj sam tog skandinavskog pisanja trilera.

Slažem se, knjiga>evropski film>američki film.

Završio Last Arguments of Kings (First Law trilogiju)

Šta znam, nekako mi nedorečeno na kraju ostalo.

Glokta možda i najjači lik u sva tri dela, Bloody Nine, Ferro, Bayaz...onako.

Šta čitati dalje? Nastaviti sa Best Served Cold i ostalima iz tog ili preći odmah na Age Of Madness?

• Like
Reagovanja: KMN

Šta čitati dalje? Nastaviti sa Best Served Cold i ostalima iz tog ili preći odmah na Age Of Madness?
Age of Madness mi je u listi za čitanje, a što se tiče Prvog zakona, pročitao sam svih 6, ja lično bih preskočio druge tri.
Po meni to su samo spin-off knjige, da se popuni budžet. Svaka je za sebe.

Na kraju krajeva, probaj pa vidi. :)

Čitaj sve, jer su čak i te spin off knjige iz sveta First Law dobre do odlične.
Od Aberkrombija je jedino slabiji Shattered Sea serijal.
Sve ostalo za preporuku.

Ja bih nastavio, meni je Best Served Cold dobra, davno sam čitao.
Baš nedavno sam čitao Age Of Madness, OK je ali mi nije nešto posebno.
Slažem se da je od Aberkrombija jedino slabiji Shattered Sea serijal.

Vrh Dno