Šta je novo?

iPhone 14

Nema pravila kada bude 30-ak % posto kada ga stavim na punjac. Nekad je to vece nekada jutro a nekad tokom dana. Znam samo da sam zbog interneta,muzike i slika sada kada sam bio u Italiji telefon cesto punio i nosio eksternu bateriju za svaki slucaj u rancu.

Mini je već druga priča tu je baterija već prilično manja od ostalih modela, razumljivo je da moraš češće da ga puniš nego što bi to slučaj bio sa nekim modelom standardne veličine a da ne pominjem max i plus modele

Pa zato i hocu da idem na veci model to jest srednji. Ili najnoviji 15 (crni jer su ove druge boje za mene 🤢) ili da ustedim pare pa na 13 (14 me interesuje) i to srvena boja ako ga jos imaju na KP-u.

Žena ima 13 crveni a ja 15 crni. Nema greške ni sa jednim, ali 15 ipak malo lepše radi. 6 gb rama i A16 su dobitna kombinacija. Plus mat leđa i blago zaobljene ivice i kamera sa 14 pro...

Poslednja izmena:
Ako si u dilemi isključivo između tih navedenih modela i ako imaš nameru da ga koristiš bar toliko kao što kažeš, onda nemaš dilemu, kupiš 15 kao najnoviji model.

On topic, pošto je tema za 14 modele, nisam primetio nikakvu bržu degradaciju baterije na Pro modelu nakon sedam meseci korišćenja. Možda nisam merodavan pošto se praktično svaki iPhone, po tom pitanju, kod mene identično ponaša. Da se ogradim, nisam koristio Pro Max modele.

Da, izvinjavam se za off, više sam hteo čoveku da odgovorim za dilemu jer ja imam baš te oko kojih se dvoumi. Ali slažem se za ovo, Apple ipak sve lepo ispegla kao na primer sad ovo sa pregrevanjem 15 pro. A ko zna kako ljudi koriste telefon pa im ide baterija brže na 14 seriji

Hvala ti na savetu. Kod tebe je to bukvalno iz prve ruke poredjenje 13 i 15 (i to bas sa bojama koje se meni dopadaju). Gledao sam onaj tvoj video na YouTube o prezentaciji 15-ce ali da ne idem vise u off ovo je tema o 14 seriji.
p.s. Ja samo prenosim ono sto sam procitao na netu ili video na YouTube kada je baterija kod 14 Pro u pitanju. :rolleyes: Da me neko ne proglasi da sirim dezinformacije. :)

• Like
Reagovanja: iOS
Tačno je za pro i bateriju, na mom modelu je 6 meseci držao na 100%, sad posle godinu dana korišćenja već pao na 90%. Primetio sam i da baterija traje kraće. Uveče bude već na 20-25%, dok odem na spavanje bude i ispod 20, a ne mogu uvek da ga stavim na punjenje u toku dana.

Koristi li ko 17.2 beta 2 na 14 pro? I jel put da se dodje do develer beta updateova tako sto se izadje na developer sekciju sajta, izabere se ios i download-uje to nesto sto otkljucava da dobijem i betu u settingsu? Nisam to pre radio, a ovaj 17.1.1 me bas nervira hocu da ga maknem sto pre.

^ koliko sam upućen to samo radi u USA

Meni malopre stigla ovo obaveštenje. Takođe, onu ikonicu satelita sam prekjuče video u avionu kad smo bili u vazduhu. Bem li ga

^ a gde si bio ako može da se zna? The feature only works in the USA, Canada, Oceania, and a handful of European countries

^ piše i za neke delove evrope pa je moguće da je tu uhvatio signal.

Pojma nemamsad mi krivo što nisam slikao ekran. Mogao bi neko ko leti ubuduće da obrati pažnju na to, samo da nr uključi ono avionče nego da ostavi onako bez mreže. Sad mi kaže sin da nam se to pojavilo u Španiji kaf smo uzleteli, ja zaboravio kad bilo. Znači kod nas nema ali tamo bilo

^ mi kao zemlja najverovatnije to nećemo nikad dobiti, ali eto polako šire kroz evropu što nije loše u slučaju da se čovek negde izgubi i nema signala.

bravo za Huawei

Probah i ovde (Nemacka) radi izgleda:
1700206879738.png

Usluga besplatna 2 godine nakon aktivacije uredjaja, posle verovatno "karakteristicna" cena :D

to vas vise koristi isti nalog ili si omasio quote?

ima to apple pre huawei, sto je totalno nebitno za ovu temu i ovaj podforum

Sreća da nikome ne trebaju laganiji telefoni jer je to odraz lošeg kvaliteta.

Deep purple boju naci je umetnost po oglasima a da je nov i da nema na dodjem ti garanciju. Ima sada "akcija" od 128GB u iStyle-u. Mislim da se ne isplati jer je oko 160k ako sam video dobro.

Vrh Dno