Šta je novo?

iPhone 14

@Nikola mJet Ima i logike zbog manje frame-ova, ali je opet pitanje šta želimo snimkom. Više detalja ili smooth snimak :). Svakako nema greške sa jabukom kod video snimanja.

Realno da se vidi baterija ne može preko BH. Ubacite shortcut battery stats. Idite u settings/privacy & security/analytics & improvements/analytics data/analytics zadnji datum u gornjem desnom uglu share i izaberite battery stats.
Prvo napravim shortcut ili prvo ovo u settings, vec mi je proslo 24h?
Nasao sam😁

Poslednja izmena:
^ dok ja odgovorim ti se rešio 😀

Je l ima neko da je sa iPhone 13 presao na iPhone 14 Pro? Kopka me najvise 120hz displej i bolja kamera.

Pozdrav!
Zanima me koju tastaturu koristite na iPhone-u i da li na Swiftkey-u ima ćirilica?

Probao sam razne tastature ali nekako mi je stock iOS tastatura najbolja 🤷🏻‍♂️
Mene najvise nervira sto ma koja 3rd party tastatura da je default-na, uvek negde u nekom prozoru, nekom podesavanju, iskoci iOS-ova. Od tada, nekih par godina, iskljucivo iOS tastaturu koristim i navikao se.

Je l ima neko da je sa iPhone 13 presao na iPhone 14 Pro? Kopka me najvise 120hz displej i bolja kamera.
Ja sam na 14P ali mi deluje da 13PM ima bolji HDR, nekako je kod 14-ce HDR "prigušen". Više mi se sviđaju slike sa 13PM.
S druge strane, koristim iPad pro, i kad uzmem iPad air taj nedostatak 120Hz je baš, onako, uočljiv

Ja sam na 14P ali mi deluje da 13PM ima bolji HDR, nekako je kod 14-ce HDR "prigušen". Više mi se sviđaju slike sa 13PM.
S druge strane, koristim iPad pro, i kad uzmem iPad air taj nedostatak 120Hz je baš, onako, uočljiv
U velikoj sam nedoumici sta da radim, planirao sam da 13 dam zeni a da sebi uzmem 14 Pro. Ali vidim da svi preporucuju da se ide na 14PM zbog baterije jer je osetno bolja, 90e je samo razlika u ceni izmedju 14Pro i 14PM. Ali kod 14PM mi se ne svidja velicina telefona, za mene je nekako velicina obicnog modela taman. Najvise zbog cega bih presao je 120hz i bolja kamera.

Ja sam koristio uvem PM ali sam presao na 13 pro i sad 14 pro. Nikad se nisam pokajao. Mislio sam da ce mi pro biti mali ali jok. Ono je cigletina koje je komforna samo kad lezis pa ga drzis sa dve ruke,bar meni.

Baterija je OK, ja telefon koristimi kao privatni i kao službeni i uvek na kraju dana ostane oko 50%. To je dosta telefoniranja u toku dana, slanja poruka, čitanje i odgovaranje na mailove i u manjoj meri društvene mreže. Dosta sam na Spotify-u, druge streaming servise ne koristim. Telefon je još nov, 4-5 meseci, ali za sada sam sasvim zadovoljavan baterijom. Doduše, ne opterećujem se previše.
edit: da dodam, kad koristim intezivno kameru e tada se baterija bukvalno topi. Ali to ne koristim često, osim kad sam na nekom putovanju, a i smatram to normalnim ponašanjem.

I koristis jednu karticu i sa sluzbeni i privatni? Tako ti ostane toliko inace, nema sanse.

U velikoj sam nedoumici sta da radim, planirao sam da 13 dam zeni a da sebi uzmem 14 Pro. Ali vidim da svi preporucuju da se ide na 14PM zbog baterije jer je osetno bolja, 90e je samo razlika u ceni izmedju 14Pro i 14PM. Ali kod 14PM mi se ne svidja velicina telefona, za mene je nekako velicina obicnog modela taman. Najvise zbog cega bih presao je 120hz i bolja kamera.
Koristio sam ja 14 Pro pa sam prešao na 14PM. Ako ti ne odgovara PM uzmi slobodno Pro jer nije baš toliko velika razlika u autonomiji (ostane više % na kraju dana uz nešto veći SOT ali i Pro izgura dan lagano). Realno PM je osetno teži i nije baš za korišćenje jednom rukom, nekad je neprijatan za nošenje u džepu.

Meni je iskrsla dobra ponuda za PM pa sam prešao, inače ne bih jer mi je manji model idealan i za nošenje i džepu i za korišćenje jednom rukom. Ono što mi je malo smetalo je ista veličina pilule kao i na PM (kapiram isti senzor, ali zauzima više prostora pošto je ekran manji 😅).

Vase misljenje, da li vredi ~130e vise dati za 14 pro, umesto 15 obicne, govorim o KP prodavcima. Ja sam tokom cele godine zagrejan za 14 Pro i otprilike taman do marta bih bio spreman da uzmem novi telefon (moguce i pre, sve dok ima novih 14 pro na kp). Trenutno imam SE 2020, generalno sam zadovoljan sa njim, sem baterije koja je sad sa 77% bas ocajna i vreme je za novi telefon. Sto se tice nekih razlika, nema ih preterano sem ekrana. Umem da primetim razliku od 120Hz, recimo kad je devojka kupila 13 Pro Max, ja nisam znao da on ima promotion, al sam video da je bas glatko, ona nije primetila uopste. Jos ja kao poredim moj SE i njen, i dalje nije skontala o cemu pricam 🤣

A drugo pitanje je da li ima neko silver 14 pro, da li se kajete sto ste uzeli tu boju?

@DGoran da, imam jednu karticu koju koristim i kao službeni i privatni broj, to je esim. Ali imam i fizičku karticu (UK, Lebara) koja je uvek na mreži

Ja sam imao Yettel i A1 i bas je osetno sisalo bateriju. Odlicno ako ti je tako.

Vase misljenje, da li vredi ~130e vise dati za 14 pro, umesto 15 obicne, govorim o KP prodavcima. Ja sam tokom cele godine zagrejan za 14 Pro i otprilike taman do marta bih bio spreman da uzmem novi telefon (moguce i pre, sve dok ima novih 14 pro na kp). Trenutno imam SE 2020, generalno sam zadovoljan sa njim, sem baterije koja je sad sa 77% bas ocajna i vreme je za novi telefon. Sto se tice nekih razlika, nema ih preterano sem ekrana. Umem da primetim razliku od 120Hz, recimo kad je devojka kupila 13 Pro Max, ja nisam znao da on ima promotion, al sam video da je bas glatko, ona nije primetila uopste. Jos ja kao poredim moj SE i njen, i dalje nije skontala o cemu pricam 🤣

A drugo pitanje je da li ima neko silver 14 pro, da li se kajete sto ste uzeli tu boju?
14 pro, naravno da vredi. cene obicne 15 bas brzo padaju, koleginica je skoro nasla za 700e star 5 dana.Presla je sa Samsunga A53 i prvo sto me je pitala, jel mi ovo sve u redu, nesto mi secka, primecuje i ona koja ne razume o cemu se radi.

14 pro, naravno da vredi. cene obicne 15 bas brzo padaju, koleginica je skoro nasla za 700e star 5 dana.Presla je sa Samsunga A53 i prvo sto me je pitala, jel mi ovo sve u redu, nesto mi secka, primecuje i ona koja ne razume o cemu se radi.
Cuo sam se sa tim prodavcem, jedino sto je problem je da ce imati 14 pro na stanju jos jedno nedelju, dve, posle toga vise nece dobijati. Ja sam mislio da je to do marta da ce imati na stanju... Odvlaci me kupovina polovnog, iako je ovaj moj SE bio polovan kupljen. Je l i dalje stojis pri tome da treba da uzmem 14 Pro i koji je neki minimum koji treba da tražim da ima battery health?

Ja imam utisak da trenutno na forumu u sekciji iphone 13-14-15 postoji jedna osoba sa 10 nickova koja je toliko neodlucna, i toliko puta trazi od drugih da mu izaberu telefon da je to neverovatno. I kazes coveku sve o 14 pro, kaze mu jos 10 ljudi i on opet pita, isto i o 13 i o 15. Covece, ko god da si, nemoj silovati forum i ljude na istom, ne resavas stambeno pitanje vec telefon koji ako ti se ne svidi prodas za 10min i uzmes drugi pobogu...
Izvinjavam se unapred svima ali preterase ga..

Evo i ja se neckam ali samo izmedju 13 i 15 obicne. ;) Htedoh 14 Pro ali zbog problema sa brzim padom BH sam odustao. Plus modeli su mi preveliki a o PM ne razmisljam. To je cenovno za mene druga galaksija.

Htedoh 14 Pro ali zbog problema sa brzim padom BH sam odustao
Ne znam odakle ti to, ja sam 14 pro kupio u aprilu evo sada nakon 7 meseci BH i dalje 100%…Doduše ne igram igre, nisam zahtevan korisnik koji po čitav dan ne ispušta telefon iz ruku, standardna prosečna upotreba kakvu verujem da većina ljudi praktikuje.

Ma gde pro i pro max gube bateriju. Pa meni je za 8 meseci 14pm i dalje bio na 100%. Jednostavno nemojte spusti bateriju ispod 20% I neće biti problema. Ali ljudi često dopuste da ode telefon na 5% što je uništi.

Meni nijednom nije išao ispod 20% pa evo bh na 96 posle 6 meseci. Dakle nije baš da ne pada

^ koliko imaš ciklusa punjenja? Ja sam imao za 8 meseci 121 ciklusa što dođe punjenje na skoro dva dana. Vrlo je bitno i punjenje, ja sam moj punio noću preko PC bez fast charging.

Ne znam ni gde se to gleda. Ali punim ga svaku noć koliko god da je ostalo baterije.

^ to se vidi preko shortcut battery status.

Ja sam moj 13 Mini apdejtovao na v16.7.2 i BH mi je 97% posle 15 meseci. Imao sam 233 ciklusa punjenja. Nisam ni ja heavy user.
A ovo za degradaciju baterije na 14 Pro sam pogledao na vise mesta na internetu. Pa sam se uplasio jer sada kada bih menjao telefon voleo bih bar 4 godine da budem miran da ne razmisljam o bateriji. Meni kada padne na 30-ak posto hvata me panika da nece izdrzati pogotovo sada kada sam putovao turisticki pa mi je trebao internet i kamera za slikanje i pravljenje video zapisa.

^ ti otprilike koristiš kao i ja, punjenje na skoro dva dana. Kolega je uzeo 14pm star 20 dana. Kad smo odraditi shorcut i pogledali imao je 32 punjenja kompletnog ciklusa. Iskreno ta osoba ne znam šta je radila tom telefonu da je toliko rokao bateriju.

Nazad
Vrh Dno