Nisam imao vremena pre, da ispisem svoje iskustvo sa ovim banditima, mozda ce nekome biti korisno, elem..
Ja imam ugovor na 24m optika je u pitanju. pre nego sam zakljucio ugovor pregovarao sam sa njima i dobio da prvih 12m placam 1099, a drugih 12m 1619din. E sada krece zaplet, u novembru prosle godine sam video da uvode tu famoznu stavku "odrzavanje mreze" u vrednosti 350 din i reagovao, poslao im e mail i dobio povratnu info da sam ja izuzet od poskupljenja. Sledeci mesec iako su obecali poskupe mi ugovor, ja opet reagujem i oni isprave i to je trajalo tih prvih 12m gde sam zaista placao 1099 din. Oni su jednostavno tu stavku odrzavanja ubacili u cenu paketa pa mi je paket kostao 750 + odrzavanje i dobijao sam tu zagarantovanu cenu.
U avgustu mi je istekla prva polovina ugovora i na prvom racunu gde sam trebao da platim 1619 vidim da mi je stiglo 1969din, otvorim ja racun i vidim da su uveli opet odrzavanje, posaljem e mail i objasnim da sam ja izuzet i screen shotu-ijem im njihov e mail iz novembra gde lepo pise da sam izuzet. Stigne mi odgovor da je sve u redu i da to tako treba, ja im opet posaljem e mail i kazem da cu da zovem ratel odmah ako ovo ne isprave, posle dan dva mi se javi neka njihova radnica, i steta sto nisam snimio taj razgovor, toliku kolicinu gluposti i vredjanja zdravog razuma, izvrtanja cinjenica nikada nisam doziveo. Ja sam izmenjao sve operatere, imao sam natezanja i sa MTS-om, SBB-om, ali tamo nikada nisam ovo doziveo, pazite objasnjenje njihove radnice, "Gospodine Veljko, vi ste imali ugovor podeljen na 2 dela, prva polovina veci popust, e kada je istekla prva polovina gde ste bili izuzeti od placanja odrzavanja u drugoj polovini placate odrzavanje". Rekoh gospodjo, da li ste vi citali moj ugovor i njega sam vam poslao e mail-om, u drugoj polovini ja treba da placam 1619din a ne 1969, ugovor je ugovor i traje 24m kakve bre polovine ?" Ne ne, sve je u redu sa nase strane, to vam je stavka u ugovoru, imali ste rok za zalbu mesec dana od objave da raskinete ugovor. JA sam prvo cutao jedno 10sec da dodjem sebi, jer mi nije bilo jasno dal se zena sprda samnom, rekoh gospodjo to je bilo pre 10 meseci i reagovao sam, poslao sam vam e mail gde trazim raskid, jeste li vi uopste procitali moj email gde sam vam sve dokumentovao, pa naravno da je istekao period od mesec dana za zalbu kada je to bilo pre 10 meseci, kako objasnjavate da sam tih 10m placao 1099 kako i pise u ugovoru, ona se opet vraca na podelu ugovora na 2 dela, tu sam vec poceo da ispaljujem, rekoh aman zeno u ugovoru mi pise 1619 kako onda saljete fakturu na 1969 je li vi mene to *****avate, ugovor traje 24m kakve bre podele. Uglavnom ona je sve vreme bezobrazno drvila o podelim na 2 dela i da imaju pravo da uvedu odrzavanje, na to sm ja rekao da sto se mene tice neka uvedu sta god hoce i da mi daju raskid, ona je rekla moze ali da platim sve do kraja, e tu sam skroz ispalio i rekao da cu da im platim pippp i da cemo se cuti opet vrlo brzo i zalupio klosarki telefon.
Napisao sam prigovor ratelu, poslao im sve e mail-ove i prepiske sa orionom, objasnio detaljno situaciju, isti e mail sam poslao i efektivi. Ovo je skraceno, mi smo se natezali dobrih 10 min i toliki bezobrazluk i izvrtanje cinjenica nisam doziveo nikada, ja jednostavno ne dozvoljavam da mi niko dira ugovor, dok mi traje ugovor, toliko ima da placam kada on istekne, onda vi odredite cenu a ja cu da se izjasnim da li mi to odgovara...
u Medjuvremenu sam im platio jos jedan uvecan racun za 350 din da mi klosari ne iskljuce net dok ne stigne odgovor ratela, ko ne zna kako funkcionise ratel, oni prvo salju vas e mail operatoru na koga imate prigovor i oni imaju neki period da se izjasne pa onda oni presudjuju i salju vam odgovor na kucnu adresu, valjda posle 15 dana od dana njihove presude.
Elem, posle 15-tak dana zvoni mi telefon, javi se neki lik i predstavi se kao radnik oriona u racunovodstvu, kaze "gospodine pretreski smo vas slucaj i uvideli smo da smo pogresili i bice vam vraceno 700 din koliko ste vise platili kroz pretplatu". Rekoh znas kako, hocu da mi to saopsti gospodja koja je razgovarala samnom proslog puta, imam neodoljivu potrebu da mi bas ona to saopsti, ovaj lik je poceo da vrda kako oni nisu u istom odeljenju, pa dobro rekoh, imate vi mogucnost sigurno da je obavestite, samo da mi ona to saopsti, uglavnom on je rekao da stvarno ne moze to da obavi i da je on samo ovlascen da mi kaze da cu dobiti pare nazad.
Uglavnom, kada smatrate da ste u pravu, a opeter odbija da saradjuje, odmah se zalite regulatornom telu jer su ovde operateri naucili da vecina stvari moze da prodje nekaznjeno jer su krajnji korisnici neobavesteni i dobrim delom nepismeni, pa ne umeju da ostvare svoja prava i bukvalno idu djonom na vas, meni je orion 3 puta pokusavao da digne cenu i dobili su da ne kazem sta...
Odgovor od ratela mi nije nikada stigao, zvacu ovih dana da vidim sta je sa tim, ako budem imao odobrenje za raskid ima da ih oladim za ovih 10-tak meseci ugovora da se puse. A sigurno je da je pozitivan inace se lopovi sigurno ne bi setili da sam ostecen i da mi vrate pare.