Проблем са Суперновом је рангирање чланова. Као што си и сам рекао, кад пола Новог Београда нема сигнал, то се брзо уочава и брзо решава.Slično loša i nestručna kao kod Supernove. Tj u zavisnosti od problematike za neke stvari je Supernova nešto gora ( ne zovem ih ja džabe SuperSr*nje i Zlo v2.0: jer su skupi kao da su Telekom a nude uslugu i podršku na nivou oko ili ispod ZLOrion+a).
Radi im u call centru gomila studenata. Kad sam ih zvao čak sam imao problem i da ih čujem jer zvuče kao da su na dnu bunara.
Tokom korona karantina je bilo i 2-3 epizode gde se kao jave a ne čuje se apsolutno ništa.
Od tad pišem samo tikete na Korisnička zona portalu.
Ne znam kako je po gradu ali ovde na selu ako se desi kvar u petak uveče do ponedeljka ne dolaze "terenci". Telekom je znao i u nedelju da šalje ekipu.
Проблем код многих провајдера је што продају коаксијалне каблове, али наравно да ће сви то да зову "стигла оптика и до ваше зграде".@bakara To je čuveni Orion izum: optika bez optike.
Orion slučaj je još gori, nije ni coax nego je WiFi u pitanju. Tj optika dolazi do neke antene/ predajnika koja je "nekolike kilometara" od antene na zgradi korisnika a veza između te 2 tačke je bežična.Проблем код многих провајдера је што продају коаксијалне каблове, али наравно да ће сви то да зову "стигла оптика и до ваше зграде".
Naravno kada tiket pogledate posle 36+ sati od prijave. Katastrofa podrška.Uvidom u Vaš korisnički nalog ne primećujemo nikakav problem sa pružanjem usluge.
Gpon je ознака за пословне кориснике.Orion slučaj je još gori, nije ni coax nego je WiFi u pitanju. Tj optika dolazi do neke antene/ predajnika koja je "nekolike kilometara" od antene na zgradi korisnika a veza između te 2 tačke je bežična.
A ZLOrion to opušteno zove tj zvao je "GPON Light" (sad su za to počeli da koriste termin "Optika hybrid") kao da ne postoji jasna definicija akronima GPON za šta se koristi.
Postavljas kad si placen za posao i moras da postujes rokove.veceras posle 20h setam kroz naselje, i vidim orion ekipa postavlja optiku dublje u naselje...
Ko jos postavlja nocu mrezu?
Popravili znaci, jesi uspeo da dobijes info gde/sta je bio problem, ne mozes da nas ostavis na cedilu za kraj sage!!! (koliko je ukupno bio downtime?)Danas mi odgvorili na mail tiket od pre dva dana, kažu,
Naravno kada tiket pogledate posle 36+ sati od prijave. Katastrofa podrška.
Samo neka mreža radi i tehnička podrška im nije ni potrebna![]()
Update: 15:57 - proradio Orion posle malo preko 28 sati prekida. Nadam se da je ovo bio jednokratni, havarijski događaj. U svakom slučaju stavljam jedan failover ruter.
Ja imam Orion GPon Light radi sjajno, za 3 godine možda samo 2 kratka prekida signala. Kod SBB-a su me maltretirali non-stop, bar 1 mesečno prekidOrion je samo dobar za nabijanje popusta kod MTSa i SBBa
za drugo posle procitanih svih komentara nije dobar
Bar ja izvukoh takav zaključak posle procitanih svih 415 strana teme
Jeftin a skupo pošto usluge nema . Pandan su sa SN , a ovi su i skupi jos![]()
SERVER | Ping SBB | Ping Orion |
Vienna | 18 | 9 |
Frankfurt | 24 | 42 |
Istanbul | 50 | 38 |
London | 52 | 65 |
U svakom slučaju ja bih i SN zaobisao u velikom luku kao i OrionEvo sad i SN nudi optiku... a taman sam odlucio da odem od njih 😂
Daj ip tog servera u frankfurtu bas me zanima routingJa sam skoro presao sa sbba na orion i evo da podelim jedno iskustvo koje verovatno nece biti korisno mnogima, ali eto mozda znaci.
Kada je u pitanju gaming, konkretno pricam za ping na serveru. Postoji velika razlika izmedju sbba i oriona. Iako je orion optika i brzina je 10x veca nego sbb, ping je naravno najbitnija stvar.
Iz mog isksutva:
SERVER Ping SBB Ping Orion Vienna 18 9 Frankfurt 24 42 Istanbul 50 38 London 52 65
Meni ovo nije odgovaaralo jer igram uglavnom na frankfurt serveru, ocekivao sam bolji ping ali ipak je duplo gori od sbba
Postavljas kad si placen za posao i moras da postujes rokove.
Nije to Telekom, drzavna firma i sistem: kako cemo - lako cemo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari