Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Razlike izmedju ovih sijalica sto si poslao su minimalne pretpostavljam?
Zaista ne znam, pretpostavljam da je razlika minimalna. Koje god da uzmes ne verujem da ces pogresiti, ja sam uzeo neke jeftinije posto nemam senzor za sijalice, i stvarno su odlicne, verujem da su ove jos bolje.

A tamo 3 :D
Da se ne lazemo garancija za stvari od 10-15e ne da ne vrede nego ko ce da salje? Pa postarina ce mi izaci 800din. A pre je bilo drugacije,u jednom smeru platis ti u drugom ovi iz servisa...

I sada je isto tako. Mnoge firme preko 3.000,00 poštarinu daju besplatno. Neke od njih nude i premijum garanciju. Ja sam je na sreću koristio samo jedan put.

I sada je isto tako. Mnoge firme preko 3.000,00 poštarinu daju besplatno. Neke od njih nude i premijum garanciju. Ja sam je na sreću koristio samo jedan put.
Nude iznad 3000din ali je kod njih i dosta skupljea roba.
Gledao sam juce.
Nvme je skuplji oko 40% kod nas.
Zavisi gde gledate.
A i ovi sa AE nisu kinezi nego ggabyte,i uopste mi nije jasno zasto lepe preko kineske nalepnice?

Imam Xiaomi tablet koji ima USB-C 3 izlaz za HDMI povezivanje. Koji hub uređaj da kupim da mogu i neku USB flešku da stavim, SD karticu možda, šta još da bude korisno (primatno je HDMI povezivanje)?

Našao sam ovaj https://www.aliexpress.com/item/1005005482753310.html za malo para ali piše da se mnogo greje. Neki savet koji drugi?
Ima 4 u 1, 5 u 1, 8 u 1, ne znam šta bi sve moglo da mi zatreba, bitno mi je da može da pročita istroveremno barem dve fleške i SD, da ima HDMI Izlaz (za običan rad, grafiku grafiku i igre).
Rezulucija tableta je 1600 x 2560 piksela. Da li mi treba 2K, 4K?

Hvala! :D

Poslednja izmena:
Za svoj Xiami tablet tražim stalak za sto. Moj model je Xiaomi Pad 5 Pro 12.5". Ovde postoje tri modela. Čini mi se da drugi i treći odgovaraju, treći mi se čini glomazan (model Hx), merkam model MTxxx, kako vam se čini?
Nisam imao iskustva sa stalcima, možda bi trebalo da kupim plastični pošto bih ga često nosio. Video sam da neko od komentatora je stavio da nije za avion i svakondevno nošenje jer je težak (za model Mxxx). Ili je možda bolje kupiti i onaj koji ima kopče (kuke/držače i odozgo), tako da tablet ne može da padne sa stalka?

Naravno, možete predložiti i neki drugi. Veliko hvala! :)

Evo nekih Ugreen, napre idu za telefone a onda više modela za tablete: https://www.aliexpress.com/item/4001308374291.html
Koji biste mi preporučili? Naravno, može i neki drugi. Hvala!

Ili da uzmem ovako nešto: https://www.aliexpress.com/item/1005005116536381.html

Poslednja izmena:
Jel valja ovo čemu...

ili

Bukvalno mi je preko glave što u jednoj spavaćoj sobi nemam stabilan signal.
Juče gledam derbi i malo malo zakuca Eon na fonu (na stranu što je on neoptimizovano smeće)...

Napandrčio bi ovo u šteker u toj sobi, ako bi pomoglo...

Jel valja ovo čemu...

ili

Bukvalno mi je preko glave što u jednoj spavaćoj sobi nemam stabilan signal.
Juče gledam derbi i malo malo zakuca Eon na fonu (na stranu što je on neoptimizovano smeće)...

Napandrčio bi ovo u šteker u toj sobi, ako bi pomoglo...
2.4ghz i ne verujem da bi se preterano usrećio.

Na koju daljinu ovo može da hvata? Predajnik je nekih 25 km od mene... Pretpostavljam da ne može. Često nestaje Orion, pa da ima neka alternativa.
Nemam pojma zaista. Lokacija je Pancevo. Stoji u ormanu antena. Odakle signal dolazi nemam pojma.

Poslednja izmena:
@voidpg Ovo je stvarno jeftino.
Ja sam nasao za oko 60e najefftiniji kod nas. Dzaba si prosao,samo malo je mesec dana,jos je rano da se daju prognoze...

A ovaj drugi taj je 5g...
To vec izgleda bolje, ali uzmi u obzir da 5ghz ima manji domet, odnosno, brzina prilicno pada kako se odaljavas.
Idealno je da ovakav uredjaj stoji izmedju tebe i rutera, a ne pored tebe. Ako je pored tebe, ti ces biti sjajno povezan sa repeaterom, ali repeater ce imati isti problem kao i tvoj telefon. Cisto sumnjam da mu te antenice mnogo pomazu da ima bolji signal od telefona.
Takodje, ovi uredjaji prave novi SSID. Barem ovi jeftini, cak i kada se podese kao repeater, samo naprave isti ssid i pass kao original pa ti onda skakuces sa jednog na drugi, a pitanje je da li bi uopste presao na repeater iako mu signal bude bolji.
Sve u svemu, ja ne znam nikoga da je zadovoljan repeaterima.
Sa druge strane za mesh treba izdvojiti stotinjak eur.
Edit, ako slucajno imas komp u toj sobi (da je na kablu), ja bih na njega stavio bilo kakvu wifi karticu i napravio hotspot. Dosta novih ploca sada dolazi sa wifi pa bi to bilo idealno.

To vec izgleda bolje, ali uzmi u obzir da 5ghz ima manji domet, odnosno, brzina prilicno pada kako se odaljavas.
Idealno je da ovakav uredjaj stoji izmedju tebe i rutera, a ne pored tebe. Ako je pored tebe, ti ces biti sjajno povezan sa repeaterom, ali repeater ce imati isti problem kao i tvoj telefon. Cisto sumnjam da mu te antenice mnogo pomazu da ima bolji signal od telefona.
Takodje, ovi uredjaji prave novi SSID. Barem ovi jeftini, cak i kada se podese kao repeater, samo naprave isti ssid i pass kao original pa ti onda skakuces sa jednog na drugi, a pitanje je da li bi uopste presao na repeater iako mu signal bude bolji.
Sve u svemu, ja ne znam nikoga da je zadovoljan repeaterima.
Sa druge strane za mesh treba izdvojiti stotinjak eur.
Edit, ako slucajno imas komp u toj sobi (da je na kablu), ja bih na njega stavio bilo kakvu wifi karticu i napravio hotspot. Dosta novih ploca sada dolazi sa wifi pa bi to bilo idealno.
Hvala. Može da stoji i između mene i rutera. Ima utičnica.

I komp je na wifi, ali tu je signal bolji.

Prilicn
Hvala. Može da stoji i između mene i rutera. Ima utičnica.

I komp je na wifi, ali tu je signal bolji.
Prilicno sam siguran da komp moze da napravi hotspot dok koristi wifi. Probaj i vidi da li je bolje, to je 3 sek posla.

Mogo si da napišeš neku recenziju sa slikama ?
Bio sam ubeđen da sam pisao.
Odavde sam naručio, s tim što je tad cena bila 3600-3800:

Sve stiglo za petnaestak dana, bez carine. Računar je odmah prepoznao, xmp na 3200.
Nisam pri tom računaru da ubacim neki skrinšot rada same memorije, ali trenutno sam bez zamerki.

Kodovi za popust, validni do kraja meseca. Mogu da se iskoriste za odredjene proizvode. Testirao sam ih i na vecinu je prolazilo, nisu hteli na cpu, a na ostale stvari od tehnike je bilo oko 50% uspeha. Mogu samo jednom da se iskoriste

OT6 - 6 dolara za porudzbine preko 50
OT14 - 14 dolara za porudzbine preko 120

Ovaj novi izgled alija je takvo s****e... 🤦‍♂️

Avaj. Da dodam i ja par isprobavnih proizvoda:
- mini flašica za parfem, ona što može da se "pretoči" iz veče flašice!
- grebalica za mačeće & kereće dlake (radi odlično, imam i plastičan model ali ova je bolja)
- 0.28 (ima i 0,5) gel olovka, ko voli da crta i piše tankim :) biće više nego zadovoljan

Poslednja izmena:
Ima li neko da je uzimao kontroler za ps4 pro? Prestao danas moj origigi nesto da funkcionise, pa me zanima da l ima neki na ae

Vrh Dno