Šta je novo?

Jeftine klime

Ok onda preporuka nekog modela iz tog segmenta, a ja ću pokušati da rastegnem budžet. :)
VIVAX AERI+
Vox IHD12

Obe su sa 5g garancijom

Nemam pojma kako ce da se ponašaju kod tebe ali to je jedino sto na papiru izgleda ok za taj novac. Dosta klima je skocilo za 5-10k din sada ored sezonu grejanja.

Neka ti one bar budu osnova za dalje traženje tj reper da li imas nesto bolje.

Screenshot_20231018_120402_Chrome.jpg

Da jeste.. 63k

Sa scop 5,6 - 5,1 deluje da su sredili "problem" kod prethodnog modela sto nije isao ispod 400w

Ja uporedio sad taj QH35XV0EG i QG35XV0EG na oficijalnom Hisense sajtu, ne vidim ni jednu razliku u specifikacijama osim sto su naveli drugaciji temperaturni opseg

Zvacu ih uskoro i verovatno ici na hisense+vivax zbog cene i garancije pa ako bude mucenje kad je minus palim TA da asistira, takodje za vikend trpam staklenu vunu na tavan pa cemo da vidimo sta ce ispasti na kraju. Hvala puno svima na savetima!!

Mozda cu da lupim, zar kamena vuna nije bolja? Ili bar zdravija..

Edit: ipak izgleda nije za ovu namenu

Mozda cu da lupim, zar kamena vuna nije bolja? Ili bar zdravija..
Iskreno ne znam, jedini izvor informacija su mi specifikacije na internetu i iskustva ljudi po forumima, po brojkama termoizolacija staklene i kamene kolko vidim je jako slicna, a sto se tice zdravlja, tavan se ne koristi a ako bude ici ce nesto preko nje pa bih jos zatvorio osb tablama, a cena staklene je duplo jeftinija u odnosu na kamenu pa mi je svakako jedina opcija, ako se neko razume i ima iskustva neka napise..

Iskreno ne znam, jedini izvor informacija su mi specifikacije na internetu i iskustva ljudi po forumima, po brojkama termoizolacija staklene i kamene kolko vidim je jako slicna, a sto se tice zdravlja, tavan se ne koristi a ako bude ici ce nesto preko nje pa bih jos zatvorio osb tablama, a cena staklene je duplo jeftinija u odnosu na kamenu pa mi je svakako jedina opcija, ako se neko razume i ima iskustva neka napise..
Nezgodna za rad i postavljanje.. Leti prasina na sve strane.. Ja se ne bi cimao, lakse bi mi bilo ako moze na beton stari tepisi, stiropor, OSB

Staklena vuna ima da se sabije na minimum, mislim da su one vise za popunjavanje izmedju greda i tako negde ge nema pritiska.

Cena stiropora duplo veca...a to mi je presudni faktor..nasao staklenu mineralnu vunu Neman+ 10cm za 250din po m2

Verovatno je samo dodat grejac tacne koji omogucava da klima radi na nizim temperaturama jer ne ledi odvod.

Razumem ali da li se karakteristike kod nje menjaju sobzirom da se menja njena zapremina..

Ne može samo OSB table preko već mora grede između vune pa se na grede table ređaju. To možeš i kasnije, uzmi sad 10cm staklenu vunu poređaj a kasnije dodaj još 10cm unakrs i to je to. Ako budeš planirao da ga koristiš onda radi grede i table.

Ili ako treba samo staza po sted tavana, napraviti tu stazu od tabli stiropora i podaščati je OSB-om

Danas montirana Vox IHD12, plaćena 47.000 + montaža.
Mogu vam reći da sam poprilično iznenađen jer je neko pričao da su spoljne jedinice bučne ..ja sam se iznenadio koliko je tiha čak tiša nego mideina koju imamo u drugom stanu.
Ko želi jeftinu inverter klimu A+++ klasi sa 5 god. garancijom, mislim da je ovo najbolji odnos cene i kvaliteta.

Dodaj još neki plusić, malo je...

Каква је клима и колико бучна покаже се кад је време за то - уз зиму, смрзнут измењивач, отапање, залетање...

Danas montirana Vox IHD12, plaćena 47.000 + montaža.
Mogu vam reći da sam poprilično iznenađen jer je neko pričao da su spoljne jedinice bučne ..ja sam se iznenadio koliko je tiha čak tiša nego mideina koju imamo u drugom stanu.
Ko želi jeftinu inverter klimu A+++ klasi sa 5 god. garancijom, mislim da je ovo najbolji odnos cene i kvaliteta.
Daj neke slike/video kada si zadovoljan :)

Slažem se , videćmo još za sada je sve u skladu sa očekivanjem. Slike i video drugi put kada ih napravim jer tast nema telefon sa kamerom malo je staromodan :)

Da obezbediš čoveku adekvatan telefon

Maxy, pokvarila su ti se kolica ,neko te uplašio ?

Ističeš A+++ kao bitnu stavku kod klime, a ni sam još ne znaš ni koliko troši ni koliko daje. Verovatno većina tih budžet klima troši više od onih sa nižom energetskom oznakom (imam jednu sa plusićima, troši malo, ali zato i ne greje). Navodiš da je Vox spoljna bučna, a nije (imam Vox). Da li je 5 godina garancije uslovljeno godišnjim servisima? Ako jeste, onda još jedan promašaj, jer i drugi nude isto.

Shvatam ushićenost i sreću zbog kupovine... ali ovo nije Ana.rs

Hvala ti na primedbi. Hvala i što razumeš moju ushićenost i sreću zbog kupovine. Još ne znam koliko troši ni koliko daje A+++ klima, ali znam da je to važna stavka kod izbora klime, barem za većinu prosečnih kupaca koji se mogu zateći na ovoj temi. Takođe, znam da Vox spoljna jedinica nije bučna, nego da je vrlo tiha. To da je bučna sam pročitao ovde, pa sam samo demantovao.

Garancija od 5 godina nije uslovljena godišnjim servisima i može je instalirati bilo ko ko ima pečat firme i registrovanu firmu. Ovo je dodatan benefit, barem u mom slučaju, jer ne moram da se jurim s ovlaštenim servisima.

Ubuduće ću se potruditi da moje recenzije budu objektivnije i informativnije. Želim da moji komentari budu korisni i informativni za druge korisnike.

Tvoji ironični komentari su u ovom slučaju veća šteta nego korist svima nama koji pratimo aktuelnu temu. Razmisli o tome.

Nazad
Vrh Dno