Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Pozdrav drustvo. Da li je neko imao prilike da proba snapdragon i exynos? Postoji li velike razlike i koje su razlike u realnom radu. Gledao sa neke youtube snimke i svi redom preporucuju snap, brzi cip, bolje kamere... Medjutim jako je tesko naci 8/256 verziju sa snapdragonom kod nas a pritom su sad narokali svi cene a kada bude izasao s23 fe ima da ga daju "dzabe". Nije mi jasno kako nasi "madjari" prodaju EU modele a skoro svi imaju sa exynos cipom. Ne znam da li je onda bolja varijanta telefona 6/128 sa snapdragonom ili 8/256 sa exynosom. Hvala unapredna odgovoru.

Pozdrav drustvo. Da li je neko imao prilike da proba snapdragon i exynos? Postoji li velike razlike i koje su razlike u realnom radu. Gledao sa neke youtube snimke i svi redom preporucuju snap, brzi cip, bolje kamere... Medjutim jako je tesko naci 8/256 verziju sa snapdragonom kod nas a pritom su sad narokali svi cene a kada bude izasao s23 fe ima da ga daju "dzabe". Nije mi jasno kako nasi "madjari" prodaju EU modele a skoro svi imaju sa exynos cipom. Ne znam da li je onda bolja varijanta telefona 6/128 sa snapdragonom ili 8/256 sa exynosom. Hvala unapredna odgovoru.
С21 фе са екси није еу модел. 8/256 није званично доступан код нас на тржишту и нема гаранцију.

Ma znam. Zato sam i prokomentarisao da nasi "madjari" na KP prodaju exynos verzije. Nije mi jasno odakle im kada je EU verzija sa snapdragonom. Retke su verzije 8/256 sa snapom i to sa nekim nabucanim cenama.

Narokali su cene jer je S21FE bolji od S23FE, samo im uporedi ekrane...

Dajte preporuku za naku futrolu sa aliexpressa, da je malo bolja od ove basic gumene i da nije klizava. Moze i za neko dobro staklo...

Dajte preporuku za naku futrolu sa aliexpressa, da je malo bolja od ove basic gumene i da nije klizava. Moze i za neko dobro staklo...
Za masku topla preporuka za ovu, jeste guma ali jako tvrda i ne kliza imam je i zadovoljan sam sa njom. staklo bilo koje naruči sva su ti skoro pa ista.

Na svakom telefonu probam N razlicitih maskica, ali uvek se vracam ovoj sto je @zoks77 postavio (eventualno se sara/tekstura na zadnjoj strani razlikuje). Ni na jednom telefonu nije pravila problem, uvek naleze bez greske, nije predebela a odlicno stiti ceo telefon i ekran (cak kad se stavi zastitno staklo i dalje je maska malo iznad ekrana).

Topla preporuka.

Akcija, daju S21 Fe za dinar uz bilo koji telefon serije 23.
Bice nov 250e u oglasima.
😁

Ako bude za 250, što sumnjam, i uz ovu bateriju biće Best Buy.

Nisam siguran šta su parametri za zastarelost, ali da nemam problem sa baterijom, apsolutno ne bih razmišljao o zameni. Nemam nijednu bitnu zamerku.

Koji problem sa baterijom?

Ja baš gledam tu ponudu kod operatera pa se mislim da zamenim svoj S20 FE sa S23 a da S21 FE dam burazu, on nije zahtevan korisnik, IG i četovanje samo, malo youtube. Kakve su prognoze da mu baterija drži ceo dan ako je pola dana na mobilnom netu?

Ja baš gledam tu ponudu kod operatera pa se mislim da zamenim svoj S20 FE sa S23 a da S21 FE dam burazu, on nije zahtevan korisnik, IG i četovanje samo, malo youtube. Kakve su prognoze da mu baterija drži ceo dan ako je pola dana na mobilnom netu?
Malo verovatne, jedino da pali ustedu baterije ili da smanji ekran na 60hz. Mobilni net ubija bateriju sa exynos-om.

Koji problem sa baterijom?

Nije dovoljna za moje dnevne potrebe.
I kada je ekran na maks osvetljenju, baš se skrati SOT. Ekran je dovoljno dobar da se napolju vidi i na manje od maks svetla, ali ako se setim da isključim automatsku regulaciju.
Evo screen shot od malopre. Cele sedmice sam 100+ posto baterije.
Screenshot_20231013-195053_Device care.jpg

Gore sam kačio jednu sedmicu sa značajno većom potrošnjom.
Nemam nijednu aplikaciju sa battery leak. Ako ne koristim telefon, baš malo troši.

Malo verovatne, jedino da pali ustedu baterije ili da smanji ekran na 60hz. Mobilni net ubija bateriju sa exynos-om.
Ubija i SD. Nisam imao naviku da koristim WiFi, ali sada mi ostane uključen zbog Android Auto koji ga uključi čim sednem u kola i posle ostane uključen. Definitivno manje troši. Narednih dana 4G na minimum, pa da vidim kako ce da ispadne.

Ali to nije problem sa baterijom, jednostavno je manja kapacitetom od ostalih gde si imao verovatno bolje trajanje baterije. Baterija na ovom telefonu je takva kakva je, ne može se reći problem sa baterijom.

Ako bude za 250, što sumnjam, i uz ovu bateriju biće Best Buy.

Nisam siguran šta su parametri za zastarelost, ali da nemam problem sa baterijom, apsolutno ne bih razmišljao o zameni. Nemam nijednu bitnu zamerku.

Nisam napisao da telefon ima problem sa baterijom, već ja.

Nisam ja nezadovoljan telefonom, samo smatram da je ova regularna maloprodajna cena preterivanja za ovaj uređaj. Ja sam ga svojevremeno povoljno kupio preko operatera i za cenu koju sam ga platio, to je to.

Prethodni telefon koji sam kupio preko operatera je bio P30PRO, onaj paket zajedno sa satom, tada sam se osećao kao da sam ih pokrao (it's a steal), koliko je dobra ponuda bila. Da je bilo bez sata, pa bi bilo dobra kupovina. Tada sam bio baš zadovoljan. Sada nisam nezadovoljan.

Ako ne cacka telefon napolju na jakom suncu i ima dobar signal izdrzace mu jedan dan sigurno.

Ekran je najveci potrosac baterije i on trenutno cedi bateriju bukvalno se procenti tope. Los signal je drugi na spisku ali on cedi bateriju polako tokom dana i kad ne koristis telefon. Kombinacija ove dve vrste potrosnje je pogubna za svaku bateriju na telefonu.

Moj savet je da ako imate pristup wifi-u (kuca, posao...) da koristite isti jer znacajno produzava bateriju u zonama loseg signala.

Ja slabo koristim telefon napoju, posao kancelarija, stan sve wifi i unutrasnje osvetljenje, put kuci, razvozenje dece mobilni podaci, jedino sto mi je osvezavanje podeseno na 60hz. Sa ovakvim koriscenjem, 2-3 dana baterija i 6-7 sati SOT-a.

Moze li se verovati ovim aplikacijama za proveru baterije? Sudeci po ovoj koju sam probao, batery health je na 93%, a cini mi se da je SOT opao za sat vremena, pri istoj upotrebi. Mozda je vreme za factory reset. Zna li se kad ce a14 i oneui 6?

Prilozi

• Screenshot_20231015_110841_Capacity Info.jpg
    Screenshot_20231015_110841_Capacity Info.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 16
Ja kontam da će u Novembru.. Isto ću verovatno opaliti factory reset, nisam radio nijedan za godinu dana

Да ли је овај модел заиста већ застарео?

@DjoleMC не.

Poslednja izmena:
Po meni ne uopšte.

Najnoviji android, 120hz, ip68, stereo zvuk, bežično punjenje, reverse bežično (verujem da većina ne koristi ali ja npr često za sluške), odlična kamera, sd888 i dalje radi odlično..

Meni je zamerka od početka jedino sporo punjenje, kao i na svakom Samsungu. Ko je zahtevan korisnik ili koristi puno napolju, realno je da dopuni jednom dnevno, baterija je realno slabija nego što bi se očekivalo na prvu sa 4500mah na ovu veličinu. Meni je prosek oko 5h SOT sa mešanom upotrebom (4g/wifi), oko 4h ako sam samo napolju s dosta kamere/navigacije.

Било је коментара да јесте отуда питање.

Било је коментара да јесте отуда питање.
Po meni je zastareo.
Meni smeta duzina trajanja baterije i uzasno sporo punjenje.
Kamera ima 3x zoom koji pravi akvarel slike uvece, takodje, nocni mod na glavnoj je zute boje.
Snap 888 nije za zustrije koriscenje telefona, greje se a to srce bateriju.
Meni fali dodatnih 2gb rama, ume da zastane kada imam vise otvorenih aplikacija.
Poredio sam slike sa Xiaomi 13T pro, nocne fotke za dve klase bolje na xiaomi-ju.
Posto Samsung poklanja ovaj model uz S seriju, mislim da ce biti bas povoljan za kupovinu.
U tom slucaju vredi kupiti ga.

meni jedan dan maks jedan i po! Elem kad vise fotkam i kad izlazim iz kamere nekako zastuca tj secne,najvise posle izlaska iz aplikacije camera! Kod vas ?

Ne štucne, ali se desi da mi odjavi sat sa BT kada zatvorim kameru. Ne uvek, ali kada udje u seriju, onda svaki put tog dana. Sat se odmah i zakači nazad, ali prvih nekoliko puta me cimne vibracija, pomislim da imam neku poruku.

Nazad
Vrh Dno