Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Radi li Vam google camera? Meni otvori kameru i zapuca, kad ocu da slikam, nece da radi glatko.
Skinuo sam verziju iz prethodnog komentara.
Treba li još nesto instalirati pored google camera da bi radila dobro?

Treba ti poslednji software update, koji ja jos nisam dobio na A1. Imas par postova gore tačnu verziju.

G990BXXS6EWG9 imam ovaj softver. Vidim da ga je neko spominjao, ocigledno da ima jos neki posle njega.

Zar nije postao jednostavniji način uz pomoć aplikacije za snimanje razgovora?

Nije native snimanje i češće ne radi, nego što radi.

@bidza instalirao si preko Odin?
Šta se još promenilo? Da li ima neki backdraw?

Uskoro će moj S21FE da ide tamo gde moram da snimam razgovore, pa to moram da rešim.

Odin sam ja pomenuo, za indijsku verziju ROMa.

Postoji li built-rešenje ili dobra 3rd party app koja omogućava snimanje razgovora? Hvala.

Postoji native snimanje razgovora, ali je onemogućen na svim uređajima osim onima za tržište Indije, Tajlanda i još po neka zemlja.
Ako promeniš country code (MCC?), pojavi se ta opcija.

3rd, većina radi tako što na mikrofon snima i tebe i sagovornika, pa se ti čuješ odlično, a sagovornik jako loše ili se uopšte ne čuje.

Baš bzvz. A nekada sam na Sony Ericsson feature phone-u imao tu opciju koja je odlična radila.

Snimanje razgovora je zabranjeno u velikom broju zemalja, pa je zato opcija isključena u zavisnosti od tržišta.

Pošto sam se smarao ovih dana, uzeo sam S21 Fe iz fioke i malo ga utegnuo.

Naime, ne znam da li se pisalo o ovome ali aktivirao sam Adaptive refresh rate u battery save mode-u. S21 Fe nema adaptive već samo high 120hz refresh mode. Pri tom, u battery save mode može samo 60hz.

Izgleda jako optimistično ovo, sigurno barem 1h više sot-a, videću narednih dana.

Koga zanima, prosto se ukljuci USB debugging u dev opcijama, i na PC preko powershella ubacite jednu komandu da omogućite aplikaciji Galaxy MaxHz pristup.

Više o ovome na youtube.

Zavrsava se sa 6EWH5....ima oko 1.3gb.
Sa tom zakrpom ces moci da koristis google camere.
Imam upravo tu zakrpu. Skinuo sam GCam verziju koju sam naveo. Međutim sa tom verzijom ne radi mi selfi slike. Ništa ne prikazuje. Koja je sledeća dobra da probam?

Činimi se da je fabrički došao sa A12, pa samim tim zadnji je A16

Nesto mi se čudno dešava sa telefonom u zadnih par dana, mozda ima veze sa zadnjom apdejtom...

Naime, tastatura se neobicno ponasa, umeeto da long press otvori popup ona radi repeat, npr stisnem dugo n, otkuca nnnnnnnnn. Desava se i na swift keyboard i na samsung tastaturi. Sto je jos cudnije, ne desava se uvek, za sad nisam uspeo da pohvatam kad se desava. Takodje ni swype ne radi, tj radi ali isprekidano, pa pise nebuloze.

Probao sam da smanjim touch sensitovity, ali nije pomoglo.

Bez da ulazimo u način upotrebe, samo moje korisničko iskustvo, koliko mi zapravo fali baterije na dnevnom nivou, tokom 7 dana, na Snapdragon verziji S21FE.

21.9. sam bio dosta napolju i zaboravio sam da isključim automatsko svetlo ekrana. Da to nisam uradio u jednom trenutku, verovatno bi izbio i 200%.

Nema neki battery leak, pa da troši sam od sebe. Sva potrošnja je u aolikacijama koje ja koristim.
Screenshot_20230925-220802_Device care.jpg

Poslednje 2 nedelje telefon je prestao da mi puni na originalnom Samsung 25w punjacu. Krene normalno "super fast charging" i posle par minuta prestane da puni nacisto. Zamena kabla na punjacu nije pomogla, isto se ponasa. Drugi punjaci koje sam probao (slabije snage, "fast charging") normalno pune telefon, tj. bez prekida. Sa druge strane moj punjac normalno puni druge telefone (nisam siguran da li oni podrzavaju 25w punjenje, ali se bez problema napune). Probao sam da ocistim konektor na telefonu, nije promenilo nista.
Da li je neko imao slicno iskustvo? Neki savet za otklanjanje problema?
Hvala!

Nesto mi se čudno dešava sa telefonom u zadnih par dana, mozda ima veze sa zadnjom apdejtom...

Naime, tastatura se neobicno ponasa, umeeto da long press otvori popup ona radi repeat, npr stisnem dugo n, otkuca nnnnnnnnn. Desava se i na swift keyboard i na samsung tastaturi. Sto je jos cudnije, ne desava se uvek, za sad nisam uspeo da pohvatam kad se desava. Takodje ni swype ne radi, tj radi ali isprekidano, pa pise nebuloze.

Probao sam da smanjim touch sensitovity, ali nije pomoglo.

Utvrdio sam sta pravi problem. Ovo se desava samo kad je telefon na stolu blizu laptopa, nesto mu smeta i zeza touch.

Utvrdio sam sta pravi problem. Ovo se desava samo kad je telefon na stolu blizu laptopa, nesto mu smeta i zeza touch.
Лепо је што си написао шта је решење, не волим кад људи нешто напишу, опишу проблем, људи се поломе да му помогну, и на крају он не напише ништа, нестане.

Pretpostavljam da je neki staticki elektricitet ili tako nesto. Mozda bi mogao neki inžinjer da pojasni...

Imam i ja čudan slučaj na A52S punjač koji sam dobio uz tel. radi , kad uključim Samsungove od 25/45W punjače prvo neće da puni pa izvadim i opet utaknem ali samo promenim stranu (naopačke) onda puni , a sa njegovim 15W punjačem puni kako god utaknem u telefon.

Meni se desava da sporije puni sa jedne strane kabla, pa kad okrenem pocne nkrmalno. Ali mislim da je do kabla, sa drugim nisam primetio taj problem.

Nazad
Vrh Dno